ThrakiSportS Awards 2021: Οι υποψήφιοι για τους κορυφαίους του αθλητισμού της Θράκης την χρονιά που φεύγει

Το 2021 βαδίζει σιγά – σιγά προς το τέλος του! Παραδοσιακά ο μήνας Δεκέμβριος είναι μήνας εορτών, αναμνήσεων αλλά και ανάδειξης των κορυφαίων της χρονιάς και στο πλαίσιο αυτό, το ThrakiSportS για ακόμα μια φορά βάζει στο παιχνίδι τους αναγνώστες του, για να εκλέξουμε όλοι μαζί τους κορυφαίους της χρονιάς που θα αποτελέσει ιστορία σε μερικές ημέρες.

Η αλήθεια είναι ότι ήταν μια δύσκολη χρονιά και μια πολύ δύσκολη διαδικασία επιλογής, δεδομένου ότι η πανδημία του κορονοϊού για μεγάλο διάστημα σταμάτησε τις αθλητικές δραστηριότητες. Πέρυσι ως γνωστόν ο διαγωισμος δεν διεξήχθη, καθώς ουσιαστικά η χρονια χάθηκε και στην θέση της το ThrakiSportS επέλεξε να κάνει τον πρώτότυπο διαγωνισμό για την ανάδειξη του κορυφαίου θρακιώτη αθλητή του αιώνα.

Φέτος όμως σιγά σιγά η κανονικότητα επέστρεψε, αν και όχι στον βαθμό που θα θέλαμε. Ακολουθώντας λοιπόν την λογική αντίστοιχων ψηφοφοριών που διεξάγονται σε πανελλήνιο ή και διεθνές επίπεδο, το ThrakiSportS, ως το κορυφαίο αθλητικό μέσο ενημέρωσης της Θράκης, αναδεικνύει και φέτος τον κορυφαίο θρακιώτη αθλητή, την κορυφαία θρακιώτισσα αθλήτρια, τον κορυφαίο θρακιώτη προπονητή, τον κορυφαίο θρακιώτη διαιτητή και την κορυφαία θρακιώτικη ομάδα!

Η ψηφοφορία αυτή έχει πλέον γίνει θεσμός για τον αθλητισμό της Θράκης και αναδεικνύει τους κορυφαίους των κορυφαίων στο γεωγραφικό μας διαμέρισμα. Η συντακτική ομάδα του ThrakiSportS, μετά αρκετές ημέρες διεργασιών και προτάσεων, προχώρησε ήδη σε μια προεπιλογή υποψηφίων ανά κατηγορία. Τους δημοσιοποιούμε σήμερα και είμαστε ανοιχτοί σε τυχόν προτάσεις για επιπλέον υποψηφιότητες.

Κατόπιν, οι υποψήφιοι θα τεθούν από το πρωί της Πέμπτης 23 Δεκεμβρίου στην ψηφοφορία του αναγνωστικού κοινού, ώστε όλοι μαζί να αναδείξουμε τους κορυφαίους του 2021. Στο τελικό αποτέλεσμα θα μετρήσει κατά 50% η ψήφος του αναγνωστικού κοινού και κατά 50% η εκτίμηση της συντακτικής ομάδας του ThrakiSportS.

Υπενθυμίζουμε ότι αναζητούμε τον καλύτερο ανά κατηγορία, με βάση τις επιδόσεις και την απόδοσή του μέσα στο 2021 και μόνο. Δεν ενδιαφέρει δηλαδή το βάρος του ονόματος που κάποιος ενδεχομένως κουβαλά ή πιθανές μεγάλες παλιότερες επιτυχίες και διακρίσεις.

Ως θρακιώτικες ομάδες χαρακτηρίζουμε όσες φυσικά έχουν έδρα στην Θράκη. Ως θρακιώτες αθλητές και αθλήτριες όσους είτε κατάγονται από την Θράκη είτε μέσα στην διάρκεια της χρονιάς αγωνίστηκαν σε θρακιώτικες ομάδες και διέπρεψαν εκπροσωπώντας την φανέλα τους. Αντιστοίχως, ως θρακιώτες προπονητές θεωρούμε όσους είτε κατάγονται από την Θράκη είτε υπηρέτησαν ομάδες της Θράκης. Τέλος, ως θρακιώτες διαιτητές όσους είτε κατάγονται από την Θράκη είτε ανήκουν σε σύνδεσμο της Θράκης.

