Μαμά τριών παιδιών, εργαζόμενη και πρωταθλήτρια με… κορμί λαμπάδα! Αφιέρωμα στην Κωνσταντία Στεργίου από την ΕΡΑ Σπορ

Η Κωνσταντία Στεργίου φιλοξενήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στην εκπομπή της Βίκυς Σπύρου «Αθληση και υγεία για όλους». Μίλησε από την ηλιόλουστη και κρύα Αλεξανδρούπολη και παρουσιάστηκε ως μια πρωταθλήτρια δρομέας με… κορμί λαμπάδα, αν και τυγχάνει μαμά τριών παιδιών και εργαζόμενη.

«Μισούσα τον χειμώνα, την βροχή, το κρύο, αλλά με το τρέξιμο τα ξεπέρασα όλα. Δεν με πειράζει αν έχει κρύο ή βροχή, όπως δεν με πειράζει αν έχω πονοκέφαλο ή σπασμένο χέρι. Εγω θα βγω να τρέξω», είπε στην αρχή της συνομιλίας της στην εκπομπή η Κωνσταντίνα Στεργίου, που μίλησε για την εμπειρία της στον μαραθώνιο της Ρώμης.

«Στην Ρώμη είχα βγάλει τον νάρθηκα από το δεξί χέρι, παρά το καταγμα και στα δυο χέρια και παρόλο που είχα βγάλει τον γύψο από το δεξί και φαινόταν μικρότερο το πρόβλημα, κατάφερα να συμμετάσχω και κατάφερα να τερματίσω. Αυτό αποτύπωσαν οι Ιταλοί διοργανωτές με την φωτογραφία του μαραθωνίου που ανέβασαν δημόσια», είπε η Στεργίου.

Για το πως ξεκίνησε αυτήν την ενασχόλισή της ανέφερε: «Ξεκίνησα το 2012. Είμαι πολύ τυχερή γιατί την Αλεξανδρούπολη υπάρχει ένας δυναμικόςσύλλογος βετεράνων στίβου με τον καταπληκτικό μας πρόεδρο, τον Γιάννη Μπαρμπαγιάννη. Τότε πήγα στην Λάρισα και γύρισα πίσω με ένα χρυσό μετάλλιο στο μήκος και ένα χάλκινο στα 100 μέτρα, τα αγωνίσματα που έκανα και στα εφηβικά μου χρόνια. Ασχολούμουν και μικρή με τον στίβο αλλά ένα εγκεφαλικό του πατέρα μας έφερε πίσω, δεν εξελίχθηκε η αθλητική μου καριέρα τότε όπως θα ήθελα. Μάλλον με λίγη έπαρση μετά τα μετάλλια εκείνα, τραυματίστηκα και χρειάστηκε να περάσει χρόνος για να επανέλθω. Στα capital control το 2015 πήγαινα τρέχοντας στην τράπεζα για να βγάζω χρήματα. Η τράπεζα ήταν 2,5 χιλιομετρα μακριά από το σπίτι, άρα καθημερινά έκανα τα πρώτα μου 5 χιλιομετρα».

Πλέον αθλείται καθημερινά επειδή την ευχαριστεί. Οταν ρωτήθηκε για το κορμί που έχει, το οποίο «δεν είναι γυναίκας που έχει κάνει τρία παιδιά», η Κωνσταντία Στεργίου ανέφερε: «Ο αθλητισμός κάνει μαγικά πράγματα. Δεν είμαι αθλήτρια επιπέδου, είμαι άνθρωπος της διπλανής πόρτας που αποφάσισε να βάλει την άθληση στην καθημερινότητά του. Ενιωσα αμήχανα όταν άρχισα να τρέχω στον δρόμο μόνη μου, αλλά το ξεπέρασα γρήγορα και πλέον νιώθω ότι με περιμένουν οι συμπολίτες μου να με δουν και θέλω να τους εμπνεύσω να ξεκινήσουν και αυτοί. Δεν είναι κάτι δύσκολο που δεν μπορείς να το πραγματοποιήσεις».

Μάλιστα προέτρεψε τους φίλους της που δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα να κάνει το έναυσμα με την συμμετοχή της στο Night Santa Run το βράδυ του Σαββάτου, ενώ δε παρέλειψε να τονίσει ότι έχει στρέψει στον αθλητισμό και τα τρία της παιδιά, με τα αγόρια να είναι ποδοσφαιριστές και αμφότεροι τερματοφύλακες και την κόρη της να τυγχάνει αθλήτρια του στίβου, ακολουθώντας τα χνάρια της μαμάς. «Βέβαια, δεν με ενδιαφέρει να γίνουν πρωταθλητές, με ενδιαφέρει να αθλούνται και να βάλουν την άθληση μέσα στη ζωή τους», κατέληξε η Στεργίου.