Champions League: Με ένα τρίποντο του Ρούμογλου η βαριά ήττα του ΠΑΟΚ στο Στρασβούργο

Κακή βραδιά για τον ΠΑΟΚ, που ηττήθηκε με 105-78 από την Στρασμπούρ στο πρώτο παιχνίδι της σειράς για το play-in tournament του Champions League.

Ο νεαρός Ξανθιώτης Απόστολος Ρούμογλου πήρε χρόνο συμμετοχής και έγραψε μάλιστα το όνομά του στον πίνακα των σκόρερς, πετυχαίνοντας ένα τρίποντο.

Η Στρασμπούρ ήταν εντυπωσιακή στο πρώτο μέρος, ανέβασε την απόδοσή της στο δεύτερο δεκάλεπτο και έστειλε τη διαφορά πάνω από τους 20, για να πάει στα αποδυτήρια με το εντυπωσιακό 57-34 που δεν άφηνε στον ΠΑΟΚ περιθώρια για να ελπίζει στην ανατροπή. Έντι και Μποχάτσικ είχαν βάλει 30 πόντους, οι γηπεδούχοι μοίρασαν 14 ασίστ για μόλις δύο λάθη και πέτυχαν και 14 πόντους από τα λάθη των αντιπάλων τους που δεν μπορούσαν να λειτουργήσουν ούτε στην άμυνα, ούτε στην επίθεση.

Άλλη ομάδα ο ΠΑΟΚ στο ξεκίνημα του β’ μέρους. Με επί μέρους 9-22 μείωσε στους 10 (66-56), τέσσερα λεπτά πριν από το τέλος της τρίτης περιόδου, όμως η Στρασμπούρ δεν έδωσε περισσότερα δικαιώματα. Πήγε ξανά στο +18 (77-59) στο 30′ και δεν κοίταξε ποτέ προς τα πίσω, έγραψε και την κατοστάρα για το κερασάκι σε μια τούρτα που είχε πικρή γεύση για τους Θεσσαλονικείς οι οποίοι είδαν τον Άρη Λυκογιάννη να αποβάλλεται αποχωρεί πρόωρα προς τα αποδυτήρια.

Ο επαναληπτικός αγώνας είναι προγραμματισμένος για τις 12 Ιανουαρίου στο Παλατάκι.