Αθλητάμπουρας: Απών από τα Πηγάδια ο Πάπας την ώρα της έκτακτης ΓΣ, παρών σε καφέ της… Αθήνας μαζί με παίκτες του ΑΟΞ και δημοσιογράφους

ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ κρίσιμης έκτακτης γενικής συνέλευσης αναμένουν άπαντες στην Ξάνθη τις τελευταίες ώρες, αλλά πιθανότατα θα πρέπει να περιμένουν λίγο ακόμα για την ανακοίνωσή τους. Δεν υπάρχουν πληροφορίες ότι η ΓΣ αναβλήθηκε. Με βεβαιότητα ωστόσο μπορώ να σας αποκαλύψω ότι ο μεγαλομέτοχος της ομάδας Μπιλ Πάπας δεν παραστάθηκε σε αυτήν – τουλάχιστον όχι δια ζώσης. Βλέπετε, οι κεραίες της στήλης τον εντόπισαν σε γνωστό καφέ της Αθήνας με ωραιότατη παρέα να απολαμβάνει τον καφέ του την ώρα που στα Πηγάδια διεξαγόταν (ή τουλάχιστον όφειλε να διεξάγεται) η ΓΣ της ΠΑΕ.

Ο ΕΛΛΗΝΟΑΥΣΤΡΑΛΟΣ επιχειρηματίας συνοδευόταν από την εντυπωσιακή συνεργάτιδά του Λουιζ Αγκοστίνο, που σύμφωνα με τον Τύπο της Αυστραλίας τυγχάνει και σύντροφός του. Τα ΜΜΕ της Αυστραλίας έχουν επίσης μεταδώσει ότι ελέγχεται και ο δικός της ρόλος σε σχέση με το φερόμενο σκάνδαλο απάτης σε βάρος τραπεζών ύψους εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, ωστόσο οι ίδιοι στους συνομιλητές τους απορρίπτουν κάθε κατηγορία. Ακούστηκαν μάλιστα και στο συγκεκριμένο καφέ κάποια στιγμή να λένε αμφότεροι σε τρίτο συνομιλητή τους ότι όλα αυτά τα εξ Αυστραλίας δημοσιεύματα είναι «fake news» και όχι «facts», μη αποκλείοντας το ενδεχόμενο το προσεχές διάστημα να περάσουν στην διαδικασία διαψεύσεων και αποκατάστασης της φήμης τους.

Την ώρα της ΓΣ στα Πηγάδια ο Μπιλ Πάπας όχι απλά δεν ήταν στα Πηγάδια, αλλά έπινε καφεδάκι σε πολυτελές στέκι των Αθηνών με την πάντα όμορφη παρέα του, αλλά και αρκετά αδιάκριτα μάτια να υπάρχουν στον χώρο.

ΔΙΠΛΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΠΟ το τραπέζι όπου καθόταν ο Μπιλ Πάπας με τη συνοδό του υπήρχε μια μεγάλη παρέα στην οποία μετείχαν και τουλάχιστον δύο πολύ γνωστοί δημοσιογράφοι της αθηναϊκής πιάτσας: ο ένας έχει εδώ και χρόνια και ρόλο παρουσιαστή σε ιδιωτικό κανάλι πανελλαδικής εμβέλειας, ο δεύτερος που κάποια στιγμή αποσύρθηκε και πήγε σε άλλο τραπέζι ενώ νωρίτερα εθεάθη σε ραντεβού με βουλευτή, εργάζεται σε κορυφαίο ευρωπαϊκό ειδησεογραφικό τηλεοπτικό σταθμό. Επίσης στον χώρο υπήρχε και ποδοσφαιρική παρέα, δύο μέλη της οποίας μάλιστα ήταν… πρώην παίκτες του ΑΟΞ. Απίστευτο; Όλοι αυτοί στο ίδιο μέρος την ίδια στιγμή.

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΑΣ ΜΕΝΟΥΝ απορίες πάντως, όλα δικαιολογούνται από το γεγονός ότι το συγκεκριμένο μαγαζί ανήκει σε παλιό ποδοσφαιρικό παράγοντα, με αποτέλεσμα λόγω αφενός της ιδιοκτησίας του να προσελκύει ανθρώπους του αθλήματος, αφετέρου λόγω της γεωγραφικής του θέσης στην καρδιά του Κολωνακίου, να αποτελεί στέκι πολιτικών, δημοσιογράφων και επιχειρηματιών.

