Κορυφαίος rookie κολυμβητής ο Εβρίτης Τάσος Κούγκουλος στα swimming awards με πάνω από το 50% των ψήφων

Ο Τάσος Κούγκουλος του ΝΟΑ είδε το όνομά του να φιγουράρει ανάμεσα σε αυτά των Κριστιάν Γκολομέεβ, Άννας Ντουντουνάκη και Αντωνίας Ρακοπούλου. Αυτοί είναι οι νικητές της ψηφοφορίας της ιστοσελίδας pisina.net για τους κορυφαίους κολυμβητές της χρονιάς, η οποία διήρκησε 5 ημέρες (24 έως 28/12), δίνοντας την ευκαιρία στους φίλους της κολύμβησης να αναδείξουν τους καλύτερους του 2021.

Η πρωτοβουλία του pisina.net είχε μεγάλη απήχηση, με χιλιάδες ψήφους να διαμορφώνουν το τελικό αποτέλεσμα σύμφωνα με την ιστοσελίδα. Ο Κριστιάν Γκολομέεβ με την 5η θέση που κατέκτησε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, βρέθηκε στην πρώτη θέση της ψηφοφορίας για τον καλύτερο κολυμβητή της χρονιάς, αφήνοντας πίσω του για την «μάχη» της δεύτερης θέσης τον Ανδρέα Βαζάιο, τον Απόστολο Χρήστου και τον Άλκη Κυνηγάκη. Τελικά την δεύτερη θέση κατέλαβε ο Βαζαίος με μικρή διαφορά από τον Χρήστου και τον Κυνηγάκη.

Με συντριπτική διαφορά η Άννα Ντουντουνάκη αναδείχθηκε καλύτερη κολυμβήτρια για το 2021, με την Νόρα Δράκου να κατακτά την δεύτερη θέση της γνώμης του κοινού και την Νεφέλη Γιαννοπούλου την Τρίτη. Το χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησε ο Τάσος Κούγκουλος, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων- Νεανίδων της Ρώμης τον «εκτόξευσε» στην πρώτη θέση του πιο εξελίξιμου κολυμβητή, ενώ στην κατηγορία της πιο ελπιδοφόρας κολυμβήτριας, η Αντωνία Ρακοπούλου βρέθηκε στην πρώτη θέση του κοινού, αφήνοντας δεύτερη την Γεωργία Δαμασιώτη.

Αναλυτικά τα ποσοστά που συγκέντρωσαν οι αθλητές στην ψηφοφορία του pisina.net:

Καλύτερος Κολυμβητής

  1. Κριστιάν Γκολομέεβ 35,6%
  2. Ανδρέας Βαζαίος 17,4%
  3. Απόστολος Χρήστου 17%
  4. Άλκης Κυνηγάκης 15,4%
  5. Αποστολος Παπαστάμος 7,6%
  6. Δημήτρης Μάρκος 7%

Καλύτερη κολυμβήτρια

  1. Άννα Ντουντουνάκη 64,2%
  2. Νόρα Δράκου 12,6%
  3. Νεφέλη Γιαννοπούλου 11,8%
  4. Γεωργία Δαμασιώτη 5,8%
  5. Μαρίλεια Δρασίδου 5,6%

Καλύτερος κολυμβητής Rookie

  1. Τάσος Κούγκουλος 50,8%
  2. Απόστολος Σίσκος 31,8%
  3. Αλέξανδρος Κάχρης 8,8%
  4. Κωνσταντίνος Ζαχαριάδης 8,6%

Καλύτερη κολυμβήτρια Rookie

  1. Αντωνία Ρακοπούλου 38,9%
  2. Γεωργία Δαμασιώτη 24,2%
  3. Χαρά Αγγελάκη 21,5%
  4. Ηλέκτρα Μαγκώτσιου 11,9%
  5. Ασημίνα Αντάκη 3,5%