Γ’ Εθνική: Με καρδιά πρωταθλητή ο Ορφέας Ξάνθης αρχίζει αντεπίθεση με την παρθενική φετινή νίκη στο Ορφάνι

Σάλπισμα αντεπίθεσης από τον περσινό πρωταθλητή Ορφέα Ξάνθης, καθώς παρά τα σοβαρά προβλήματα τραυματισμών που αντιμετωπίζει, το μεσημέρι της Κυριακής πέτυχε την πρώτη του φετινή νίκη στο φετινό πρωτάθλημα και μάλιστα εκτός έδρας, απέναντι στον Μέγα Αλέξανδρο Ορφανίου.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους παίκτες του Μπάμπη Χατζημεστή ήταν ο Γιώργος Κουκουρίγκος που πέτυχε και τα δυο τέρματα, το πρώτο με σουτ εκτός περιοχής λίγο πριν τα μισά του πρώτου μέρους και το δεύτερο στο ίδιο χρονικό σημείο του δευτέρου ημιχρόνου.

Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ισοφαρίσουν την πρώτη φορά με προβολή του Σαλπιγγίδη μετά από φάση διαρκείας εξαιτιας της οποίας είχε εξουδετερωθεί κάνοντας σημαντική απόκρουση ο Μανιάς, ωστόσο δεν είχαν απάντηση στο δεύτερο γκολ παρά την πίεση που άσκησαν στο τέλος για να ισοφαρίσουν.

Μάλιστα, στο σημείο εκείνο ο Ορφέας είχε χρυσή ευκαιρία να πετύχει πιο ευρύ σκορ αφού είχε ευκαιρίες για γκολ με τους Μελισσόπουλο και Γκασιμπαγιαζίδη στις κόντρα επιθέσεις, ωστόσο σημασία έχει ότι ήρθε το πρώτο τρίποντο που ξεκολλά τους περσινούς πρωταθλητές από την τελευταία θέση στην οποία πέρασαν πλέον οι σημερινοί τους αντίπαλοι.

Για τους Ξανθιώτες αποκτά μεγάλη σημασία το παιχνίδι της άλλης Κυριακής με τον Απόλλωνα Παραλιμνίου στο γήπεδο του ΑΟΞ, που θα είναι και το τελευταίο για το 2021 ενώ ο ουραγός πλέον Μέγας Αλέξανδρος Ορφανίου θα ταξιδέψει στην Δράμα για να αντιμετωπίσει την Δόξα.

ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΟΡΦΑΝΙΟΥ (Μαγκαφίνης): Νομικός, Αναστασιάδης, Τσακιρίδης, Τραχανάς, Παυλίδης, Τουρασανίδης, Κακουλίδης, Σίλντι, Πιπερτζής, Πέτκος, Σαλπιγγίδης

ΟΡΦΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ (Χατζημεστής): Μανιάς, Ιωαννίδης, Κατρανίτσας, Κριεζής, Σουκρήογλου (90′ Αχμέτ Κόντο), Μαυρόπουλος, Γκασιμπαγιαζίδης, Κουκουρίγκος, Μελισσόπουλος, Τορομανίδης, Βουλγαρίδης