Γ’ Εθνική: Προηγήθηκε στο πρώτο ημίχρονο ο Ορφέας Ξάνθης αλλά κατέρρευσε στο δεύτερο απέναντι στον Απόλλωνα Παραλιμνίου

Ο Ορφές Ξανθης μπορεί να κατάφερε να προηγηθεί στο πρώτο ημίχρονο και να έδειξε ικανός να πετύχει δεύτερη σερί νίκη στο πρωτάθλημα, ωστόσο κατέρρρευσε στο δεύτερο και με βαριά εντός έδρας ήττα με 1-4 από τον Απόλλωνα Παραλιμνίου κλείνει το 2021 ευρισκόμενος ακόμα πιο μακριά από την σωτηρία στην Γ’ Εθνική Κατηγορία.

Το σκορ άνοιξε κόντρα στην ροή του αγώνα από τον Λάζαρο Παπαδόπουλο που συνδυάστηκε άψογα με τον Νίκο Μελισσόπουλο και σουταρε. Μέχρι εκείνο το σημείο η μόνη ομάδα που είχε χάσει ευκαιρίες ήταν η φιλοξενούμενη και μάλιστα τρεις φορές με τους Θεοδωρίδη, Γκίκα και Τσομαχασβίλι, ωστόσο πριν την ανάπαυλα οι παίκτες του Μπάμπη Χατζημεστή θα μπορουσαν να διευρυνουν το σκορ και να αλλάξουν την ιστορία του αγώνα αν το σουτ του Ιωαννίδη δεν κόντραρε πάνω σε αμυντικούς.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Απόλλων Παραλιμνίου μπήκε με ακόμα πιο επιθετικές διαστάσεις στο γήπεδο του ΑΟΞ και κατάφερε να κάνει την ανατροπή και να φτάσει στο επιβλητικό 1-4 μέσα σε 20 λεπτά. Αρχικά με το εύστοχο πέναλτι του Γκικα ισοφάρισε στο δεκάλεπτο από την επανέναρξη και ένα τέταρτο μετά ο Γιώργος Λίτσκας πέτυχε δυο γκολ σε δυο λεπτά για να κλειδώσει τη νίκη λίγο αργότερα και πάλι ο σκορερ του πρώτου τέρματος και να διαμορφώσει το τελικό 1-4 ένα τέταρτο πριν το τελος του ματς.

Ο Απόλλων Παραλιμνίου με αυτήν την νίκη έφτασε τους 13 βαθμούς, βρίσκεται πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού και περιμένει να φιλοξενήσει την Δόξα Δράμας στην επανέναρξη του πρωταθλήματος μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Ο περσινός πρωταθλητής Ορφέας Ξάνθης που απομακρύνεται από την ζώνη της σωτηρίας παρέμεινε στην προτελευταία θέση με 6 βαθμούς και θα επιδιώξει με την έλευση του 2022 την αντεπίθεση αρχής γενομένης από το ματς στον Σοχό.

Διαιτητής της αναμέτρηης ήταν ο Αναστάσιος Φιλιππίδης της ΕΠΣ Έβρου με βοηθούς τους Κατσαντούρα της ΕΠΣ Μακεδονίας και Τερζόπουλο της ΕΠΣ Έβρου.

ΟΡΦΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ (Μπάμπης Χατζημεστής): Μανιάς, Ιωαννίδης, Κατρανίτσας, Κριεζής, Παπαδόπουλος, Μαυρόπουλος, Σουκρήογλου (73′ Κόντο), Κουκουρίγκος, Μελισσόπουλος, Τορομανίδης, Βουλγαρίδης (73′ Χίντ Ιμέρ)
ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΟΥ (Νίκος Καραμπετάκης): Σαββίδης, Τσομαχασβίλι, Κουτσαβασίλης, Πιτσόλης, Γκούμας, Καρυοφύλλης (57′ Λίτσκας), Θεοδωρίδης, Γκίκας, Παπαδόπουλος Γ. (46′ Λιάρας), Παπαδόπουλος Γ., Τζαμπέγια (72′ Σερβές)