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ «ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΘΡΑΚΙΩΤΗΣ ΑΘΛΗΤΗΣ ΤΟΥ 2021» (με αλφαβητική σειρά):

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ (ΧΑΝΤΜΠΟΛ): Με την φανέλα της ΑΕΚ κατέκτησε ένα ανεπανάληπτο τρεμπλ, αφού η Ενωση μέσα στο 2021 κατέκτησε πρωτάθλημα και κύπελλο Ελλάδος αλλά και το Ευρωπαϊκό Κυπελλο του EHF European Cup. Βασικό στέλεχος και της Εθνικής Ομάδας, ο νεαρός Εβρίτης στην διάρκεια της χρονιάς που φεύγει ανανέωσε στην ΑΕΚ και έγινε για πρώτη φορά μπαμπάς.

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΟΛΙΑΝΙΤΗΣ (ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ): Κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας Ανοιχτής Θάλασσας, που έγινε στην Αθήνα. Ο Κομοτηναίος πρωταθλητής του Ναυταθλητικού Ομιλου Αλεξανδρούπολης χάρη στις επιδόσεις και τις επιτυχίες του εξασφάλισε συμμετοχή στην Εθνική Νέων της Ελλάδος και για το 2022.

ΤΑΣΟΣ ΚΟΥΓΚΟΥΛΟΣ (ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ): Ο πρωταθλητής του Ναυταθλητικού Ομίλου Αλεξανδρούπολης κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης Τζουνιορς της Ρώμης. Μέσα σε λιγότερες από 36 ώρες έσπασε τρεις φορές το δικό του ατομικό ρεκόρ κατεβάζοντας τον χρόνο του πάνω από 60 εκατοστά του δευτερολέπτου και αποτέλεσε το μόνο ελληνικό μετάλλιο στην διοργάνωση. Χρυσός νικητής στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, μέλος της Προεθνικής Ομάδας Α’ για το 2022.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΕΛΙΣΣΟΠΟΥΛΟΣ (ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ): Ως παίκτης του Ορφέα Ξάνθης αναδείχθηκε πρωταθλητής στην Γ’ Εθνική αλλά κατέκτησε παράλληλα και τον τίτλο του πρώτου σκόρερ στο πρωτάθλημα. Το καλοκαίρι πήρε μεταγραφή στον Αγροτικό Αστέρα, με τον οποίο κλεινει το 2021 ξανά στην κορυφή του 1ου Ομιλου της Γ’ Εθνική.

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΙΧΑΛΕΝΤΖΑΚΗΣ (ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ): Κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα 100 μέτρα πεταλούδα της κατηγορίας S8 στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο. Νωρίτερα στην χρονιά είχε αναδειχθεί για ακόμα μια φορά πρωταθλητής Ευρώπης σε τρία διαφορετικά αγωνίσματα, στη Μαδέιρα της Πορτογαλίας. Σάρωσε τα χρυσά στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΝΙΩΤΗΣ (ΣΤΙΒΟΣ): Αναδείχθηκε πρωταθλητής Ελλάδας στο αγώνισμα του ύψους στον ανοιχτό στίβο για 10η φορά στην καριέρα του, συμπληρώνοντας μια 15ετία στην κορυφή. Με την εμπειρία του χάρισε δέκα βαθμούς και μια από τις κορυφαίες εμφανίσεις της Εθνικής Ελλάδος στο Ευρωπαϊκό Ομάδων. Κρέμασε τα παπούτσια του μετά το καλοκαίρι και ξεκινησε προπονητική καριέρα στην Ολυμπιάδα Κομοτηνής.

