Επέτειος: 35 χρόνια από την πρώτη συμμετοχή του Νίκου Σαμαρά με την φανέλα της Εθνικής Ομάδας

Κοσμοβόλεϊ 1994, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Η Εθνική στην εξάδα και το Στάδιο δονείται: «Ελλάς, Ελλάς, Νίκος Σαμαράς»

Η 4η Ιανουαρίου έχει συνδυαστεί με μια μαύρη επέτειο για τον θρακιώτικο αλλά και συνολικά τον ελληνικό αθλητισμό: την απώλεια του Νίκου Σαμαρά που έφυγε ξαφνικά από την ζωή εννέα χρόνια πριν σε ηλικία μόλις 42 ετών (τωρα θα ήταν 51) σκορπίζοντας την θλίψη όλη την φίλαθλη Ελλάδα.

Ομως για τον ίδιο τον Νίκο Σαμαρά αυτή η ημερομηνία ήταν και τα χρόνια που ακόμα βρισκόταν εν ζωή μια ημερομηνία ορόσημο, που ωστόσο λίγοι συνειδητοποίησαν ακόμα και μετά την σχετική αναγραφή της στο ιστορικό λεύκωμα του ΠΑΣΑΠ στην μνήμη του «Αετού του Έβρου» που δημιουργήθηκε με πολλή αγάπη και μεράκι από ανθρώπους του βόλεϊ και ήταν επιθυμία της οικογένειάς του όλα τα έσοδα από την πολυτελή έκδοση να πάνε στο «Χαμόγελο του Παιδιού».

Εκεί λοιπόν αναφέρεται ότι η 4η Ιανουαρίου, σε ένα παιχνίδι της μοίρας που αποδείχθηκε τραγικό, ήταν και μια ξεχωριστή στιγμή στην βολεϊκή καριέρα του Νίκου. Και αυτό γιατί μια μέρα σαν και την σημερινή, αλλά 35 χρόνια πριν, εν έτει 1987 δηλαδή, ο «Σαμ» φόρεσε για πρώτη φορά την φανέλα με το εθνόσημο. Χρίστηκε για πρώτη φορά διεθνής και έλαβε μέρος σε αγώνα με την Εθνική Ελλάδος Βόλεϊ.

4/1/1987. Ντιμίτροβγκραντ Βουλγαρίας, με την Εθνική Ομάδα Νέων. Η 1η επίσημη συμμετοχή του Νίκου Σαμαρα με την γαλανόλευκη στο στήθος, σε ηλικία 17 ετών…

Ηταν 4/1/1987 στο Ντιμίτροβγκραντ της Βουλγαρίας, με την Εθνική Ομάδα Νέων. «Η 1η επίσημη συμμετοχή του Νίκου Σαμαρα με την γαλανόλευκη στο στήθος, σε ηλικία 17 ετών», αναφέρει η λεζάντα στην σχετική φωτογραφία. Εκείνη την ημέρα ξεκινούσε ένα ταξίδι που θα έχριζε τον «Σαμ» 263 φορές διεθνή με την Εθνική Ανδρών, την οποία οδήγησε στην 6η θέση του Κοσμοβόλεϊ του ’94.

Εμελλε την ίδια αυτή ημερομηνία αλλά 26 χρόνια μετά να κοπεί απότομα το νήμα της ζωής για τον Νίκο Σαμαρά. Αυτή είναι η ιστορική φωτογραφία της πρώτης συμμετοχής του Νίκου Σαμαρά με την Εθνική Ομάδα, μια μέρα σαν και αυτήν 35 χρόνια πριν και 26 πριν επίσης μια μέρα σαν και αυτήν πετάξει ο Νίκος Σαμαράς στους αιώνιους ουρανούς….

4/1/1987. Ντιμίτροβγκραντ Βουλγαρίας, με την Εθνική Ομάδα Νέων. Η 1η επίσημη συμμετοχή του Νίκου Σαμαρα με την γαλανόλευκη στο στήθος, σε ηλικία 17 ετών…