Επιβεβαίωση ThrakiSportS: Τέλος ο Τάσος Γιαμουρίδης από το νέο ΔΣ του ΑΟΞ

Το τέλος του από το νέο ΔΣ του ΑΟΞ, το οποίο αναμένεται να εκλεγεί στην γενική συνέλευση της Τρίτης, ανακοίνωσε το μεσημέρι της Δευτέρας ο διευθύνων σύμβουλος της ομάδας Τάσος Γιαμουρίδης.

Ο Γιαμουρίδης μίλησε στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ξάνθης και γνωστοποίησε ότι όχι απλά δεν θα παραμείνει διευθύνων σύμβουλος (και άρα υπεύθυνος σύμφωνα με το νόμο) στην ομάδα της Ξάνθης, αλλά δεν θα μετέχει καν στο νέο ΔΣ.

Επιβεβαιώνεται έτσι το προ δύο εβδομάδων ρεπορτάζ του ThrakiSportS που αποκαλύπτοντας την πρόσκληση για την ΓΣ, στην οποία θα αποφασιστεί και αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 4,7 εκατ. ευρώ, αναφέρονταν και οι επικελιμενες αλλαγές στην σύνθεση του νέου ΔΣ.

«Αν και πολλές λεπτομέρειες δεν έχουν γίνει γνωστές, πληροφορίες αναφέρουν ότι το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μια διαφορετιή προσέγγιση των πραγμάτων μεταξύ των δυο συνεταίρων και για αυτό είναι εξαιρετικά πιθανό το σενάριο στο νέο ΔΣ ο ένας εκ των δύο να μην έχει τις αυξημένες αρμοδιότητες που έχει σήμερα», αναφερόταν στο ρεπορτάζ του ThrakiSportS την 1η Δεκεμβρίου.

«Η πορεία μου στη διοικηση της ομάδας θα τελειώσει για εμένα αύριο. Η απόφασή μου είναι αυτή. Η επαγγελματική μου ενασχόλιση στην Θεσσαλονίκη είναι αρκετά μεγάλη και μου δημιουργεί πρόβλημα. Όμως, από την στιγμή που είναι εδώ ο φυσικός ηγέτης της ομάδας, εγώ δεν υπάρχει λόγος να βρίσκομαι στο Δ.Σ. Μετά από συζήτηση λοιπόν με τον Μπιλ Πάπας, του ζήτησα να μην είμαι στο νέο Δ.Σ. και το αποδέχτηκε», δήλωσε ο Τάσος Γιαμουρίδης, που έμμεσα διέψευσε ότι υπάρχει οποιοδήποτε πρόβλημα στις σχέσεις του με τον Πάπας αλλά επιβεβαίωσε απόλυτα την πληροφορία ότι αποχωρεί.

Υπενθυμίζεται ωστόσο ότι ο Τάσος Γιαμουρίδης, που δήλωσε ότι θα παραμείνει κοντά στον ΑΟΞ αλλά χωρίς πόστο, παραμένει (μικρο)μέτοχος της ΠΑΕ Ξάνθη, αφού βασικός μέτοχος της ΠΑΕ είναι κατά βάση η εταιρεία Mazcon, η οποία κατά 99% ανήκει στον Μπιλ Πάπας και κατά το υπόλοιπο 1% στον Τάσο Γιαμουρίδη. Υπενθυμίζεται ακόμα ότι αυτή είναι η δεύτερη αποχώρηση από το ΔΣ της ΠΑΕ Ξάνθη πριν καν συμπληρωθουν 14 μήνες από τον διορισμό του, αφού είχε προηγηθεί αυτή του Μάκη Τζάτζου.

Υπενθυμίζεται ότι κανονικά η θητεία του ΔΣ, που διορίστηκε πριν ένα χρόνο, λήγει τον Οκτώβριο του 2022. Ολα δείχνουν ότι στο νέο ΔΣ πάμε σε πενταμελές σχήμα. Αυτήν την στιγμή πρόεδρος είναι ο Μπιλ Πάπας, διευθύνων σύμβουλος ο Τάσος Γιαμουρίδης που ωστόσο αποχωρεί, αντιπρόεδρος ο Φάνης Ουζουνίδης που όπως έχει γράψει από τις αρχές του μήνα το ThrakiSportS «δείχνει να αναβαθμίζεται» και μέλη οι Ανδρέας Γκλαβίνης, Σοφία Ψωμά και Χρήστος Καραγκιοζέλης.