Καμπάνα στον «φίλαθλο» Ηλία Κοτόπουλο απαγόρευσης εισόδου σε… όλα τα γήπεδα στις… γιορτές των Χριστουγέννων

Μια άκρως πρωτότυπη ποινή που στην πράξη δεν έχει κανένα απολύτως αντίκρισμα επιβλήθηκε στον πρόεδρο του Άρη Αβάτου Ηλία Κοτόπουλο από την Πειθαρχική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Με την ιδιότητα του… φιλάθλου της ομάδας (και όχι του παράγοντα) κλήθηκε σε απολογία για την συμπεριφορά του στον αγώνα με την Αλεξανδρούπολη και εν τέλει τιμωρήθηκε με απαγόρευση εισόδου από… όλα τα γήπεδα για τις επόμενες 15 ημέρες.

Πρακτικά, τιμωρείται με απαγόρευσ από κάθε γήπεδο, ακόμα και αν πηγαίνει σαν φίλαθλος να δει τον… ΑΟΞ. Μάλιστα σε περίπτωση μη συμμόρφωσης απειλείται με χρηματικό πρόστιμο ο Αρης Αβατου. Στην πράξη όμως δεν παθαίνει τίποτα.

Από την στιγμή που η ποινή αφορά 15 ημέρες (μερολογιακές προφανώς), θα εξαντληθούν στις 5 Ιανουαρίου, δηλαδή πριν την επανέναρξη της Γ’ Εθνικής. Αρα ο Αρης Αβατου δεν θα τον στερηθεί, εκτός και αν κανονίσει κανα φιλικο ως τότε, που δεν προβλέπεται.

Πρακτικά ο ηλίας Κοτόπουλος δεν θα μπορέσει απλά να πάει στην Λάρισα να δει το ΑΕΛ-ΑΟΞ αν θελήσει την άλλη Τετάρτη ή κάποια ματς του Κυπέλλου το επόμενο διήμερο ή στην Boxing Day της Αγγλίας, που και να πάει προφανώς δεν θα τον πάρει κανεις χαμπάρι για να του απαγορεύσει την είσοδο.

Μια απόφαση που πάρθηκε μόνο για να παρθεί. Η απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ αναφέρει:

Επιβάλλει στο δεύτερο των εγκαλουμένων, Ηλία Κοτόπουλο, με την ιδιότητα του φιλάθλου του πρώτου εγκαλούμενου σωματείου, με την επωνυμία Άρης Αβάτου, την πειθαρχική ποινή της απαγόρευσης εισόδου σε οιοδήποτε γήπεδο, για χρονικό διάστημα δεκαπέντε (15) ημερών για πειθαρχική παράβαση στον αγώνα Άρης Αβάτου-ΠΟ Αλεξανδρούπολης για τη Γ΄ Εθνική Κατηγορία. Απειλεί, σε βάρος του πρώτου εγκαλουμένου σωματείου, χρηματική ποινή, ύψους χιλίων εξακοσίων εξήντα επτά (1.667) ευρώ, σε περίπτωση μη τήρησης της ποινής της απαγόρευσης εισόδου σε οιοδήποτε γήπεδο, για χρονικό διάστημα δεκαπέντε ημερών, που επιβλήθηκε, σε βάρος του δεύτερου των εγκαλουμένων.