Κλήση σε απολογία για τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης – Κίνδυνος αφαίρεσης βαθμών

Σε κλήση για απολογία κάλεσε τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης το Μονομελές Δικαιοδοτικό Όργανο της Ε.Ο.ΠΕ.

Ο Εθνικός κλήθηκε σε απολογία για το άρθρο 9 παρ. β περ. 1 του Γενικού Κανονισμού Οργάνωσης και Διεξαγωγής Πρωταθλημάτων.

Σύμφωνα με το άρθρο, σωματείο που είχε δικαίωμα να δηλώσει συμμετοχή σε κάποιο πρωτάθλημα και έπειτα από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου δηλώνει σε χαμηλότερη κατηγορία συμμετοχή του επιβάλλονται οι κυρώσεις.

Συγκεκριμένα, ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης θα εξεταστεί για την περσινή χρονιά, όπου είχε δικαιώμα συμμετοχής στη Volley League αλλά τελικά επέλεξε να αγωνιστεί στην Α2 Ανδρών.

Το άρθρο στο οποίο θα εξεταστεί αναφέρει, “Αφαίρεση βαθμών από το πρωτάθλημα που επιλέγει να συμμετάσχει, εάν πρόκειται για σωματείο που είχε δικαίωμα συμμετοχής στην Α1 Εθνική Κατηγορία Ανδρών. Το σύνολο των βαθμών που αφαιρούνται θα ισούται με ποσοστό 15% του συνολικού αριθμού βαθμών (3 βαθμοί Χ συνολικό αριθμό αγώνων) που θα μπορεί να λάβει μια ομάδα στο Πρωτάθλημα που θα δηλώσει να αγωνιστεί. Σε περίπτωση που το πρωτάθλημα διεξάγεται σε φάσεις υπολογίζεται ο αριθμός των αγώνων της Α’ Φάσης”.

Εφόσον ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης τιμωρηθεί, τότε θα αφαιρεθούν 4 βαθμοί από το πρωτάθλημα που τρέχει αυτή τη σαιζόν.