Νέα αναβολή για… του χρόνου πήρε η ΠΑΕ Ξάνθη από την ΕΕΑ για να απολογηθεί για το ιδιοκτησιακό της καθεστώς

Νέα αναβολή (η τέταρτη διαδοχική) πήρε η συζήτηση της υπόθεσης της ΠΑΕ Ξάνθη ενώπιον της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, που λειτουργεί πλέον με νέα σύνθεση διορισμένη από τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη.

Η ΠΑΕ Ξάνθη ελέγχεται για το ιδιοκτησιακό της καθεστώς. Σε βάρος της έχει υπάρξει η δημόσια καταγγελία του Αλέξη Κούγια, κυρίως όμως η δήλωση του Μπιλ Πάπας με έγγραφη κατάθεση στις δικαστικές αρχές της Αυστραλίας ότι έχει ήδη πουλήσει από τον περασμένο Μάρτιο τις μετοχές της ιδιοκτήτριας εταιρείας της ΠΑΕ Ξάνθη, άρα προφανώς ότι δεν είναι πλέον μεγαλομέτοχος της ομάδας.

Η ΕΕΑ αναμένεται επίσης να ελέγξει το πόθεν έσχες των χρημάτων της ομάδας. Σε περίπτωση που βρεθεί οτιδήποτε μεμπτό, κινδυνεύει αφενός με αφαίρεση βαθμών με βάση τον τελευταίο νόμο της κυβέρνησης της ΝΔ, αφετέρου με αφαίρεση πιστοποιητικού και αποβολή από το πρωτάθλημα, όπως συνέβη με την περίπτωση του Αλμωπού Αριδαίας το τελευταίο διήμερο.

Από την ΠΑΕ Ξάνθη σταθερά υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει κάτι μεμπτό αλλά οι διαρκείς αναβολές, κάποιες από τις οποίες δεδομένα έχουν δοθεί κατόπιν αιτήματος της ΠΑΕ Ξάνθη, είναι αλήθεια ότι προκαλούν ανησυχία. Πλέον το ενδιαφέρον μετατίθεται για τις 10 Ιανουαρίου.

Κατά τα άλλα, πέρα από την αναβολή της ακρόασης της Ξάνθης αναφορικά με το νυν ιδιοκτησιακό καθεστώς της, αναβλήθηκαν και οι συζητήσεις για τις περιπτώσεις Καλαμάτας και Ηροδότου για το μετοχικό τους κεφάλαιο.

Η ανακοίνωση της ΕΕΑ:

1. Άδειες 69Α
α. ΠΑΕ Π.Σ. Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ 2019
ΠΡΑΣΣΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (78,38%)
ΡΑΛΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (10%)
ΒΕΡΓΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ (10%)
ΑΝΑΒΟΛΗ

β. ΠΑΕ ΠΑΣΑ ΗΡΟΔΟΤΟΣ
ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ (32%)
ΣΑΒΑΘΡΑΚΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ (17,14%)
ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΜΙΧΑΗΛ (8,57%)
ΓΙΑΟΥΡΤΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (5,71%)
ΑΝΑΒΟΛΗ

2. Κλήση σε ακρόαση της ΠΑΕ Α.Ο. ΞΑΝΘΗ σύμφωνα με το άρθρο 77Α παρ.1 εδ.εδ. α΄ και δ΄ και παρ.9 ν.2725/1999, όπως ισχύει, σχετικά με το νυν ιδιοκτησιακό της καθεστώς.
ΑΝΑΒΟΛΗ για τις 10-1-22

3. Αίτηση των αθλητών Ευσταθίου Ρόκα, Αθανασίου Πινδώνη, Φωτίου Παπανικολάου, Μιλτιάδη Μητρόπουλου, Γεωργίου Λαμπρόπουλου, Αντρέα Χούσα, Χρήστου Αραβίδη και του τρίτου Πρόδρομου Σαμουρκασίδη περί κατάπτωσης της εγγυητικής επιστολής της ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ 1891.
ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΠΤΩΣΗ για τους αθλητές.
ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ για τον τρίτο.