Μια 11άδα tips για την σημαντική αναμέτρηση του ΑΟΞ στη Θεσσαλονίκη με τον ΠΑΟΚ Β’ (15:00, LIVE ThrakiSportS)

Η Ξάνθη ταξιδεύει στην Θεσσαλονίκη και αντιμετωπίζει το μεσημέρι τον ΠΑΟΚ Β’ για την εμβόλιμη 8η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League 2.

Οπως πριν από κάθε επίσημο ματς, το ThrakiSportS επιχειρεί να σας βάλει στο κλίμα του αγώνα παρουσιάζοντας 11 χρήσιμα tips.

1. Η αναμέτρηση διεξάγεται στην σκιά των σημαντικών διοικητικών εξελίξεων στην ομάδα της Ξάνθης. Το μεσημέρι της Τρίτης ήταν προγραμματισμένη η έκτακτη γενική συνέλευση της ΠΑΕ, στην οποία επρόκειτο να αποφασιστεί η νέα αύξηση-μαμούθ του μετοχικού κεφαλαίου της ομάδας κατά 4,7 εκατ. ευρώ αλλά και το νέο ΔΣ της ομάδας. Δεν αποκλείεται μάλιστα οι σχετικές ανακοινώσεις να υπάρξουν μέχρι και την έναρξη του αγωνα, στον οποίο αναμένεται να δώσει το παρών από την εξέδρα ο μεγαλομέτοχος και πρόεδρος Μπιλ Πάπας.

2. Ο ομάδα της Ξάνθης βρίσκεται στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας με 16 βαθμούς, έναν λιγότερο από την πρωτοπόρο Βέροια αλλά έχοντας και παιχνίδι λιγότερο, αφού έχει κάνει το ρεπό της σε αντίθεση με την Μακεδονική ομάδα. Από την πλευρά του ο ΠΑΟΚ Β’ δεν έχει κάνει και το καλύτερο ξεκίνημα με αποτέλεσμα να βρίσκεται στην 8η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 9 βαθμούς σε 7 αγωνες, αφού δεν έχει κάνει ακόμα το ρεπό του για τον πρώτο γύρο.

3. Γενικά η Ξάνθη προέρχεται από πέντε σερί νίκες, όλες με τον Νίκο Κεχαγιά στον πάγκο της, από τότε που διαδέχθηκε στον πάγκο της ομάδας τον Τζέιμι Μονρόι. Η μοναδική της βαθμολογική απώλεια είναι η ισοπαλία της πρεμιέρας στην Κατερίνη με τον Πιερικό. Από την πλευρά του, ο ΠΑΟΚ Β’ έχει δυο νίκες, τρεις ισοπαλίες και μόλις μια ήττα, επίσης στην πρεμιέρα κόντρα στον Ολυμπιακό Β’ στους Ρέντη.

4. Την προηγούμενη αγωνιστική ο ΠΑΟΚ Β’ αντιμετώπισε τον Πιερικό στην Κατερίνη και αναδείχθηκε μαζί του ισόπαλος με σκορ 1-1. Ο ΑΟΞ στα Πηγάδια φιλοξένησε τον Ολυμπιακό Βόλου, τον οποίο και κέρδισε χωρίς να απειληθεί ιδιαίτερα με σκορ 2-0.

5. Προϊστορία με τον ΠΑΟΚ Β’ προφανώς και δεν μπορεί να υπάρχει, με εξαίρεση το φιλικό που διεξήχθη μεταξύ τους πριν ενάμισι μήνα στα Πηγάδια στο πλαίσιο της προετοιμασίας των δυο ομάδων για το πρωτάθλημα, το οποίο σημαδεύτηκε από μια ολόλευκη ισοπαλία. Θυμηθείτε τις λεπτομέρειες αυτού του αγώνα με ένα κλικ ΕΔΩ.

