Super League: «Έπεσε» από την κορυφή ο Γιούρι Λοντίγκιν

Ο Ολυμπιακός κράτησε το μηδέν στα τρία τελευταία παιχνίδια του, ο ΠΑΣ Γιάννινα δέχτηκε γκολ στα τρία τελευταία και έτσι με το τέλος του 2021 ο Τόμας Βατσλίκ είναι ο τερματοφύλακας, που έχει κρατήσει στα περισσότερα παιχνίδια του ανέπαφη την εστία του.

Μπορεί το γκολ να είναι το ζητούμενο στο ποδόσφαιρο, αλλά η απαραβίαστη εστία, αυτό που οι Άγγλοι λένε «clean sheet» είναι χαρακτηριστικό επίτευγμα για άμυνες και τερματοφύλακες.

Ο 32χρονος Τσέχος Τόμας Βατσλίκ λοιπόν, δεν έχει δεχτεί γκολ σε επτά παιχνίδια, ένα περισσότερο από τον Γιούρι Λοντίγκιν του ΠΑΣ Γιάννινα, που ήταν μπροστά λίγες μέρες πριν.

Πολύ καλό ποσοστό έχει και ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι, που έχει μεν πέντε αγώνες χωρίς γκολ, αλλά έχει αγωνιστεί μόνο σε 10 με τον Παναθηναϊκό.

Πολύ καλό ποσοστό έχει και ο Νίκος Παπαδόπουλος του Αστέρα Τρίπολης, με τρία σε έξι παιχνίδια και ο Σέζαρ Ντένιτς του Άρη με δύο στα τέσσερα.

Ακόμα καλύτερο ποσοστό έχει ο Τσιντώτας, έχοντας δεχτεί γκολ σε ένα από τα τρία που αγωνίστηκε, αλλά είναι μικρός ο αριθμός των αγώνων του.

Το χειρότερο ποσοστό έχουν οι Μελίσσας, Κλέιμαν και Πίριτς, που έχουν παίξει από 11 αγώνες, αλλά μόνο μια φορά κράτησαν το “μηδέν”.

Μοναδικός τερματοφύλακας που έχει αγωνιστεί και δεν έχει δεχτεί ακόμα γκολ είναι ο Μπόι Βάτερμαν του ΟΦΗ, αλλά έχει μόνο ένα παιχνίδι.

Έχουν δεχτεί γκολ σε όλα τα παιχνίδια που έχουν παίξει ο Σαράνοφ (4), Βέρχουλστ (2) και Ζίφκοβιτς (1).

Οι αγώνες με απαραβίαστο εστίας:

Βατσλίκ Τόμας (Ολυμπιακός) 7 (15)
Λοντίγκιν Γιούρι (ΠΑΣ Γιάννινα) 6 (15)
Μπρινιόλι Αλμπέρτο (Παναθηναϊκός) 5 (10)
Κουέστα Χούλιαν (Άρης) 5 (11)
Επασί Ντεβί (ΟΦΗ) 5 (13)
Κότσαρης Κώστας (Απόλλων Σμύρνης) 4 (10)
Στάνκοβιτς Τσίτσαν (ΑΕΚ) 4 (12)
Χουτεσιώτης Λευτέρης (Ιωνικός) 4 (15)