Ουδείς Θρακιώτης στους υποψήφιους για τον καλύτερο Έλληνα προπονητή της χρονιάς στα φετινά βραβεία ΠΣΑΤ

Μπορεί να υπάρχουν θρακιώτικες υποψηφιότητες στις άλλες κατηγορίες, ωστόσο σε αυτήν για τον καλύτερο προπονητή του 2021 στην Ελλάδα δεν μπορεί να βρει κανείς.

Αναλυτικά η σχετική λίστα που απέστειλε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου στους δημοσιογράφους – μέλη του, έχει ως εξής:

Προπονητές

ΒΑΤΣΑΚΛΗΣ Κώστας (επιτραπέζια αντισφαίριση): Προπονητής του Γιάννη Σγουρόπουλου στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U21 του Βελγίου, όπου ο αθλητής κατέκτησε το χρυσό στο απλό.

ΒΕΛΕΝΤΖΑΣ Πάνος (κολύμβηση): Προπονητής του Απόστολου Χρήστου, που κατέκτησε δύο μετάλλια σε Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα μέσα στο 2021.

ΒΛΑΧΟΣ Θεόδωρος (υδατοσφαίριση): Οδήγησε την εθνική μας ομάδα των ανδρών, στην μεγαλύτερη επιτυχία στην ιστορία της, σε μεγάλες εμφανίσεις στο Τόκιο και στην κατάκτηση της 2ης θέσης στους Ολυμπιακούς Αγώνες «Τόκιο 2020». Ήταν το πρώτο ολυμπιακό μετάλλιο της εθνικής μας ομάδας. Επίσης, το 2021 οδήγησε και στην 3η θέση στο WorldLeague της Τιφλίδας.

ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΙΑΣ Δημήτρης (χάντμπολ):Υπό την καθοδήγησή του, η ανδρική ομάδα της ΑΕΚ έφτασε στην κατάκτηση του treble (πρωτάθλημα, κύπελλο, European Cup). Είναι ο μοναδικός πρωταθλητής με δύο ευρωπαϊκούς τίτλους στο χάντμπολ (ΑΕΚ 2021, Διομήδης 2012).

ΖΑΡΑΒΙΝΑΣ Γιώργος (χάντμπολ):Ως προπονητής της Ανόρθωσης, κατέκτησε το double (πρωτάθλημα, κύπελλο), ενώ ανέλαβε και τα ηνία της εθνικής ομάδας της Κύπρου.

ΚΑΚΛΑΜΑΝΑΚΗΣ Νίκος (ιστιοπλοΐα): Προπονητής του Βύρωνα Κοκκαλάνη, που πήρε την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Τόκιο 2020» και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο RSX.

ΚΑΜΜΕΝΟΥ Αλεξία (υδατοσφαίριση)Με την εθνική ομάδα νέων γυναικών, κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Νετάνια, ενώ με την εθνική ομάδα των νεανίδων, πήρε την 2η θέση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Σίμπενικ.

ΚΑΡΑΜΠΕΛΑΣ Τάσος (κολύμβηση): Με την Άννα Ντουντουνάκη, χάρισαν στην ελληνική κολύμβηση, το πρώτο χρυσό μετάλλιο στις γυναίκες, σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, ενώ στο Ευρωπαϊκό 25μ. κέρδισαν ένα ασημένιο και ένα χάλκινο. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες, η Ντουντουνάκη έμεινε εκτός τελικού, μόλις για 6/100 του δευτερολέπτου.

ΛΕΜΠΕΣΗΣ Φώντας (υδατοσφαίριση): Οδήγησε την εθνική μας ομάδα παίδων, στην κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, που διεξήχθη στην πόλη Λουλέ (Πορτογαλία).

ΜΑΧΑΙΡΑΣ Ηλίας (υδατοσφαίριση): Υπό την καθοδήγησή του, η εθνική ομάδα των εφήβων, κατέκτησε την 2η θέση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Μάλτας.

