Κινήσεις τράπεζας της Αυστραλίας για να… «μπλοκάρει» την επικείμενη ΑΜΚ της ΠΑΕ Ξάνθη την άλλη εβδομάδα

Για την άλλη εβδομάδα έχει προγραμματιστεί η κρίσιμη έκτακτη γενική συνέλευση της ΠΑΕ Ξάνθη, όπου όπως έχει αποκαλύψει το ThrakiSportS έχει ως βασικό της αντικείμενο την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ κατά επιπλέον 4,72 εκατ. ευρώ αλλά και την εκλογή νέου διοικητικού συμβουλίου, παρόλο που η θητεία του τρέχοντος λήγει σε ένα χρόνο περίπου.

Το θέμα απασχόλησε και τον Τύπο τη Αυστραλίας, με τα περισσότερο έντυπα της χώρας να αναπαράγουν τις πληροφορίες από το ρεπορτάζ του ThrakiSportS. Μάλιστα, ο Australian επισήμανε ότι η Τράπεζα Westpac ήδη κάνει κινήσεις για να μπλοκάρει αυτήν την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου, με την οποία εκτιμά η εφημερίδα ότι ο Πάπας θα επιχειρήσει να… αραιώσει την προσωπική του συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο της ΠΑΕ ώστε να την διαφυλάξει από τυχόν διεκδικήσεις από τις τράπεζες της Αυστραλίας.

Από την πλευρά της η Australian Business Review αφού υπενθυμίζει τις κατηγορίες σε βάρος του Μπιλ Πάπας για απάτη εκατοντάδων εκατομυρίων και το γεγονός ότι έχει εκδοθεί μέχρι καιαι ένταλμα σύλληψής του αλλά ο ίδιος έχει διαφύγει στην Ελλάδα, αναφέρεται σε πρωτοσελιδο δημοσίευμα στο οικονομικό της ένθετο στην επικείμενη Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου στην ΠΑΕ Ξάνθη. Το δημοσίευμα υποστηρίζει ότι αυτή η αύξηση του κεφαλαίου γίνεται “εκτός πλαισίου” και δίνει ιδιαίτερη έμφαση στις πληροφορίες του ThrakiSportS ότι επίκεινται και αλλαγές στο ΔΣ της ομάδας, αλλά και την πληροφορία που θέλει Μπιλ Πάπας και Τάσο Γιαμουρίδη να κινούνται σε διαφορετικό μήκος κύματος αυτήν την περίοδο, αν και συνέταιροι και οι δύο στην εταιρεία Mazcon που έχει την ιδιοκτησία της ΠΑΕ Ξάνθη.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι πλέον και ο Τάσος Γιαμουρίδης ως φυσικό πρόσωπο έχει γίνει αποδέκτης ισχυρισμών της τράπεζας Westpac ότι μέρος των χρημάτων που διοχετεύθηκαν τους περασμένους μήνες στον ίδιο, κατά βάση για να χρηματοδοτηθούν δραστηριότητες της ΠΑΕ Ξάνθη, στην πραγματικότητα ανήκουν στην τράπεζα. Ωστόσο από τα ρεπορτάζ των προηγούμενων εβδομάδων στα ΜΜΕ της Αυστραλίας δεν προκύπτει μέχρι στιγμής οποιαδήποτε κίνηση σε βάρος του Τάσου Γιαμουρόδη για να παγώσουν οι λογαριασμοί και τα περιουσιακά του στοιχεία, όπως για παράδειγμα έχει συμβεί με τον Μπιλ Πάπας, ούτε υπάρχει κάποια δόωξη σε βάρος του. Σε κάθε περίπτωση, η υπόθεση εξακολουθεί να βρίσκετα στον αφρό της επικαιρότητας στην Αυστραλία και μοιραία επηρεάζει και την ΠΑΕ Ξάνθη…

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.