6. Προπονητής της δεύτερης ομάδας του ΠΑΟΚ υπενθυμίζεται ότι είναι ο Πάμπλο Γκαρσία, ο οποίος ουσιαστικά μετά την τεράστια καριέρα του στον δικέφαλο ήρθε για μόλις 31 ημέρες στον ΑΟΞ, περίπου τέτοια εποχή οκτώ χρόνια πριν, και έμελλε στην ομάδα της Θράκης να κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια. Θυμηθείτε το σχετικό αφιέρωμα του ThrakiSportS για τις 31 ημέρες του Γκαρσία στην Ξάνθη με ένα κλικ ΕΔΩ.

7. Μια 20άδα παικτών έχει ο Ουρουγουανός στην αποστολή του δικεφάλου. Μοναδική απουσία για τους Θεσσαλονικείς αυτή του Γιαξή που παραμένει εκτός, ενώ κανονικά συμπεριλήφθηκε και ο πρώην μέσος της Ξάνθης και περσινός άτυχος με τη φανέλα των Τρικάλων Βασίλης Φασίδης. Αναλυτικά τα ονόματα των παικτών της αποστολής του ΠΑΟΚ Β’ για τον αγώνα με ένα κλικ ΕΔΩ.

8. Εικοσάδα έχει στην διάθεσή του και ο Νίκος Κεχαγιάς για την σημαντική αναμέτρηση. Στην αποστολή ουσιαστικά επιστρέφει ο Αλέξης Μιχαήλ ενώ εκτός από τον Τάσο Κρητικό δεν συμπεριλήφθηκε και ο Δημήτρης Ουνγιαλίδης που τραυματίστηκε στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Βόλου. Αναλυτικά τα ονόματα των παικτών της αποστολής του ΑΟΞ για τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ Β’ με ένα κλικ ΕΔΩ.

9. Διαιτητής της αναμέτρησης είναι ο Πολυχρόνης με βοηθούς τους Βρούζο και Μηνούδη (του Συνδέσμου Πιερίας). Τέταρτος διαιτητης ορίστηκε ο Τσιάρας (Καβάλας). Παρατηρητής διαιτησίας της αναμέτρησης ήταν ο Δροσινός (Χαλκιδικής).

10. Ο αγωνας αυτός θα είναι ο πρώτος του ΑΟΞ την φετινή σεζόν που θα έχει απευθείας τηλεοπτική κάλυψη από την ΕΡΤ (είχε υπάρξει και το πρώτο εντός από το επίσημο κανάλι της Ξάνθης στο YouTube αλλά αυτό προ της συμφωνίας με την ΕΡΤ). Συγκεκριμένα θα μεταδοθεί από την ERT Sports, πρακτικά δηλαδή από διαδικτυακό και πάλι κανάλι. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι και τα άλλα δυο παιχνίδια του ΑΟΞ στο 2021 θα έχουν τηλεοοπτική κάλυψη.

11. Η ώρα έναρξης έχει οριστεί για τος 15:00, ένα τέταρτο δηλαδή πιο μετά από την συνηθισμένη ώρα έναρξης στα παιχνίδια του Σαββατοκύριακου. Ιδια ώρα διεξάγονται και άλλα παιχνίδια και ξεχωρίζει αναμφισβήτητα το Ολυμπιακός Β’ – Βέροια, αφού σε περίπτωση που η Ξάνθη κερδίσει και η Βέροια στραβοπατήσει, η θρακιώτικη ομάδα θα πατήσει κορυφή. Επίσης έχουμε και το θεσσαλικό ντέρμπι ΑΕΛ-Αναγέννηση Καρδίτσας. Συνοπτικά το πρόγραμμα περιλαμβάνει τα ματς Ολυμπιακός Βόλου-Θεσπρωτός, ΠΑΟΚ Β-ΑΟ Ξάνθη, Τρίκαλα-Πιερικός, ΑΕΛ-Αναγέννηση Καρδίτσας, Απόλλων Λάρισας-Απόλλων Πόντου, Ολυμπιακός Β-Βέροια, Πανσερραϊκός-Ηρακλής και την Πέμπτη η αυλαία της αγωνιστικής θα κλείσει με το Νίκη Βόλου-Καβάλα. Ρεπό εχει ο Αλμωπός Αριδαίας, στον οποίο αφαιρέθηκε χθες το πιστοποιητικό συμμετοχής στο πρωτάθλημα με απόφαση της ΕΕΑ.