Έκατσε βαριά η γαλοπούλα στον ΑΟΞ – Τρικυμία στην άμυνα και ήττα με 4-0 από την ΑΕΛ στο Αλκαζάρ

Την βαριά ήττα με 4-0 γνώρισε ο ΑΟΞ στο Αλκαζάρ, στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής του Βορείου ομίλου της Super League 2.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και άνοιξαν το σκορ στο 25′ με τον Όγκμποε που δέχθηκε τη μπαλιά στην πλάτη της άμυνας από τον Γκοτζαμανίδη και αφού πέρασε και τον Ίτσο πλάσαρε εύκολα για το 1-0.

Οι γηπεδούχοι πίεζαν πολύ ψηλά σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και δημιουργούσαν ασφυκτικά προβλήματα στους Ξανθιώτες. Παρά τις ευκαιρίες που είχαν για το δεύτερο γκολ, ο ΑΟΞ άγγιξε την ισοφάριση στην μοναδική αλλά τεράστια στιγμή στο ματς, όταν ο Πλατέλλας βρήκε εξαιρετικά τον Τσέλιο και αυτός με κοντινό πλασέ έστειλε τη μπάλα ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι ρου Θεοδωρόπουλου.

Το ίδιο σκηνικό συνεχίστηκε και στο β’ μέρος, με τους γηπεδούχους να πιέζουν ψηλά και να φτάνουν στο δεύτερο τέρμα με τον Όγκμποε στο 52′, αφού ξεχάστηκε στην μικρή περιοχή και καλυπτόμενος πλάσαρε για το 2-0. Μάλιστα στο 66′ πέτυχε το προσωπικό του χατ τρικ, όταν με κεφαλιά ύστερα από κόρνερ του Γιάκου έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Ίτσο για το 3-0.

Νωρίτερα, στο 61′ διακόπηκε το παιχνίδι για σχεδόν ένα πεντάλεπτο, καθώς υπήρξε έντονη αψιμαχία στους δύο πάγκους, με τον Κώστα Τσαλίκη και τον Αλέξη Κούγια να δέχονται την κόκκινη κάρτα και να αποχωρούν, με το ματς να συνεχίζεται.

Μετά το τρίτο γκολ ο ρυθμός έπεσε αισθητά, με τον Νίκο Κεχαγιά να μην μπορεί να πιστέψει στον πάγκο τα όσα έβλεπε, καθώς παρά τις απουσίες, έμοιαζε ανεξήγητη η ευκολία με την οποία δέχεται φάσεις η ομάδα του.

Στο 88′ ήρθε και το… κερασάκι στην τούρτα για τους γηπεδούχους, με τον νεαρό Τσουμάνη που μόλις έιχε περάσει στον αγωνιστικό χώρο να διαμορφώνει το τελικό 4-0, στο ντεμπούτο του στο πρωτάθλημα της SL2.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Φώτης Πολυχρόνης με βοηθούς τους Βρούζο και Μηνούδη ενώ τέταρτος διαιτητής ήταν ο Γιώργος Βρέσκας (ΕΠΣ Πιερίας).

Η ομάδα του Νίκου Κεχαγιά παρά την ήττα της παρέμεινε στην κορυφή του πίνακα της βαθμολογίας με 22 βαθμούς. Επόμενη αναμέτρηση είναι απέναντι και πάλι σε μια ομάδα της Λάρισας, τον Απόλλωνα, την άλλη Τετάρτη στις 5/1.

ΑΕΛ (Γκουτσίδης): Θεοδωρόπουλος, Μπέρτος, Αμπούντ Ομάρ, Ηλιάδης, Γκοτζαμανίδης, Παπαγεωργίου Θ., Κολομπίνο (86′ Μαυριάς), Γιάκος (79′ Παπαγεωργίου Κ.), Νικολιάς (69′ Γλυνός), Όγκμποε (86′ Τσουμάνης), Ακούνια (86′ Νίνο).
ΑΟ ΞΑΝΘΗ (Κεχαγιάς): Ίτσο, Παπάζογλου, Φαζός, Τζανακάκης (56′ Δεληγιαννίδης), Πολίμος, Θυμιάνης (56′ Δόρης), Bιθέντε, Πλατέλλας (46′ Κρητικός), Γκινσάρι (56′ Διαμαντόπουλος), Τσέλιος, Ιμπραΐμι (79′ Δημητριάδης Τ.)