ΜΠΟΤΣΚΑΡΙΩΒ Γιώργος (στίβος): Προπονητής της Ελίνα Τζένγκο και του Οδυσσέα Μουζενίδη, με τους οποίους πανηγύρισε τρία μετάλλια μέσα στο 2021.

ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ Αλέξανδρος (κολύμβηση): Με τον Ανδρέα Βαζαίο κατέκτησαν δύο μετάλλια στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα 25άρας, που έγινε στο Καζάν.

ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ Άκης (κολύμβηση): Με τον Κρίστιαν Γκολομέεβ κατέκτησαν το χάλκινο στο Ευρωπαϊκό της Βουδαπέστης, ενώ κατέκτησε και την 5η θέση στο «Τόκιο 2020» (πρώτος Έλληνας κολυμβητής σε τελικό, μετά το «Αθήνα 2004»).

ΠΑΠΑΜΑΡΚΑΚΗΣ Ορέστης (στίβος): Υπό την καθοδήγησή του, οι Ορέστης Ντουσάκης και Χρήστος Φραντζεσκάκης κατέκτησαν ασημένια μετάλλια σε Παγκόσμιο και Ευρωπαϊκό U20 και U23 αντίστοιχα.

ΠΑΥΛΙΔΗΣ Χάρης (υδατοσφαίριση): Οδήγησε τη γυναικεία ομάδα πόλο του Ολυμπιακού στην κατάκτηση ευρωπαϊκού τίτλου, αλλά και στην αήττητη κατάκτηση του νταμπλ στην Ελλάδα. Έφτασε μάλιστα στην κατάκτηση του LEN Euroleague με αμιγώς ελληνική ομάδα.

ΠΟΜΑΣΚΙ Γιώργος (στίβος): Προπονητής του χρυσού Ολυμπιονίκη στο μήκος Μίλτου Τεντόγλου, τον οποίο προπονεί τα τελευταία χρόνια, αλλά και της Σπυριδούλας Καρύδη, η οποία κέρδισε το ασημένιο ευρωπαϊκό μετάλλιο στο τριπλούν, κάτω των 23 ετών.

ΠΟΣΤΙΛΙΟΝΕ Τζιοβάννι (κωπηλασία): Ως επικεφαλής τεχνικός όλων των κατηγοριών, κατέκτησε ένα Ολυμπιακό μετάλλιο και 13 ακόμη σε Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα μέσα στη χρονιά.

ΡΑΦΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ (ενόργανη γυμναστική): Με τον Λευτέρη Πετρούνια ανέβηκαν για 5η φορά στην κορυφή της Ευρώπης στους κρίκους και για δεύτερη σερί στο βάθρο των νικητών σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ Παναγιώτης (στίβος): Ο προπονητής του Εμμανουήλ Καραλή, με τον οποίο πανηγύρισαν την 2η θέση στο Ευρωπαϊκό U23 και την 4η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

ΤΟΡΕΖ Άννα (καλλιτεχνική κολύμβηση): Προπονήτρια της Ευαγγελίας Πλατανιώτη στο ελεύθερο σόλο.

ΤΣΕΡΝΕΣΚΑ Ναταλία (καλλιτεχνική κολύμβηση): Προπονήτρια της Ευαγγελίας Πλατανιώτη στο τεχνικό σόλο.

ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ Απόστολος (τένις): Ο προπονητής πίσω από την εκπληκτική πορεία του Στέφανου Τσιτσιπά, ο οποίος έφτασε μέχρι το Νο-3 του κόσμου και μέχρι τον τελικό ενός GrandSlam (RolandGarros).

ΧΙΛ Τομ (τένις): Ο καθοδηγητής της Μαρίας Σάκκαρη στο δρόμο προς το Νο-6 της Παγκόσμιας κατάταξης (από το Νο-22 το Νοέμβριο του 2020) και των εκπληκτικών εμφανίσεων μέσα στη χρονιά.