Χωρίς άδεια ακόμα το Κολυμβητήριο Ξάνθης – Τρίμηνη δοκιμαστική λειτουργία του ως τον Μάρτιο

Στο τελικό crash test χωρίς κοινό υποβάλλεται αυτή την περίοδο το Κολυμβητήριο Ξάνθης, προκειμένου να παραδοθεί άρτιο κτηριακά και λειτουργικά στην κοινωνία της Ξάνθης.

Έτσι καθημερινά τίθενται σε δοκιμαστική λειτουργία όλα τα συστήματα και συγκεκριμένα: δοκιμή εξισορρόπησης στις  δύο κολυμβητικές δεξαμενές (μικρή και μεγάλη πισίνα), στα συστήματα χλωρίωσης, θέρμανσης, και φωτισμού.

Όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος τεχνικών έργων και υπηρεσιών Γιάννης Ζερενίδης, η δοκιμαστική λειτουργία είναι προβλεπόμενη σε κάθε περίπτωση και ιδιαίτερα στην συγκεκριμένη καθώς το Κολυμβητήριο είναι εκτός λειτουργίας 8 χρόνια και μέσα σ’ αυτό το διάστημα έχει υποστεί πολλούς βανδαλισμούς.

«Έχει ολοκληρωθεί τεχνικά αλλά απαιτείται μια δοκιμαστική περίοδος για να δούμε αν όλα λειτουργούν έτσι όπως πρέπει. Αυτή θα διαρκέσει τρεις μήνες. Το Μάρτιο θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια και θα παραδοθεί στην κοινωνία της Ξάνθης. Θέλουμε να είμαστε σίγουροι ότι παραδίδουμε ένα κόσμημα γι αυτό κάναμε παρεμβάσεις και στις υπόλοιπες υποδομές του αθλητικού κέντρου», επισημαίνει στην εφημερίδα “Εμπρός” ο Ζερενίδης.

Πρόσθεσε δε ότι μέσα σ’ αυτό το διάστημα αναμένεται η έκδοση της άδειας λειτουργίας, διευκρινίζοντας ότι η προηγουμένη διοίκηση είχε προβεί σε νομιμοποίηση του κολυμβητηρίου και δεν είχε εκδοθεί άδεια λειτουργίας: «Έχουμε ετοιμάσει τον φάκελο και αναμένουμε έγκριση  από την Διεύθυνση Υγείας της Π.Ε. Ξάνθης».

Όπως διευκρίνισε ο Ζερενίδης οι προδιαγραφές του Κολυμβητηρίου είναι να χρησιμοποιείται ως προπονητήριο και για φυσιοθεραπευτικούς σκοπούς στα άτομα που το χρειάζονται και δεν έχει την δυνατότητα διοργάνωσης μεγάλων αγώνων παρά μόνο σε τοπικό επίπεδο. Αυτό, εξήγησε, γίνεται «επειδή η κολυμβητική δεξαμενή είναι κατά 14 πόντους μικρότερη από αυτές που προορίζονται για μεγάλους αγώνες και για να γίνει αυτό έπρεπε να γκρεμιστεί και να κατασκευαστεί εκ νέου με νέα μελέτη».

Υπενθυμίζει ότι το Κολυμβητήριο έτσι λειτουργούσε και παλαιότερα. «Το σημαντικό είναι ότι θα έχουν ένα Κολυμβητηρίου οι αθλητές μας για τις προπονήσεις τους, τα άτομα με ειδικές ανάγκες για φυσιοθεραπευτικούς λόγους και η κοινωνία της Ξάνθης», καταλήγει στις δηλώσεις του ο Ζερενίδης.