* * * * *

ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΟΥ ΠΛΕΟΝ ταλανίζει τους πάντες μετά από αυτήν την αποκάλυψη είναι αν η παρουσία αυτή του Πάπας στην Αθήνα και η συνακόλουθη απουσία του από τα Πηγάδια την ώρα της διεξαγωγής της έκτακτης γενικής συνέλευσης της ΠΑΕ Ξάνθη σημαίνει ότι αυτή αναβλήθηκε. Επίσημη ανακοίνωση δεν υπάρχει ακόμα, αλλά και από ό,τι αντιλήφθηκαν οι κεραίες της στήλης, θα πρέπει εντός των επόμενων ωρών να μεριμένουμε επίσημες ανακοινώσεις, ίσως εντός της Τετάρτης ή το αργότερο την Πέμπτη, χωρίς κατά πάσα πιθανότητα να χρειαστεί να περιμένουμε το απόγευμα της Κυριακής για την επαναληπτική γενική συνέλευση. Άλλωστε όπως ρητά οριζόταν και στην πρόσκληση του ΔΣ για αυτήν την έκτακτη ΓΣ των μετόχων, δεν ήταν απαραίτηση η φυσική παρουσία αλλά μπορούσε να γίνει και με χρήση των μέσων της τεχνολογίας.

ΟΣΗ ΩΡΑ ΠΑΝΤΩΣ ΗΤΑΝ ο άνθρωπός μου στο ίδιο καφέ με τον Μπιλ Πάπας, τον είδε αρκετές φορές να μιλά στο τηλέφωνο ή να σερφάρει σε ιστοσελίδες στο κινητό του, όχι όμως και να κάνει κάποια βιντεοκλήση που να δείχνει ότι συμμετέχει σε κάποια συνέλευση. Θυμίζω ότι στην ΓΣ μετέχουν οι μέτοχοι και βασική μέτοχος της ΠΑΕ Ξάνθη με ποσοστό κοντά στο 97% είναι η Mazcon. Βασικός μέτοχος της Mazcon κατά 99% είναι ο Πάπας (και κατά 1% ο Τάσος Γιαμουρίδης). Ωστόσο η συμμετοχή της Mazcon στην ΓΣ μπορεί να γίνει και χωρίς να παρίσταται ο Πάπας, άρα όσοι αρχίσουν να ψάχνουν ζητήματα για τη νομιμότητα της ΓΣ εξαιτίας της παρουσίας του Μπιλ στην Αθήνα, ας ξέρουν ότι δεν τίθεται ζήτημα ακύρωσης.

* * * * *

ΘΥΜΙΖΩ ΟΤΙ Η ΕΚΤΑΚΤΗ γενική συνέλευση είχε τρία θέματα στην ημερήσια διάταξη. Το πρώτο είναι η ανάδειξη νέου ΔΣ αν και βρισκόμαστε στα μισά της θητείας εκείνου που εκλέχθηκε έναν χρόνο πριν. Εφόσον ισχύουν οι πληροφορίες που είδα ότι μετέφερε νωρίτερα ο Χαρίλαος Πηγαδιώτης, που μάλλον άδικα είχε στήσει σήμερα καρτέρι στα Πηγάδια για να δει τον Μπιλ Πάπας, το νέο ΔΣ θα είναι πενταμελές με τέσσερα ίδια μέλη και ένα new entry που θα είναι γένους θηλυκού και θα προκαλέσει αίσθηση.

O Πάπας παραμένει πρόεδρος στην ΠΑΕ Ξάνθη, ο Φάνης Ουζουνίδης ωστόσο αναβαθμίζεται και παίρνει πλέον και τα καθήκοντα του Τάσου Γιαμουρίδη ως διευθύνων σύμβουλος, με τις επίσημες ανακοινώσεις να αναμένονται τις επόμενες ώρες

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ο Μπιλ Πάπας και αντιπρόεδρος ο Φάνης Ουζουνίδης, ο οποίος θα αναλάβει και καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου (εκτός από νομικού). Ουσιαστικα θα φύγουν ο μέχρι σήμερα διευθύνων σύμβουλος Τάσος Γιαμουρίδης (που εμένα προσωπικά δεν με πείθει ότι είναι όλα μέλι-γάλα και αποχωρεί απλά λόγω επαγγελματικού φόρτου αφού δεν μπορώ να καταλάβω ποιος ο λόγος να έμενε έστω ως απλό μέλος) και η Σοφία Ψωμά (που ανεξάρτητα από το τι θα ακούσουμε, επίσης δύσκολα θα πειστώ ότι πρόκειται για βελούδινο διαζύγιο).

ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ, θα παραμείνουν ως απλά μέλη ο Ανδρέας Γκλαβίνης και ο Χρήστος Καραγκιοζέλης με τον πρώτο να έχει αυξημένες αρμοδιότητες στα ξανθιώτικα θέματα και τον δεύτερο με έδρα τη Θεσσαλονίκη στα οικονομικά ζητήματα της ΠΑΕ, καθότι άλλωστε και λογιστής. Συνεπώς, πάμε για σχήμα με Πάπας, Ουζουνίδη, Γκλαβίνη, Καραγκιοζέλη και την γυναίκα-έκπληξη που προανέφερα.

