Το πρωί της Δευτέρας η κρίσιμη συνεδρίαση της ΕΕΑ για το ιδιοκτησιακό καθεστώς της ΠΑΕ Ξάνθη

Για το πρωί της Δευτέρας 10 Ιανουαρίου έχει κληθεί σε ακρόαση η ΠΑΕ Ξάνθη από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, για την υπόθεση του ιδιοκτησιακού της καθεστώτος.

Η υπόθεση θα συζητηθεί μετά από τέσσερις αναβολές που υπήρξαν για διάφορους λόγους από τον περασμένο Σεπτέμβριο, όταν ακόμα η ΕΕΑ λειτουργούσε με την προηγούμενή της σύνθεση.

Σύμφωνα με το πινάκιο, η ΠΑΕ Ξάνθη καλείται να απολογηθεί «σύμφωνα με το άρθρο 77Α παρ.1 εδ.εδ. α΄ και δ΄ και παρ.9 ν.2725/1999, όπως ισχύει, σχετικά με το νυν ιδιοκτησιακό της καθεστώς»

Η συζήτηση ενώπιον της ΕΕΑ θα πραγματοποιηθεί ακριβώς 16 μήνς μετά την απόφαση της ίδιας Επιτροπής για χορήγηση άδειας πώλησης της ΠΑΕ Ξάνθη στην εταιρεία Mazcon του Μπιλ Πάπας.

Η ΕΕΑ καλεί τον Μπιλ Πάπας να εξηγήσει την δική του έγγραφη δήλωση σε δικαστήριο της Αυστραλίας ότι έχει πουλήσει από την περασμένη άνοιξη της Mazcon και άρα την ΠΑΕ Ξάνθη.

Εφόσον αυτό αποδειχθεί, θα κληθεί να αποδείξει το πόθεν έσχες των χρημάτων που φέρεται να έχει δαπανήσει για την απόκτηση και την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στην ομάδα της Θράκης.

Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος της ΠΑΕ Ξάνθη και του Μπιλ Πάπας έχει υπάρξει δημόσια καταγγελία από την ΠΑΕ ΑΕΛ και τον ιδιοκτήτη της Αλέξη Κούγια.

Από την ΠΑΕ Ξάνθη πάντως εκφράζουν αισιοδοξία ότι κανένα πρόβλημα δεν θα δημιουργηθεί και δεν θα υπάρξει οποιοσδήποτε κίνδυνος ανάκλησης του πιστοποιητικού συμμετοχής στο πρωτάθλημα.