Πιθανότητα μετάθεσης 15 ημερών των αγωνιστικών για τις ομάδες της Θράκης!

Η έκρηξη με τα κρούσματα και με τη χώρα να καταγράφει αρνητικά ρεκόρ καθημερινά οδήγησε την ΕΟΚ σε συνεχόμενα ΔΣ μέχρι το καθοριστικό της Τρίτης (4/1)

Όμως στην ΕΟΚ το προχώρησαν ακόμα περισσότερο. Όπως έγινε γνωστό, τη Δευτέρα (3/1) θα υπάρξει τηλεδιάσκεψη με όλα τα σωματεία των Εθνικών Κατηγοριών. Οι άνθρωποι της Ομοσπονδίας θα ακούσουν τα σωματεία όλης της Ελλάδος και φυσικά και της Θράκης, θα αφουγκραστούν τις απόψεις, τις ανάγκες και τις ανησυχίες τους και θα προχωρήσουν στην τελική τους απόφαση την Τρίτη (4/1).

Με δεδομένο το κλίμα που υπάρχει στις ομάδες ότι αυτή τη στιγμή η προοπτική της μετάθεσης της επανέναρξης των αγωνιστικών υποχρεώσεων κατά 15 ημέρες, είναι και η πιθανότερη. Δηλαδή, αντί ν’ αρχίσουν τα πρωταθλήματα της ΕΟΚ στις 8 και 9 Ιανουαρίου, θα αρχίσουν στις 22 και 23 του ίδιου μήνα αντίστοιχα.

Με τον τρόπο αυτό θα περιοριστεί η διασπορά του ιού που ήδη ξεπέρασε τα 35 χιλιάδες κρούσματα στην τελευταία αναφορά! Η ανησυχία είναι έντονη και η ΕΟΚ όπως και κάθε Αθλητική Ομοσπονδία, θα πρέπει να δράσουν ώστε να προστατέψουν όχι μόνο τους ανθρώπους που ασχολούνται με το μπάσκετ αλλά και την κοινωνία.

Και βέβαια είναι σημαντικό το ότι η Ομοσπονδία θέλει να ακούσει τα σωματεία αφού η συνεργασία ανάμεσα στις δύο πλευρές είναι δεδομένη κι απαραίτητη.

Υπενθυμίζουμε ότι στο έκτακτο ΔΣ της Πέμπτης (30/12) η ΕΟΚ αποφάσισε να γίνονται συνεχόμενα συμβούλια μέχρι τις 3/1 και ταυτόχρονα να αναβληθούν όλες οι υποχρεώσεις σε τουρνουά Παίδων/Κορασίδων ή U18 Rising Stars στο διάστημα 3-8/1/2022.

Πλέον η μετάθεση για 15 ημέρες δείχνει μονόδρομος αφού η έκρηξη των κρουσμάτων προκαλεί έντονο προβληματισμό και ανησυχία ταυτόχρονα.