ΙΣΚΑΝ ΣΕΛΗΜ (ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ): Κατέκτησε την πρώτη θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα αυτοάμυνας, που πραγματοποιήθηκε στην Πολωνία. Είναι η πέμπτη σερί χρονιά που ο Ξανθιώτης πρωταθλητής επιτυγχάνει αυτην την διάκριση.

ΜΑΝΩΛΗΣ ΣΙΩΠΗΣ (ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ): Αναδείχθηκε πρωταθλητής χειμώνα στο Τουρκικό Πρωτάθλημα της SuperLig με την Τραμπσονσπόρ, ομάδα στην οποία μετακόμισε με χρυσό συμβόλαιο το καλοκαίρι ύστερα από μια γεμάτη χρονια με την Αλάνιασπορ. Χάρη στις διαρκώς καλές εμφανίσεις του στην Τουρκία, ο Εβρίτης μέσος καθιερώθηκε ως βασικός και στην Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου Ανδρών.

ΣΙΔΕΡΗΣ ΤΑΣΙΑΔΗΣ (ΚΑΝΟΕ ΚΑΓΙΑΚ): Κατέκτησε για λογαριασμό της Γερμανίας το χάλκινο μετάλλιο στο σλάλομ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο, επιτυγχάνοντας να ανέβει στο βάθρο της κορυφαίας διοργάνωσης 9 χρόνια μετά την αντίστοθχη επιτυχία του το 2012 στο Λονδίνο. Με καταγωγή από τον Έβρο και από τους δυο γονείς του, έκλεισε την χρονιά στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΟΡΟΣΙΑΝ (ΣΤΙΒΟΣ): Επιτυγχάνοντας νέο πανθρακικό ρεκόρ στην κλασική διαδρομή των 42.195 μέτρων από τον Μαραθώνα στο Καλλιμάρμαρο, ο δρομέας του ΠΑΣ Πρωταθλητών Κομοτηνής κατάφερε να τερματίσει στην 16η θέση του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας, που είχε χαρακτήρα Πανελληνίου Πρωταθλήματος. Συμμετείχε και σε διεθνείς αγώνες δρόμου.

ΥΠΟΨΗΦΙΕΣ ΓΙΑ «ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΘΡΑΚΙΩΤΙΣΣΑ ΑΘΛΗΤΡΙΑ ΤΟΥ 2021» (με αλφαβητική σειρά):

ΜΑΡΙΑ-ΝΙΚΟΛΕΤΑ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ (ΣΤΙΒΟΣ): Μετά το χρυσό στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, αναδείχθηκε βαλκανιονίκης στα 100 μέτρα με εμπόδια Κ18 στο Κράλιεβο της Σερβίας και μάλιστα με τρομερό πανελλήνιο ρεκόρ, που συνιστά και μια από τις κορυφαίες επιδόσεις στην Ευρώπη για κορασίδα αθλήτρια το 2021. Η 16χρονη αθλήτρια των Μυρμιδόνων Διδυμοτείχου επελέγη στη Προεθνική Κ18 για το 2022 ενώ έγινε μείζον θέμα ότι τρεις φορές την εβδομάδα διανύει 190 χιλιόμετρα για να μπορέσει να προπονηθεί.

ΕΛΕΝΗ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΥ (ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ): Κατέρριψε το καλοκαιρι στο Εθνικό Σκοπευτήριο Χανίων το Πανελλήνιο Ρεκόρ Τραπ Γυναικών. Η πρωταθλήτρια από την Αλεξανδρούπολη έδειξε ότι διατηρείται στο υψηλότερο επίπεδο για τα δεδομένα της χώρας μας στο αγώνισμα, κατά τη διάρκεια του καθιερωμένου αγώνα «Η Μάχη της Κρήτης».

