Γ’ Εθνική: Άντεξε στο μονότερμα της Αλεξανδρούπολης η τυχερή Αναγέννηση Πλαγιάς

Δυστυχώς οι απουσίες, η κακή προετοιμασία λόγω του Covid που έπληξε την ομάδα αλλά κυρίως η ατυχία στέρησαν από την πολύ καλή ομάδα της Αλεξανδρούπολης τουλάχιστον την ισοπαλία με αποτέλεσμα την κακή ήττα με 0-1 από μια μέτρια ομάδα με τους ίδιους στόχους, όπως ήταν η Αναγέννηση Πλαγιάς Κιλκίς, που σκόραρε ίσως στην μοναδική φάση που δημιούργησε.

Ο αγώνας ήταν ένας μονόλογος για την Αλεξανδρούπολη και στα δυο ημίχρονα παρά τις απουσίες των Ρουμπιέ, Αμπραχαμιάν, Παπαδόπουλου, με τους Κιλκισιώτες να σοκάρουν τους Εβρίτες στο 6′ όταν σε μια αντεπίθεση και μπαλιά από την άμυνα ο Μ. Γρηγοριάδης θα ξεπεταχθεί ανάμεσα στους αμυντικούς και μετά από ωραία κούρσα θα νικήσει τον Συριτούδη που δεν ξανάγγιξε την μπάλα για το υπόλοιπο του αγώνα. Στο 7′ φαλτσαριστό σουτ του Σιώτη θα περασει δίπλα από το γαμα μόλις άουτ, ενώ στο 12′ ο Σιώπης και παλι αφού θα ξεφύγει από τους αμυντικούς σε γύρισμα του Νάση Στοίνοβιτς θα σουτάρει από πλεονεκτική θέση πάνω στον Ζάικο. Στο 18′ σε σέντρα του Σιωπη ο Παγωνίδης δεν θα πιάσει σωστά την προβολήστελνοντας την μπαλα άουτ.

Στο δεύτερο μέρος ο βομβαρδισμός εντάθηκε για τους Εβρίτες αλλά είτε η αστοχία, είτε ο Ζαικος κράτησαν το μηδέν και την πολύτιμη νίκη. Στο 52′ ο Κ. Πατσιώρας θα δώσει πάσα πάρε βάλε στον Καρακασίδη αλλά αυτός από πλεονεκτική θέση θα σουτάρει κάκιστα πάνω στον Ζάικο. Στο 57′ οι γηπεδούχοι ζήτησαν χέρι σε σουτ του Στοίνοβιτς αλλά ο Λάπατας θα δείξει συνέχεια στο παιχνίδι. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν είτε με φάουλ, είτε με συνεχή κόρνερ να ισοφαρίσουν αλλά με τους Κιλκισιώτες να διώχνουν την μπάλα στο 72′ πάνω στην γραμμή σε κεφαλιά του Παπαγεωργίου από κόρνερ. Στο 73′ ο Ζαικος έδιωξε σε κόρνερ το σουτ του δραστήριου Νάση Στοίνοβιτς με το 0-1, ενω στο 75 ο Καρακασίδης από καλή θέση και πάλι θα σουτάρει άουτ. Στο τέλος ο Τσιομλεκίδης πέρασε τον Γκαιδατζή μπροστά ρισκάροντας και άλλο με το τελικό ωστόσο 0-1 να αδικεί κατάφοα τους Εβρίτες (φώτο αρχείου).

Την επόμενη αγωνιστική η Αλεξανδρούπολη που έμεινε δυο βαθμούς κατώ από την Πλαγιά έχοντας 11, δοκιμάζεται στην Χρυσούπολη απέναντι στον πληγωμένο από την Δόξα Δράμας Νέστο.

Παράπονα είχε η Αλεξανδρούπολη για το χέρι που δεν καταλόγισε στο 57′ και σε μια ανατροπή του Σιώπη λίγο αργότερα από τον Λάπατα της ΕΠΣ Θράκης. Επόπτες της συνάντσης ήταν οι Σακαλόγλου και Ζαχαριάς της ΕΠΣ Καβάλας.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ (Τσιομλεκίδης): Συριτούδης, Δορουγιδένης, Σιδηρόπουλος (60′ Χρ, Στοίνοβιτς), Παπαγεωργίου, Γκαιδατζής, Σιώπης, Αγγ. Πατσιώρας (80′ Καλλιμανης), Καρακασίδης (80′ Λίτσιος), Ν. Στοίνοβιτς, Κ. Πατσιώρας, Παγωνίδης (60′ Χριστοφορίδης)

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΛΑΓΙΑΣ (Χατζηιωαννίδης): Ζαικος, Κέτα, Κουτσουρίδης, Σερταρίδης, Κάργας, Πέτσια, Νιζάμης, Φασουλάκος, Μ. Γρηγοριαδης, Παντελιάδης, Παρπουτσής.