Στα πρόσωπα της χρονιάς για την Sidney Morning Herald o (εορτάζων σήμερα) «φερόμενος ως απατεώνας Μπιλ Πάπας»

«Ο “απατεώνας”». Με αυτόν τον τίτλο με τα πολλά εισαγωγικά και προφανώς ερωτηματικά και την διευκρίνηση «ο φερόμενος ως απατεώνας Bill Papas της Westpac», η κορυφαία εφημερίδα της Αυστραλίας Sidney Morning Herald επιλέγει τον (εορτάζοντα την Πρωτοχρονια) ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ξάνθη ως ένα από τα πρόσωπα της χρονιάς για το 2021.

Στην αναφορά που κάνει για τον Μπιλ Πάπας, στην ετήσια ανασκόπηση της εφημερίδας, αναφέρει (κρατώντας αποστάσεις από τις καταγγελιες και υπενθυμίζοντας ότι ακόμα τίποτα δεν έχει αποδειχθεί και μένει να φανεί η εξέλιξη το 2022):

«Μέχρι τον Ιούνιο, ο Μπιλ Πάπας δεν ήταν ευρέως γνωστός εκτός της ποδοσφαιρικής κοινότητας του Σίδνεϊ. Αλλά όλοι μάθαμε πολλά περισσότερα για τον Πάπας και την επιχείρηση μίσθωσης εξοπλισμού του Forum Finance όταν η Westpac, η Société Générale και η Sumitomo τον κατηγόρησαν τον Ιούνιο ότι ενορχήστρωσε μια απάτη 500 εκατομμυρίων δολαρίων στις τράπεζες, καθώς φέρεται να συνέταξε πλαστά συμβόλαια και να πλαστογραφούσε τις υπογραφές στελεχών στους μεγάλους πελάτες της τράπεζας.

Μέχρι την στιγμή που οι καταγγελίες έφτασαν το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο, ο Πάπας είχε φύγει στο πιο ασφαλές για τον ίδιο μέρος, στην Ελλάδα. Οι εκκαθαριστές αφέθηκαν να κυνηγήσουν περιουσιακά στοιχεία (συμπεριλαμβανομένου ενός χαρτοφυλακίου ακινήτων 60 εκατομμυρίων δολαρίων) και να ανακτήσουν όσο το δυνατόν περισσότερα από τα φερόμενα ελλείποντα κεφάλαια.

Η υπόθεση παραμένει ανοιχτή και βρίσκεται σε εξέλιξη».