Θλίψη στον Εθνικό και στην Αλεξανδρούπολη! «Έφυγε» ο θρυλικός «Τσέσμαν»

Έφυγε από την ζωή στα 74 του χρόνια ο Κυριάκος Μορφινός γνωστος ως ο «Τσέσμαν» των γηπέδων της Αλεξανδρούπολης.

Ο Μορφινός ήταν αγαπητός στην πόλη και αγωνίστηκε πολλά χρόνια στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης, ωστόσο τα τελευταία χρόνια μετά τον άδικο χαμό του παιδιού του ο χρόνος μετρούσε αντίστροφα. Η κηδεία του θα γίνει το μεσημέρι της Πέμπτης στον Ιερό Ναό της Αγίας Κυριακής.

Όπως γράφει ο Γιάννης Μαλκίδης στο διαδικτυο:

Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΑΣ, ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΦΑΝΕΙ ΣΤΙΣ ΚΕΡΚΙΔΕΣ ΤΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ “ΦΩΤΗΣ ΚΟΣΜΑΣ” ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΟΥ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ “ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ”.”ΕΦΥΓΕ” ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 74 ΕΤΩΝ, Ο ΘΡΥΛΙΚΟΣ “ΤΣΕΣΜΑΝ”….ΕΣΠΑΣΕ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΕΝΑΣ ΚΡΙΚΟΣ ΜΙΑΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ ΣΥΝΥΦΑΣΜΕΝΗΣ ΜΕ ΤΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ.Ολοι οι πολίτες της Αλεξανδρούπολης είχαν μόνο καλά λόγια να πούνε για τον αείμνηστο ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΟΡΦΙΝΟ.Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ήταν η ιστορία…των γηπέδων !

Ενα λαϊκό “παιδί” προερχόμενο από την γειτονιά της ρομαντικής “ΑΠΟΛΛΩΝΙΑΔΑΣ” που γνώρισαν όλοι οι παλιοί συμπολίτες να δίνει την καρδιά του και την ψυχή του για νίκες του αγαπημένου του “ΕΘΝΙΚΟΥ”. Παίκτες αντιπάλων συλλόγων, διαιτητές κ.λ.π παράγοντες, υπήρξαν για χρόνια ολόκληρα στο “στόχαστρο” του σε σημείο τέτοιο που μεταξύ σοβαρού και αστείου, οι παραπάνω έλεγαν ότι εκτός από την ομάδα του “ΕΘΝΙΚΟΥ” είχαν να “αντιμετωπίσουν” στους αγωνιστικούς χώρους την ψυχολογική πίεση και τις φωνές του ΚΥΡΙΑΚΟΥ !

Πλήθος χιουμοριστικών στιγμών που συνέβησαν στα γήπεδα της Αλεξανδρούπολης τις προηγούμενες δεκαετίες και είχαν σαν κεντρικό πρόσωπο τον αξέχαστο “ΚΑΓΙΑΚΟ” έχουν να αφηγηθούν όσοι από τους φίλους του τον γνώριζαν.Φυσικά δεν μπορεί κανείς εύκολα να ξεχάσει την παρουσία του στη πόλη ως μόνιμο υπάλληλο του τμήματος Πρασίνου του Δήμου αλλά και σκληρό και άτεγκτο φύλακα του ανοικτού θεάτρου του πάρκου “ΕΓΝΑΤΙΑ” ( ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ) στα οποία ο αείμνηστος “ΤΣΕΣΜΑΝ” έδωσε τα καλύτερα διαπιστευτήρια του.

Δυστυχώς η τραγική απώλεια του μονάκριβου του γιου ΜΑΝΩΛΗ σε τροχαίο δυστύχημα πριν λίγα χρόνια σε δρόμο κοντά στο στάδιο της πόλης μας…τον “έφερε” στα τάρταρα, πράγμα που δεν μπόρεσε – και απόλυτα λογικό- να διαχειριστεί ποτέ.ΚΥΡΙΑΚΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕ ΜΑΣ ΦΙΛΕ, ΕΛΑΦΡΥ ΤΟ ΧΩΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΕ ΣΚΕΠΑΣΕΙ.ΟΛΗ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ “ΕΘΝΙΚΟΥ”, ΣΕ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΑ…

Η κηδεία του θα γίνει αύριο Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου, στις 15:30 το απόγευμα από τον Ιερό Ναό της Αγίας Κυριακής.