Επεκτάθηκε και σε τρίτο άθλημα μετά το μπάσκετ και την κολύμβηση ο Λεύκιππος Ξάνθης

Ο Λεύκιππος Ξάνθης σιγά σιγά επεκτείνεται και σε άλλα σπορ, με αποτέλεσμα να εγγράφεται με διακριτικές κινήσεις στα μητρώα και άλλων ομοσπονδιών με στόχο να αναπτύξει το όραμα του προέδρου του Ματθαίου Σαββίδη.

Οπως ειναι γνωστό, από πέρυσι η ομάδα που ιδρύθηκε πριν πέντε χρόνια απέκτησε κολυμβητικό τμήμα. Πλέον αποδεικνύεται ότι έχει αποκτήσει ένα ακόμα, έστω και αν φέτος δεν καταγράφει κάποια αγωνιστική επιτυχία ή έστω συμμετοχή στο ενεργητικό του.

Ο λόγος για το άθλημα του στίβου. Ο Λεύκιππος Ξάνθης περιλαμβάνεται στην επίσημη λίστα του ΣΕΓΑΣ με την αξιολόγηση των σωματείων της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης την περασμένη εβδομάδα. Μπορεί να ήταν στην τελευταία θέση χωρίς βαθμούς, αφού δεν έλαβε μέρος σε αγωνες, αλλά η είδηση είναι η αναγνώριση.

Πλέον ο Λεύκιππος Ξάνθης δεν είναι μόνον στα μητρώα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης και της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος. Μετά την ΕΟΚ και την ΚΟΕ μετέχει και στον ΣΕΓΑΣ με αποτέλεσμα ο στίβος να γίνεται το τρίτο άθλημα που θα καλλιεργεί.