Γ’ Εθνική: Νέο ντέρμπι κορυφής για το Άβατο, δύσκολα ματς για Αλεξανδρούπολη και Ορφέα Ξάνθης (15:00, LIVE ThrakiSportS)

Με σημαντικούς αγώνες της 8ης αγωνιστικής για τις ομάδες της Θράκης που ωστόσο αντιμετωπίζουν αρκετά προβλήματα συνεχίζεται o 1ος ομιλος της Γ’ Εθνικής.

Σε αυτήν έχουμε σημαντικά και αμφίρροπα παιχνίδια με το ντέρμπι κορυφής στην Κουτσό Ξάνθης να ξεχωρίζει στο πρόγραμμα.

Συγκεκριμενα στην έδρα που χρησιμοποιεί ο πρωτοπόρος Άρης Αβάτου παρά τις ελλείψεις του σε ένα ακόμα ματς δοκιμάζεται με ένα από τα φαβορί της κατηγορίας μαζι με τον Πανδραμαικό τον Αγροτικό Αστέρα των Χαρη Ψάλτη, Παύλου Καθάριου αλλά και του απόντα Αλέξη Μελισσόπουλου στο ντέρμπι της αγωνιστικής. Ο Αρης (16 βαθμοι) χωρίς τους βασικούς Φούντα, Χασάνογλου, Γκέκα και Βαφειάδη θέλει ακόμα ένα θετικό αποτέλεσμα ώστε να παραμείνει για 8η αγωνιστική στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Στην έδρα του ο Άρης έχει 3 νίκες και μια ήττα από την Αλεξανδρούπολη με τα τέρματα να είναι 8-3. Από την άλλη ο Αγροτικός έχει ένα βαθμό λιγότερο (15 βαθμοί) και εκτός έδρας είναι αήττητος με 2 νίκες και 2 ισοπαλίες και τέρματα 5-2. Αυτή είναι η πρώτη αναμέτρηση στην ιστορία των δυο ομάδων.

Πολύ δύσκολη αναμέτρηση έχει η Αλεξανδρούπολη (11 βαθμοί) στο «Φώτης Κοσμάς» κόντρα στην Αναγέννηση Πλαγιάς Κιλκις (10 βαθμοί), όχι λόγω της δυναμικότητας του αντιπάλου αλλά λόγω της ελλιπούς προετοιμασίας που κάνει το τελευταίο διάστημα λόγω των κρουσμάτων Covid που ταλαιπωρούν την ομάδα. Μάλιστα στον πάγκο θα βρεθεί το δίδυμο των Τσιομλεκίδη και Κυριζάκη αντί για τον Ζόραν Στοίνοβιτς που θα συνδράμει από το σπίτι εαν χρειαστεί. Η ομάδα του Έβρου ενώ εκτός έδρας είναι αήττητη συγκεντρώνοντας 7 βαθμούς, μέχρι στιγμής δεν έχει εκμεταλλευτεί την έδρα της αφού σε 4 ματς έχει μια νίκη με τον Θερμαικό, μια ισοπαλία με την Δόξα Δράμας και 2 ήττες με τέρματα 4-8. Από την άλλη οι Κιλκισιώτες που έχεουν αιχμή του δόρατος των πρώτο σκόρερ του ομίλου Χρήστο Παρπουτσή, σε 3 αναμετρήσεις εκτός Κιλκίς έχουν μια νίκη στην πρεμιέρα τους στην Θέρμη και δυο σερί ήττες σε Σοχό και Ορφάνι με τέρματα 1-4. Αυτή θα είναι η πρώτη συνάντηση των δυο ομάδων.

Τέλος στο Ορφάνι Καβάλας θα γίνει ένας σημαντικός αγώνας εξάποντο παραμονής ανάμεσα στον ουραγό και περσινό πρωταθλητή Ορφέα Ξάνθης (3 βαθμοί) και τον προτελευταίο Μέγα Αλέξανδρο Ορφανίου (4 βαθμοί). Είναι το 2ο ματς στην ιστορία των δυο ομάδων με τους Ξανθιώτες να έχουν επικρατήσει πέρυσι στο Ορφάνι με 1-3. Ο Ορφέας Ξάνθης παρά τις σημαντικές του απουσίες ιδίως του Λάζαρου Παπαδόπουλου θέλει να πετύχει την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα (εκτός έδρας έχει 0-2-2 με τέρματα 3-9), ενω οι Καβαλιώτες του έμπειρου προπονητή Δημήτρη Μαγκαφινη θέλουν οπωσδήποτε την 2η εντός έδρας νίκη τους στο πρωτάθλημα μετά από από αυτήν με την Πλαγιά (στο Ορφάνι έχουν 1-0-2 με τέρματα 2-4).

Σταα υπόλοιπα 3 παιχνίδια, ο Πανδραμαικός -κόντρα στον Θερμαϊκό Θέρμης θέλει την πρώτη του εντός έδρας νίκη μετά από 3 ισοπαλίες, ενώ αμφιρροπες είναι οι αναμετρησεις του Απόλλωνα Παραλιμνίου με τον Εθνικό Σοχού και του Νέστου Χρυσούπολης με την Δόξα Δράμας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 8ης αγωνιστικής (15:00, LIVE THRAKISPORTS)
Άρης Αβάτου-Αγροτικός Αστέρας
Μέγας Αλέξανδρος Ορφανίου-Ορφέας Ξάνθης
Αλεξανδρούπολη-Αναγέννηση Πλαγιάς Κιλκίς
Πανδραμαϊκός-Θερμαϊκός Θέρμης
Απόλλων Παραλιμνίου-Εθνικός Σοχού
Νέστος Χρυσούπολης-Δόξα Δράμας