Αλλαγή ο Μανώλης Σιώπης στην «γκέλα» της Τραμπζονσπόρ με την Μπασάκσεχίρ στο φινάλε του 2021

Δεν έκλεισε όπως θα ήθελε την χρονιά η «πρωταθλήτρια χειμώνα» Τράμπζονσπορ καθώς έμεινε στο μηδέν κόντρα στη 3η Μπασάκσεχιρ, ωστόσο διατήρησε τη διαφορά των 13 βαθμών από την προπέρσινη πρωταθλήτρια.

Η πρωταθλήτρια χειμώνα «Τράμπζον» με το βαθμό της ισοπαλίας διατήρησε τη διαφορά των 13 βαθμών από τη «Μπασάκ» (46 έναντι 33), ενώ η 2η Κόνιασπορ, η οποία έχει 36 βαθμούς, αγωνίζεται τη Κυριακή (26/12) κόντρα στη Μπεσίκτας μέσα στην έδρα της. Αυτός ήταν ο τελευταίος αγώνας πρωταθλήματος για το 2021, ενώ έχει και αγώνα κυπέλλου στις 28/12 με την Μπολούσπορ.

Για τους γηπεδούχους ο Τάσος Μπακασέτας επέστρεψε στη βασική ενδεκάδα μετά το παιχνίδι με την Αλτάι και μάλιστα αγωνίστηκε σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης. Από την άλλη ο Μανώλης Σιώπης πέρασε ως αλλαγή στο 77ο λεπτό της αναμέτρησης. Ο Σιωπης έχει αγωνιστεί 19 φορές φέτος (7 εώς βασικός), ενώ ο Μπακασέτας 16 και έχει και 7 τέρματα.

Η ομάδα της Τραπεζούντας «έκλεισε» τον πρώτο γύρο, έχοντας 14 νίκες, τέσσερις ισοπαλίες και μόλις μια ήττα. Οι 46 βαθμοί που συγκέντρωσε η «Τράμπζον» αποτελεί ρεκόρ συγκομιδής σε πρώτο γύρο στην ιστορία της τουρκικής Super League, καταρίπτοντας για έναν βαθμό την απόδοση της Φενέρμπαχτσε την αγωνιστική περίοδο 2005-06. Οι «Πόντιοι» φιλοδοξούν να στεφθούν πρωταθλητές μετά από 38 χρόνια και την σεζόν 1983-84!

Η Τράμπζονσπορ σκόραρε 36 φορές στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος, ενώ έχει δέχτηκε 14. Με βάση τα τωρινά δεδομένα η ομάδα των Μπακασέτα – Σιώπη έχει τη καλύτερα επίθεση και τη καλύτερη άμυνα της διοργάνωσης!