ΜΑΓΔΑ ΚΕΠΕΣΙΔΟΥ (ΧΑΝΤΜΠΟΛ): Μετά από μια σεζόν στο πολωνικό πρωτάθλημα με την Στρτ Ελμπαγκ όπου διακρίθηκε ιδιαίτερα, επέστρεψε λόγω σπουδών στο εληνικό πρωτάθλημα. Η τερματοφύλακας από την Αλεξανδρούπολη βρίσκεται με τον ΟΦ Νέας Ιωνίας στην κορυφή της Α1 Γυναικών. Επίσης ηγήθηκε της προσπάθειας της Εθνικής Γυναικών για πρόκριση ως αήττητης στην β’ φάση του Εuro2022 ενώ εκλέχθηκε μέλος της Επιτροπής Δημοσιων και Διεθνών Σχέσεων της ΟΧΕ.

ΝΙΚΟΛΕΤΑ ΜΠΑΡΜΠΑ (ΠΑΛΗ): Αναδείχθηκε χρυσή βαλκανιονίκης αλλά και μεσογειονίκης στην κατηγορία 69 κιλών κορασίδων, στην διπλή διοργάνωση που φιλοξενήθηκε τέλη Οκτωβρίου στην Ξάνθητόσο στους Βαλκανικούς Αγώνες, που έγιναν την Πέμπτη 28 Οκτωβρίου, όσο και στους Μεσογειακούς, την Κυριακή 31 Οκτωβρίου. Νωρίτερα στη χρονιά ήταν ασημένα σε διεθνές τουρνουα στο Βουκουρέστι ενω είχε και άλλες εγχώριες διακρίσεις.

ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΜΩΡΑΪΤΟΥ (ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ): Η «θηλυκή Μαραντόνα» της Εθνικής Ομάδας έλκει την καταγωγή της από το Ιάσιο Ροδόπης και δεν λείπει από καμία κλήση της Εθνικής Ελλάδος Γυναικών. Ολοκλήρωσε με επιτυχία τις σπουδές τις στις ΗΠΑ όπου αναδείχθηκε πρωταθλήτρια με τις Jaguars και πλέον επιστρέφει στην Ευρώπη αναζητώντας θέση στο γερμανικό ή το αγγλικό πρωτάθλημα

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ «ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΘΡΑΚΙΩΤΗΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΤΟΥ 2021» (με αλφαβητική σειρά):

ΤΑΣΟΣ ΚΑΛΛΙΤΣΑΡΗΣ (ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ): Ο προπονητής του ΟΦΘΑ στην κολύμβηση είναι και ο άνθρωπος που κρύβεται πίσω από τις επιτυχίες του παραολυμπιονίκη Δημοσθένη Μιχαλεντζάκη. Είχε κατακτησει τον τίτλο του κορυφαίου θρακιώτη προπονητή και στην τελευταία φορά διεξαγωγής των ThrakiSportS Awards το 2019.

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ (ΠΑΛΗ): Ο άνθρωπος που κρύβεται πίσω από τις εγχώριες αλλά και διεθνείς επιτυχίες παλαιστών όπως η Νικολέτα Μπάρμπα, η Αγάπη Αμπελίδου, η Αθηνά Γιαγτζόγλου, ο Χαράλαμπος Αυτοφορίδης. Οδηγησε την ομάδα του Δημοκριτείου στην κατάκτηση της 2ης θέσης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Γυναικών.

ΝΙΚΟΣ ΚΕΧΑΓΙΑΣ (ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ): Ομοσπονδιακός προπονητής στην Εθνική Νέων ως το καλοκαίρι, παραιτήθηκε για να αναλάβει τιην διεύθυνση των ακαδημιών της Ξάνθης το καλοκαίρι. Τελικά μετά την 1η αγωνιστική της τρέχουσας σεζόν ανέλαβε και την πρώτη ομάδα του ΑΟΞ και με αυτόν στον πάγκο τρέχει ένα σερί επτά συνεχόμενων νικών με 18-0 στα γκολ.

ΜΑΡΙΝΟΣ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗΣ (ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ): Κατέκτησε με την ομάδα της Κραϊόβα το Κύπελλο Ρουμανίας και λίγο καιρό μετά το Σούπερ Καπ στην βαλκανική χώρα. Για τον λόγο αυτόν ο Αλεξανδρουπολίτης κόουτς είναι υποψηφιος για κορυφαίος προπονητής της Ρουμανίας μαζί με Ραζβάν και Μιρτσέα Λουτσέσκου.

