Pre League: Σε απολογία ο Γιάννης Τσολακίδης και ο Άθλος Ορεστιάδας για την αναμέτρηση με τον Αριστοτέλη Σκύδρας

Σε απολογία κάλεσε το Μονομελές Δικαιοδοτικό Όργανο της Ε.Ο.ΠΕ. τον Άθλο Ορεστιάδας και τον αθλητή της ομάδας Ιωάννη Τσολακίδη.

Πιο συγκεκριμένα, ο αθλητής του συλλόγου έχει κληθεί σε απολογία για πειθαρχικά παραπτώματα που τιμωρούνται από το άρθρο 6 παρ. 2 περ. Β1 και το άρθρο 14 παρ. 1 του Πειθαρχικού Δικαίου της ΕΟΠΕ, για την αναμέτρηση απέναντι στον Αριστοτέλη Σκύδρας στην πρεμιέρα της Pre League.

Συγκεκριμένα το άρθρο 6 παρ. περ Β1 αναφέρει ότι:

“Για ανάρμοστη συμπεριφορά, (απειλή, ειρωνικά σχόλια, επιδεικτικό λάκτισμα της μπάλας και γενικά εξωτερίκευση σκέψεων και συναισθημάτων με τρόπο ο οποίος δεν αρμόζει σε αθλητή και δυσφημιστικό για το άθλημα). Αποκλεισμός μίας (1) ή δύο (2) αγωνιστικών ημερών, ανάλογα με τη βαρύτητα του παραπτώματος. Επίσης επιβάλλεται χρηματικό πρόστιμο από 100 € έως 200 €, ανάλογα με τη βαρύτητα του παραπτώματος”.

Ενώ αντίστοιχα το άρθρο 14 παρ. 1 αναφέρει:

“Σε περιπτώσεις που αθλητές, προπονητές, συνοδοί, παράγοντες, φροντιστές, ιατροί, φυσιοθεραπευτές, στατιστικολόγοι, manager κλπ πρόσωπα ερασιτεχνικού σωματείου υποπέσουν σε πειθαρχικά παραπτώματα και γενικότερα δημιουργήσουν επεισόδια δυσφημιστικά για το άθλημα πριν, κατά τη διάρκεια ή μετά τη λήξη του αγώνα, το κατά περίπτωση αρμόδιο για τον πειθαρχικό έλεγχο όργανο μπορεί να επιβάλλει, κατά την κρίση του και ανάλογα με τη βαρύτητα του παραπτώματος τις ποινές από έγγραφη επίπληξη στο σωματείο που αυτοί ανήκουν μέχρι και τιμωρία της έδρας του το ανώτερο μέχρι τρείς (3) αγωνιστικές, σωρευτικά με την επιβαλλόμενη στους ιδίους ποινή. Επίσης επιβάλλεται στο σωματείο χρηματικό πρόστιμο από 50 € έως 2.500 €, ανάλογα με τη βαρύτητα του παραπτώματος”.

Η απολογία έχει οριστεί για την επόμενη Τετάρτη.