Ξεκάθαρος ο Μπίλης: «Να ληφθούν σοβαρά μέτρα πριν θρηνήσουμε θύματα!»

Ο Λεωνίδας Μπίλης, προπονητής της Θύελλας Σαρακηνών, αποκάλυψε ότι πολλοί παίκτες επιστρέφουν στις προπονήσεις σε κακή κατάσταση μετά τον κορονοϊό.

Ο Εβρίτης πρώην τεχνικός της Ξάνθης και του Πανθρακικού φιλοξενήθηκε στη Mikriliga και τόνισε ότι πολλοί παίκτες επιστρέφουν στις προπονήσεις σε κακή κατάσταση μετά τον κορονοϊό, έκανε λόγο για «κενό» στο ισχύον πρωτόκολλο και ζήτησε να προβλεφθούν συγκεκριμένες εξετάσεις που θα επιτρέπουν ή όχι στους ποδοσφαιριστές να ξαναμπούν σε φουλ ρυθμούς, αν δε θέλουμε να θρηνήσουμε θύματα!

Αναλυτικά, η τοποθέτηση του Λεωνίδα Μπίλη:

«Δυστυχώς η Θύελλα Σαρακηνών «λαβώθηκε» από τον κορωνοϊό, καθώς υπάρχουν 8 κρούσματα στις τάξεις της ομάδας. Αναβλήθηκε μάλιστα το παιχνίδι μας για το Κύπελλο, ενώ μετ’ εμποδίων διεξάγονται όπως είναι αναμενόμενο και οι προπονήσεις.

Το θέμα του κορωνοϊού είναι πολύ σοβαρό. Πολλοί παίκτες επιστρέφουν μετά την καραντίνα σε κακή κατάσταση και δεν μπορούν να ακολουθήσουν το ρυθμό των υπολοίπων. Εμείς σαν ομάδα δίνουμε κάποιες μέρες επιπλέον για να δούμε αν μπορούν να ανταπεξέλθουν, όμως αυτό δεν προβλέπεται από το πρωτόκολλο. Πάνω από όλα είναι η υγεία. Πρέπει να ακολουθηθούν συγκεκριμένες ενέργειες και να προβλέψουμε κάποια πράγματα τώρα, πριν θρηνήσουμε θύματα.

Παράλληλα οι ομάδες θα πρέπει να μην «εκμεταλλεύονται» τα κρούσματα για να μην δημιουργούνται ανισορροπίες και να μην πλήττεται το ευ αγωνίζεσθαι. Δεν είναι θέμα ο αριθμός των κρουσμάτων, όταν δεν είμαστε ακόμα σε θέση να ξέρουμε πόσο χρόνο χρειάζεται ένας παίκτης για να συνέλθει. Είτε Premier League, είτε Γ’ Εθνική είναι το ίδιο για όλους. Κατά την άποψη μου θα υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να ξεκινήσει το πρωτάθλημα με τα τώρα δεδομένα πριν τις 30/1.

Το τονίζω και πάλι, πρέπει να υπάρξει σοβαρός έλεγχος. Να οριστούν βάσει πρωτοκόλλου συγκεκριμένες εξετάσεις και να οριοθετηθούν οι κατάλληλοι δείκτες σε αναπνευστικό και καρδιολογικό επίπεδο που να επιτρέπουν την επιστροφή ενός παίκτη στη δράση μετά την καραντίνα. Αυτό πρέπει να γίνει.. χθες, πριν συμβεί κάποιο κακό».