ΜΠΑΜΠΗΣ ΤΕΝΝΕΣ (ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ): Ανέλαβε τις τύχες του ΑΟΞ μετά την περιπέτεια με τον Τόνι Πόποβιτς και με αυτόν στον πάγκο της, η ομάδα της Ξάνθης έτρεξε ένα αήττητο σερί 15 αγωνων στο πρωτάθλημα της Super League 2, που είναι το μεγαλύτερο στην ιστορία του συλλόγου. Μια χαμένη χρονιά κρίθηκε τελικά σε διπλούς αγώνες μπαράζ και παρα 8 λεπτά δεν πέτυχε άνοδο με 7η διαφορετική ομάδα στην Α’ Εθνική

ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΙΠΟΥΡΙΔΗΣ (ΣΤΙΒΟΣ): Οδήγησε τον ΠΑΣ Πρωταθλητών Κομοτηνής στην κορυφή των ομάδων στίβου της Θράκης και ιδίως στις σκυτάλες. Για πρώτη φορά ο θρακιώτης κόουτς ορίστηκε ως ομοσπονδιακός προπονητής από τον ΣΕΓΑΣ και θα έχει ευθύνη για την παρακοκούθηση όλων των αθλητών της ευρύτερης περιοχής στις ταχύτητες.

ΜΠΑΜΠΗΣ ΧΑΤΖΗΜΕΣΤΗΣ (ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ): Ο ισχυρός άνδρας του Ορφέα Ξάνθης είναι ο άνθρωπος που κρύβεται πίσω από το θαύμα της κατάκτησης του τίτλου στον πρώτο όμιλο της Γ’ Εθνικής και της ανόδου στην SL2 μέσα από διαδικασία μπαράζ μεταξύ των πρωταθλητών, την οποία τελικά δεν αποδέχθηκε λόγω έλλειψης πόρων και στήριξης από την τοπική κοινωνία.

ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΤΖΗΠΕΤΡΟΥ (ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ): Ο προπονητής κολύμβησης του Ναυταθλητικού Ομίλου Αλεξανδρούπολης κρύβεται πίσω από την ευρωπαϊκή επιτυχία του Αναστάσιου Κούγκουλου στην Ρώμη, την πρόκριση του Αλέξανδρου Λεργιού στους παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο αλλά και την άνοδο της κολυμβητικής ομάδας του ΝΟΑ στην 1η θέση μεταξύ των συλλόγω της Θράκης.

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ «ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΘΡΑΚΙΩΤΗΣ ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ ΤΟΥ 2021» (με αλφαβητική σειρά):

ΧΑΣΑΝ ΚΟΥΛΑ (ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ): Διατηρεί για έκτη συνεχή χρονιά το σήμα του διεθνούς βοηθού διαιτητή της FIFA και για τον λόγο αυτόν συχνά ορίζεται σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Εχει κληθεί να σφυρίξει σε πολλά μεγάλα ντέρμπι της Super League, αλλά την ίδια στιγμή εξακολουθεί να ορίζεται ακόμα και σε αγώνες της τρίτης κατηγορίας του τοπικού πρωταθλήματος

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΛΑΣ (ΒΟΛΕΪ): Για πολλούς ο σουφλιώτης ρέφερι θεωρείται από τις κορυφαίες ελληνικές σφυρίχτρες. Ειτε ως πρώτος είτε ως δεύτερος διαιτητής βρέθηκε σε πολλά ντέρμπι της Volley League του ελληνικού πρωταθλήματος, ενώ ορίστηκε και από την CEV να διευθύνει κρισιμα ματς του Τσάμπιονς Λιγκ τόσο στους άνδρες οσο και στις γυναίκες

ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΠΕΤΜΑΝ (ΧΑΝΤΜΠΟΛ): Ο Ξανθιώτης διαιτητής που είχε αναδειθχεί νικητής στα ThrakiSportS Awards το 2019, σφυριξε και φέτος τα σημαντικότερα ντέρμπι του ελληνικού πρωταθλήματος της Ηandball Premier επιτυγχάνοντας σχεδόν άριστες βαθμολογίες αλλά και σε σημαντικά παιχνίδια της ευρωπαϊκής διοργάνωσης του EHF European League.

