Κύπελλο Ελλάδος: Για πρώτη φορά μετά τον τελικό της Ξάνθης θα συμμετέχει στον τελικό ομάδα πλην Ολυμπιακού, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ!

Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση των προημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδος, με το ντέρμπι του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ να ξεχωρίζει από τα τέσσερα ζευγάρια.

Στα μαλακά έπεσαν Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και Άρης, καθώς θα αντιμετωπίσουν τους Παναιτωλικό, Αναγέννηση Καρδίτσας και Λαμία αντίστοιχα.

Αξιοσημείωτο είναι πως για πρώτη φορά μετά τον ιστορικό τελικό της Ξάνθης κόντρα στον Ολυμπιακό το 2015, θα συμμετέχει ομάδα εκτός του Ολυμπιακού, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ.

Αυτό συμβαίνει γιατί ο νικητής του ζευγαριού του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ στα ημιτελικά θα αγωνιστεί κόντρα στον νικητή του ζευγαριού του Ολυμπιακού με τον Παναιτωλικό.

Συνεπώς ο νικητής του Παναθηναϊκός – Αναγέννηση Καρδίτσας θα συναντήσει τον νικητή του Άρης – Λαμία και μια εκ των τεσσάρων θα προκριθεί στον μεγάλο τελικό του ΟΑΚΑ.

Από τον τελικό της Ξάνθης το 2015 μέχρι σήμερα, μόνο ο Ολυμπιακός, ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ συμμετείχαν σε τελικούς, με τον ΠΑΟΚ να έχει τέσσερις κατακτήσεις και τον Ολυμπιακό με την ΑΕΚ από μια.

Αναλυτικά, οι τελικοί που ακολούθησαν:

2016 ΑΕΚ – Ολυμπιακός 2-1
2017 ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 2-1
2018 ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 2-0
2019 ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 1-0
2020 ΑΕΚ – Ολυμπιακός 0-1
2021 ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 2-1

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.