Έφυγε από τη ζωή ο Πομάκος δημοσιογράφος Σεμπαεδήν Καραχότζα

Έφυγε από τη ζωή ο ξανθιώτης δημοσιογράφος Σεμπαεδήν Καραχότζα, προκαλώντας σοκ στην τοπική κοινωνία, καθώς ήταν μόλις 42 ετών, παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών 18 και 16 ετών.

Ο εκλιπών φέρεται το Σάββατο να έχει υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο, και να διακομίστηκε στην Νευροχειρουργική Κλινική της Καβάλας αλλά να υπέκυψε τις πρώτες ώρες της Τρίτης. Ο Σεμπαεδήν Καραχότζα είχε γεννηθεί το 1979 στο χωριό Προσήλιο της Ξάνθης. Είχε φοιτήσει στο Γυμνάσιο Σμίνθης και το 3ο ΓΕΛ Ξάνθης ενώ είχε σπουδάσει στη Νομική του ΑΠΘ χωρίς να ολοκληρώσει τις σπουδές του. Είχε εργαστεί ως δημοσιογράφος στο Κανάλι 6 και την Τόλμη ενώ είχε παρουσιάσει το δελτίο ειδήσεων στην πομακική. Επίσης είχε εργαστεί σε διάφορα ΜΜΕ και ήταν συγγραφέας μια σειράς βιβλίων για τους Έλληνες μουσουλμάνους πομακικής καταγωγής καθώς και μεταφράσεις σε ελληνικά και αγγλικά. Παράλληλα είχε αναπτύξει έντονη κοινωνική και πολιτική δράση.

Είχε αντιμετωπίσει διάφορα προβλήματα υγείας, τα οποία όμως είχε ξεπεράσει τα τελευταία χρόνια. Ήταν αδερφός του εκπαιδευτικού και συγγραφέα Ριτβάν Καραχότζα ενώ πρόσφατα είχε φύγει από τη ζωή και το τρίτος αδελφός της οικογένειας.