ΜΑΘΑΙΝΩ ΠΑΝΤΩΣ ΟΤΙ πριν καταλήξουμε σε αυτό το σχήμα, έγινε κρούση σε έναν πολύ αγαπητό και πολύ δραστήριο παλαίμαχο ποδοσφαιριστή να αναλάβει πόστο στο νέο ΔΣ και μάλιστα με σχετικά αυξημένες αρμοδιότητες. Αν αποδεχόταν την πρόταση θα προκαλούνταν μεγάλη αίσθηση, αλλά τελικά την απέρριψε. Ωστόσο υπάρχουν δίαυλοι επικοινωνίας και δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο μελλοντικής εμπλοκής του συγκεκριμένου προσώπου στα διοικητικά της ΠΑΕ, όταν θα ωριμάσουν ακόμα περισσότερο οι συνθήκες.

ΔΕΥΤΕΡΟ ΘΕΜΑ ΣΤΗΝ ημερήσια διάταξη ήταν η Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου κατά 4,7 εκατ. ευρώ περίπου, μια νέα αύξηση μαμούθ δηλαδή που προφανώς και έχει στόχο να διασκεδάσει τις όποιες εντυπώσεις έχουν δημιουργηθεί για την προέλευση των χρημάτων και τον κίνδυνο η ΠΑΕ Ξάνθη τελικά να καταλήξει στις τράπεζες της Αυστραλίας. Θα είναι η δεύτερη τόσο μεγάλη ΑΜΚ επί εποχής Μπιλ Πάπας. Πέρυσι είχε αποφασιστεί μια ΑΜΚ ύψους περίπου πέντε εκατ. ευρώ, η οποία ωστόσο πέρασαν αρκετοί μήνες έως ότου να πιστοποιηθεί. Μετά και τη νέα ΑΜΚ το μετοχικό κεφάλαιο της ΠΑΕ Ξάνθη θα ξεπεράσει τα 14 εκατ. ευρώ από κάτι λιγότερο από πέντε που ήταν έναν χρόνο πριν.

ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΑΝ 15 ΑΜΚ επί Κοκκάλα και Πανόπουλου για να φτάσει το Μετοχικό Κεφάλαιο της ΠΑΕ Ξάνθη από τα 40 εκατ. δραχμές στα 4.635.813,90 ευρώ και όλα αυτά σε διάστημα που υπερέβη τα 30 χρόνια. Από ό,τι φαίνεται θα χρειαστεί λιγότερο από ένα έτος για να τριπλασιαστεί αυτό το ποσό και να προσεγγίσουμε τα 15 εκατ. ευρώ, με τις δυο ΑΜΚ επί Πάπας. Απλά, εγώ φύσει καχύποπτος κρατάω μικρό καλάθι, μετά και το απίστευτο περσινό φούμο του Πανόπουλου που εξήγγειλε τρεις φορές μέσα στο 2020 αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ Ξάνθη με σαφώς πιο μικρά ποσά από αυτά του Πάπας, αλλά εν τέλει αποδείχθηκε ότι δεν προχώρησε σε καμία από αυτές.

ΤΡΙΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΣ, τέλος, είναι το ιδιαίτερα ύποπτο «διάφορα θέματα και ανακοινώσεις». Ύποπτο γιατί πάντα στο θέμα «διάφορα» της εκάστοτε ημερήσιας διάταξης μπορεί να κρύβονται εκπλήξεις. Άλλοτε ευχάριστες και άλλοτε δυσάρεστες. Μπορεί όμως και να μην κρύβεται απολύτως τίποτα.

ΕΙΝΑΙ ΣΑ ΝΑ ΛΕΜΕ ΟΤΙ παίζει αγώνα ο ΑΟΞ και απουσιάζει ο Πάπας από το γήεδο. Δεν τρέχει κάστανο, άλλωστε αυτό δεν είναι η εξαίρεση αλλά ο κανόνας, αφού πλην της πρεμιέρας με τον Πιερικό δεν πήγε άλλη φορά στο γήπεδο. Κάπως έτσι δεν παρέστη και στην ΓΣ δια ζώσης. Ωστόσο, ειναι πιθανόν μαθαίνω να πάει ο Μπιλ στο ματς με τον ΠΑΟΚ Β’. Δεν θα μείνει για πολύ στην Αθήνα, όπου τον «τσάκωσαν» οι κεραίες της στήλης σήμερα. Επιστρέφει άμεσα στην βάση του, που αυτό το τελευταίο εξάμηνο ήταν και παραμένει η Θεσσαλονίκη. Με δεδομένο ότι θα φύγει νωρίς το πρωί από την πρωτεύουσα, δεν θα πρέπει να προκαλέσει εντύπωση να δώσει το «παρών» το μεσημέρι στην αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ Β’. Φαντάζομαι μετά της συνοδού του, που μπορεί μέχρι την ώρα του αγώνα να έχουμε τέτοιες εξελίξεις που θα καταστήσουν την παρουσία της μεγαλύτερη είδηση από αυτήν του Πάπας…

Ο Αθλητάμπουρας