Ποδαρικό στο 2022 με σοβαρό πλήγμα για όλες τις ομάδες με απαγόρευση σε χορούς και κοπές πίτας λόγω πανδημίας

Η έλευση του 2022 συνήθως συνοδεύεται από πληθώρα εκδηλώσεων από κάθε μικρό και μεγάλο τοπικό σύλλογο της Θράκης, που με αφορμή την κοπή της πίτας διοργανώνει ετήσιο χορό και ευελπιστεί μέσω αυτού σε έσοδα που θα καλύψουν μεγάλο μέρος των εξόδων της χρονιάς.

Φέτος ωστόσο το ποδαρικό στη νέα χρονιά δεν γίνεται με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες. Τα πολλά κρούσματα κορονοϊού και η διαφαινόμενη κορύφωση της πανδημίας έχει οδηγήσει ως γνωστόν σε νέα περιοριστικά μέτρα, τα οποία περιλαμβάνουν το κλείσιμο καταστημάτων εστίασης τα μεσάνυχτα και την απαγόρευση ομαδικών συγκεντρώσεων.

Ήδη έχουν αναβληθεί (και κινδυνεύουν να ακυρωθούν) οι καθιερωμένες κοπές πίτας από διάφορους φορείς και στο πλαίσιο αυτό κινδυνεύουν και οι ομάδες, οι οποίες είχαν προϋπολογίσει να βγάλουν μέρος των εξόδων τους από τέτοιες εκδηλώσις, να χάσουν αυτήν την ευκαιρία αν και εφόσον το φαινόμενο της πανδημίας δεν κοπάσει ώστε να αρθούν και τα μέτρα.

Στην φωτογραφία αρχείου η τελετή κοπής της πίτας στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης την Πρωτοχρονιά του 2020, την τελευταία φορά που διεξήχθη. Παραδοσιακά ο Εθνικός έκοβε νωρίς το πρωί της Πρβτοχρονιάς την πρώτη επίσημη πίτα κάθε νέας χρονιάς στην Αλεξανδρούπολη, αλλά η πανδημία ανέτρεψε και αυτήν την παράδοση την τελευταία διετία…