Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2023: Με 4 γκολ Αραμπατζή έκανε το 4×4 και πήρε μεγάλη πρόκριση η Εθνική Ανδρών

Χάρη και στην πολύ καλή εμφάνιση του Εβρίτη Βαγγέλη Αραμπατζή, την πρόκρισή της στην δεύτερη προκριματική φάση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του 2023 σφράγισε η Εθνική Ανδρών, που επικράτησε του Κοσόβου με 26-25 στο Ηράκλειο.

Αυτή είναι η πρώτη πρόκριση που παίρνει η γαλανόλευκη, μέσα από τη διαδικασία ομίλου, μετά οκτώ χρόνια. Τότε ήταν για τα προκριματικά του παγκοσμίου πρωταθλήματος του 2015, με τη διαδρομή να σταματάει στα μπαράζ με την τότε ΠΓΔΜ.

Σήμερα το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα πέτυχε την τέταρτη νίκη σε ισάριθμούς αγώνες στον προκριματικό όμιλο, εξασφάλισε μαθηματικά μία από τις δύο πρώτες θέσεις, και στους δύο αγώνες που απομένουν (Πέμπτη με Βέλγιο εντός, Κυριακή με Τουρκία εκτός), θα διεκδικήσει την πρωτιά στον όμιλο που παίζει ρόλο στις επερχόμενες κληρώσεις και στο ranking.

Στον αγωνιστικό χώρο του γυμναστηρίου “Δύο Αοράκια”, στο Ηράκλειο, η Εθνική είχε εκρηκτικό ξεκίνημα, τόσο στο πρώτο, όσο και στο δεύτερο μέρος κόντρα στο Κόσοβο, ωστόσο η νίκη ήρθε με πολύ άγχος στο τέλος. Από τους κορυφαίους για το Εθνικό αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ο Εβρίτης παίκτης της ΑΕΚ Βαγγέλης Αραμπατζής, που σημείωσε τέσσερα τέρματα. Μάλιστα στο 57:00 ήταν αυτός που έδωσε ανάσα στην Εθνική (25-23) με αποτέλεσμα η Ελλάδα να φτάσει στην αγχωτική νίκη.