Αποχαιρέτησε τον Παπούλια με… ευθείες βολές σε Πανθρακικό και Ηλυσιακό ο Κούγιας

Για την απώλεια του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια μίλησε ο πρόεδρος της ΑΕΛ Αλέξης Κούγιας, με αναφορές και υστερόγραφα για την… «κλοπή της ανόδου του Πανθρακικού επί του ΠΑΣ Γιάννινα».

Η ανακοίνωση, αναφέρει:

«Έφυγε ένας μεγάλος Έλληνας που όλη του τη ζωή ήταν μάθημα για όλους τους ανθρώπους της φτωχότερης περιοχής της Ευρώπης, το Πωγώνι της Ηπείρου.

Στη μνήμη του και για να καταλάβουν κάποιοι του ποδοσφαιρικού υποκόσμου που είναι απέναντι μου 41 χρόνια, τι σημαίνει να αγαπάς αγνά και ανιδιοτελώς το ποδόσφαιρο και να έχεις την άποψη μόνο της προσφοράς σε αυτό, αφού έχεις κατακτήσει τους στόχους στην οικογένεια σου, στο λειτούργημα σου – επάγγελμα σου και στην κοινωνία δημοσιοποιώ, στην μνήμη του, αυτή την αναμνηστική φωτογραφία από εκδήλωση του ΠΑΣ Γιάννινα με αφορμή την επέτειο της απελευθέρωσης των Ιωαννίνων το 2008, ενθυμούμενος αυτό που μου είπε εκείνη την ημέρα με την ιδιότητα μου ως προέδρου και ιδιοκτήτου του ΠΑΣ Γιάννινα, ενώπιον όλης της πολιτικής και της δικαστικής ηγεσίας του Ελληνικού κράτους «κ. Κούγια είμαι και εγώ ένας σαν εσάς», δίνοντας μου το μεγαλύτερο παράσημο για τα όσα έχω προσφέρει στο ελληνικό ποδόσφαιρο και την ελληνική κοινωνία επί 41 χρόνια και στην ανάσταση και στην σωτηρία ελληνικών ιστορικών ομάδων.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα της Ηπείρου που θα τον σκεπάσει.

Υ.Γ. Ακόμη θυμάμαι μετά από αυτά τα λόγια του Προέδρου της Δημοκρατίας την συγκίνηση του τότε προπονητή του ΠΑΣ Γιάννινα Περικλή Αμανατίδη (είχε αντικαταστήσει τον Χατζάρα), την χρονιά που το βρώμικο παρασκήνιο με επικεφαλής τον Βασίλη Γκαγκάτση και τον Γιώργο Χριστοβασίλη, ιδιοκτήτη τότε του Ηλυσιακού, μας έκλεψαν την άνοδο στην Α’ εθνική στο τελευταίο παιχνίδι, αφού μας είχαν διαλύσει διαιτητικά όλη τη χρονιά και ο Χριστοβασίλης σίγουρα άνευ ανταλλάγματος απέναντι στον Πανθρακικό έβαλε να παίξει η εφηβική ομάδα».