ΕΠΣ Θράκης: Με γκολ στο 90′ «χρυσής» αλλαγής μετά από σοβαρό τραυματισμό κρίθηκε το «ποντιακό» ντέρμπι

Στο ΔΑΚ Κομοτηνής πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου το ντέρμπι των δύο ποντιακών ομάδων του Θρυλορίου ανάμεσα στην τυπικά γηπεδούχο Αναγέννηση Ποντίων και τον τυπικά φιλοξενούμενο Πόντο, που πήρε τη νίκη και ανέβηκε βαθμολογικά.

Παρουσια περίπου 30 φιλαθλων, το πρώτο ημίχρονο κύλισε νωχελικά αφού υπήρξαν μόλις τρεις υποψίες ευκαιριών: στον 30′ με τον Θ. Κακουλιδη, στο 35′ με τον Σοπιάδη και στο 38′ με τον Ε. Παγκοζιδης είχαμε τρία σουτ που όλα κατέληξαν αρκετά άουτ! 

Στην επανάληψη οι δυο ομάδες μπήκαν πιο ορεξάτες για να πετύχουν τέρμα και χάθηκαν δυο ευκαιρίες στο 56′ με το σουτ του Ιωαννίδη να περνά άουτ και στο 62′ του φάουλ του Χρ. Κακουλίδη να στέλνει την μπάλα στο δοκάρι.

Στο 70 οι φιλοξενούμενοι του Πόντου κέρδισαν πέναλτι όταν η μπάλα βρήκε σε χέρι, το οποίο εκτέλεσε ο Χ. Κακουλιδης με την μπάλα να περνά πολύ πάνω από την εστία και να καταλήγει άουτ, με αποτέλεσμα να χαθεί μεγάλη ευκαιρία.

Στο 82′ τραυματίστηκε στο σαγόνι ο Θεόδωρος Κακουλίδης Θόδωρος που στο τέλος πήγε στο νοσοκομείο για εξετάσεις και την θέση του πήρε ο Κουβαλακης  που αναδείχηκε σε χρυσή αλλαγή, αφού στο 90′ πήρε την κεφαλιά από το κόρνερ του Χρ. Κακουλίδη και έγραψε το 0-1, που ήταν και το τελικό αποτελεσμα.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Λαπατας με βοηθούς τους Τζιώτζιο και Καρακασιδη.

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΘΡΥΛΟΡΙΟΥ: Κατράκης, Παγκοζιδης Η (79′ Γρηγορουδης), Αλεξίου,  Παπαδόπουλος (63′ Λαζαριδης), Παπαγεωργίου, Παγκοζιδης Ε, Καραμανιδης, Ιωαννιδης (79′ Κεραμεας), Αθανασιαδης, Παναγιωτιδης, Γιαννακόπουλος (65′ Γιωτης).
ΠΟΝΤΟΣ ΘΡΥΛΟΡΙΟΥ: Θωμας, Δημητριάδης (60′ Πετριδης), Γουσιδης, Συγγιριδης, Χαμουζας, Πουλιανας, Σοπιαδης, Τροκανας, Κακουλιδης Θ (82′ Κουβαλακης), Κακουλίδης Χ, Ηλιαδης