Pre League: Τα πολλά λάθη στην επίθεση έφεραν την ήττα του Άθλου Ορεστιάδας στην Καλαμάτα

Την πρώτη ήττα στην πρεμιέρα των πλέι οφ υπέστη ο Άθλος Ορεστιάδας, πραγματοποιώντας κακή εμφάνιση στην έδρα της Καλαμάτα 80.

Δεν τα κατάφερε ο Άθλος Ορεστιάδας απέναντι στην Καλαμάτα, καθώς τα πολλά λάθη στην επίθεση δεν βοήθησαν σε κανένα σημείο του σετ τους Εβρίτες να πλησιάσουν στο σκορ.

Οι Καλαματιανοί είχαν ένα κοινό στοιχείο σε όλα τα σετ, καθώς άνοιγαν από πολύ νωρίς τη διαφορά στο σκορ και από εκεί και πέρα έλεγχαν τον ρυθμό μέχρι την κατάκτηση του σετ.

Στο πρώτο σετ, οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο-πόντο μέχρι το 6-5, όταν και οι γηπεδούχοι άνοιξαν τη διαφορά στο 16-11, κάνοντας τελικά το 1-0 με 25-18.

Ίδιο σκηνικό και στο δεύτερο σετ με την Καλαμάτα να κάνει το 14-9 από νωρίς, με τη διαφορά να εκτοξεύεται στο 20-11, όπου ο Άθλος έβγαλε αντίδραση και με ένα τρομερό σερί έφερε τη διαφορά στους δύο και στο 23-21, όπου με τους κρίσιμους πόντους του Πελεκούδα έγινε το 2-0 με 25-21, για την Καλαμάτα.

Έχοντας κεφάλι στο σκορ με 2-0, οι Μεσσήνιοι μπήκαν ακόμη πιο δυνατά στο τρίτο σετ, με τον Άθλο να μην μπορεί να περιορίσει τα λάθη στην επίθεση και έτσι το 3-0 γράφτηκε με το 25-13.

Η Καλαμάτα πήρε το πρώτο τρίποντο στα πλέι οφ, ξεκινώντας με το δεξί, ενώ ο Άθλος δεν μπόρεσε να πάρει κάτι από μια δύσκολη έδρα. Την επόμενη εβδομάδα ο Άθλος Ορεστιάδας θα φιλοξενήσει τον Κέρκη Σάμου στην Ορεστιάδα, ενώ αντίθετα η Καλαμάτα 80 θα φιλοξενήσει τον Αριστοτέλη Σκύδρας.

Τα σετ: 25-18, 25-21, 25-13

ΑΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑ 80 (Παναγιώτης Ντάκουρης): Χριστόφας, Ίλιεφ, Δημητούλης, Δαλακούρας, Πελεκούδας, Παλέντζας / Ντάκουρης (λ), Μπούρας (λ), Κατσιαφλάκας, Γεωργάτος, Κανελλόπουλος, Μπέσης, Χαραλαμπίδης

ΑΘΛΟΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ (Θεόδωρος Χουσίδης):  Περείρα, Γκιγιέρμε, Σκαρλατίδης, Ριζόπουλος, Αλεξάκης, Στοιλούδης / Αρχοντούδης (λ) Ραπτής, Διαμαντίδης (λ)