Super League 2: ΑΟΞ – Λεβαδειακός το διπλό μπαράζ για τον τίτλο αν έληγε με το τέλος του 2021 το πρωτάθλημα

Η Ξάνθη με τον Λεβαδειακό είναι οι δυο ομάδες που κλείνουν το 2021 στην κορυφή του Βορείου και του Νοτίου Ομίλου της SL2 αντίστοιχα, κάτι που σημαίνει ότι αν έληγε σήμερα το πρωτάθλημα αυτές οι δυο ομάδες θα έπαιζαν στους διπλούς αγωνες μπαράζ για την κατάκτηση του τίτλου.

Υπενθμίζεται ότι με βάση την προκήρυξη, στο τέλος της κανονικής διάρκειας του πρωταθληματος ο πρωταθλητής του Βορείου Ομιλου της SL2 θα παίξει διπλό αγωνα μπαράζ με τον πρωταθλητή του Νοτίου Ομίλου της SL2. Ο νικητής του μπαράζ θα αναδειχθεί πρωταθλητής του συνόλου της SL2 και θα ανέλθει απευθείας στην SL1.

Ο χαμένος του μπαράζ θα έχει μια δεύτερη ευκαιρία, αντιμετωπίζοντας επίσης σε διπλους αγωνες μπαράζ την προτελευταία ομάδα του πρωταθλήματος της SL1. Με βάση την βαθμολογία της SL1 αυτή είναι την δεδομένη στιγμή ο Ατρόμητος, αλλά είναι αλήθεια ότι υπάρχει πολύς δρόμος μπροστά μας, αφού στην μεγάλη κατηγορία μόλις ξεκίνησε ο β γύρος και υπάρχουν και πλέι οφ και πλέι άουτ, βάσει της προκήρυξης.

Στην SL2 εχουμε φτάσει στην 10η αγωνιστική, δηλαδή αρκετά πριν συμπληρωθεί ο πρώτος γύρος. Το πρωτάθλημα ολοκληρώνεται στις 34 αγωνιστικές, άρα λιγο μετά το ενα τεταρτο του μαραθωνιου. Η Ξάνθη ειναι στην κορυφή με 22 βαθμούς, έξι περισσότερους από την ΑΕΛ (παρά την βαριά ήττα της την Τετάρτη), τρεις πάνω από την Αναγέννηση Καρδίτσας και έναν πάνω από την Βέροια, η οποία όμως έχει και ματς περισσότερο σε σχέση με τον ΑΟΞ.

Ακόμα πιο ξεκάθαρα τα πράγματα για τον Λεβαδειακό στον Νότιο Όμιλο. Μετα από 10 αγωνιστικές η ομάδα της Λειβαδιάς είναι στην 1η θέση με 23 βαθμούς σε 9 αγωνες. Δευτερη ειναι η ΑΕΚ Β’ που έχει 21 βαθμούς σε 10 αγωνες αλλά έτσι κι αλλιώς δεν μπορεί να διεκδικήσει τίτλο-άνοδο και από εκεί και πέρα σε ίδιο αριθμό αγωνων, βρίσκονται 5 βαθμούς πίσω από τον Λεβαδειακό η Καλαμάτα και 6 βαθμούς πίσω το Αιγάλεω.