ΥΠΟΨΗΦΙΕΣ ΓΙΑ «ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΤΟΥ 2021» (με αλφαβητική σειρά):

ΑΟ ΞΑΝΘΗ (ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ): Μετά την γνωστή ιστορία με τον υποβιβασμό το 2020 για πρώτη φορά μετά από τρεις δεκαετίας, η ομάδα κατάφερε να αναγεννηθεί από τις στάχτες της, να μαζέψει τα κομμάτια της και να διεκδικήσει την άμεση επιστροφή στην SL1. Εφτασε μολις επτά λεπτά μακριά από το όνειρο, αλλά ένα γκολ με πέναλτι στο δευτερο μπαράζ με τον Παναιτωλικό στέρησε την άνοδο. Τη νέα σεζόν ο ΑΟΞ φιγουράρει στην κορυφή του Βορείου Ομίλου της SL 2, όντας αήττητος και τρέχοντας ένα σερί 7 νικών.

ΑΣ ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ (ΠΑΛΗ): Κατέκτησε το καλοκαίρι το ασημένιο μετάλλιο στο ομαδικό του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Γυναικών που διεξήχθη στο κλειστό γυμναστήριο Ζωφριάς, πίσω από τον ΑΟ Ανω Λιοσίων “Ευπυρύδαι” και μπροστά από τον Αρη Θεσσαλονίκης που αναδείχθηκε τρίτος στην κατάταξη του ομαδικού

ΕΦΗΒΟΙ ΛΕΥΚΙΠΠΟΥ ΞΑΝΘΗΣ (ΜΠΑΣΚΕΤ): Πρωταθλητές της ΕΚΑΣΑΜΑΘ στο αντίστοιχο ηλικιακό πρωτάθλημα κερδίζοντας στον τελικό τον Αστέρα Καβάλας, εκπροσώπησαν την ευρύτερη περιοχή της ΑΜ-Θ στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Πέρασαν και από την β’ φάση και εν τέλει προκρίθηκαν στην τελική φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος, αντιμετωπίζοντας την ακαδημία ΔΕΚΑ του Νίκου Χατζηβρέττα, τον Προμηθέα Πάτρας, τον Ολυμπιακό, το Περιστέρι και τα Φανάρια Νάξου.

ΟΡΦΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ (ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ): Αναδείχθηκε πρωταθλητής στον 1ο Όμιλο της Γ’ Εθνικής. Στην συνέχεια κατάφερε μέσω της διαδικασίας αγώνων μπαράζ μεταξύ των πρωταθλητών όλων των ομίλων να εξασφαλίσει την άνοδο στην Super League 2. Λόγω οικονομικής αδυναμίας, δεν δήλωσε συμμετοχή στο επαγγελματικό πρωτάθλημα. Τη νέα σεζόν, λαβωμένος από τους πολλούς τραυματισμούς, φιγουράρει στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας, 6 βαθμούς μακριά από την γραμμή της σωτηρία.

ΠΑΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΩΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ (ΣΤΙΒΟΣ): Αναδείχθηκε κορυφαία ομάδα στίβου της Θράκης στην ετήσια αξιολόγηση του ΣΕΓΑΣ που ανακοινώθηκε τον Δεκέμβριο, λαμβάνοντας υπόψιν τις επιδόσεις όλων των αθλητών και αθλητριών του συλλόγου στο σύνολο της χρονιάς. Η σκυτάλη 4×400 κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της Πάτρας για ηλικίες κάτω των 23 ετών με τις Βαρβάρα Λιάπη, Μπαχάρ Καρά Σαλή Αμέτ, Μαρίνα Φέκκα και Δήμητρα Τσουκαλά.

[Total_Soft_Poll id=”29″]

[Total_Soft_Poll id=”30″]

[Total_Soft_Poll id=”31″]

[Total_Soft_Poll id=”32″]

[Total_Soft_Poll id=”33″]