Super League: Nέα ασίστ Μάνταλου αλλά ταπεινωτική γκέλα της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ από τον ΟΦΗ

Την νίκη με 1-2 πανηγύρισε μέσα στο ΟΑΚΑ ο ΟΦΗ επί της ΑΕΚ, στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής της Super League.

Oι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ μόλις στο 14′, όταν ο Κομοτηναίος αρχηγός της Ένωσης Πέτρος Μάνταλος έβγαλε την 8η ασίστ του στη σεζόν, με τον Βράνιες να πλασάρει από κοντά για το 1-0.

Οι φιλοξενούμενοι απάντησαν άμεσα, με τον Μαρινάκη να σέντράρει από δεξιά και τον Λάμπρου με άψογο πλασέ να νικάει τον Τσιντώτα για το 1-1 στο 23′.

Η ΑΕΚ πέτυχε δεύτερο γκολ με τον Σιμόες στο 54′, αλλά ακυρώθηκε σωστά ως offside από τον βοηθό του Κουμπαράκη, καθώς ο Άμπραμπατ επηρέαζε τη φάση.

Ο ΟΦΗ εκμεταλλεύτηκε την κακή αμυντική λειτουργία της Ένωσης και μπήκε μπροστά στο σκορ στο 60′ με το πλασέ του Καμάου, που είχε περάσει λίγο πριν στον αγωνιστικό χώρο.

Ο Μάνταλος αντικαταστάθηκε από τον Καρίμ στο 65′ με την ΑΕΚ να έχει ην ευκαιρία να πάρει τουλάχιστον την ισοπαλία στα τελευταία λεπτά.

Ο Μπαλογιάννης υπέπεσε σε χέρι μέσα στην περιοχή, με τον Στέφανο Κουμπαράκη να δείχνει σωστά το σημείο της άσπρης βούλας. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Άμπραμπατ, αλλά έστειλε τη μπάλα άουτ, με το τελικό 1-2 να μένει μέχρι το τέλος και την ΑΕΚ να τίθεται εκτός μάχης τίτλου, μένοντας στο -11 από τον Ολυμπιακό με 30 βαθμούς έναντι 41.

Ο ΟΦΗ παραμένει στις θέσεις των πλέι οφ, αφού βρίσκεται στην 5η θέση σε ισοβαθμία με τα Γιάννινα με 22 βαθμούς, 1 κάτω από τον 4ο Παναθηναϊκό που έχει 23.