Β’ Εθνική: Εχασαν το ντέρμπι κορυφής με τον Βόλο αλλά κέρδισαν το χειροκρότημα τα κορίτσια της Ροδόπης ’87

Βαριά ήττα από δικά τους κυρίως αμυντικά λάθη γνώρισαν τα κορίτσια της Ροδόπης ΄87 στο ντέρμπι του πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής με τον Βόλο 2004, ωστόσο η αλήθεια είναι ότι τα κορίτσια της Κομοτηνής κέρδισαν το χειροκρότημα από τους φίλους του γυναικείου ποδοσφαίρου που βρέθηκαν στο ΔΑΚ το μεσημέρι της Κυριακής.

Η νωθρότητα της αμυντικής γραμμής και τα τραγικά λάθη σε καίρια σημεία ήταν εκείνα που καθόρισαν το πρώτο μέρος με τις Βολιώτισσες να κυριαρχούν παίζοντας δυνατά και να πετυχαίνουν τρία τέρματα με τις Νεννέ στο 13′, Βέτσικα στο 38′ και Ζήγρα στο 44′. Η Ροδόπη είχε την ευκαιρία της στο 23′ σε τετατετ της Ηλιάδη με την τερματοφύλακα Τσιλίκα να διώχνει σωτήρια και να γλιτώνει το 1-1 που ίσως άλλαζε την ροή των πραγμάτων.

Στο β’ μέρος η Ροδόπη προσπάθησε να ανεβάσει απόδοση, ανοίχτηκε, κατάφερε να μειώσει το σκορ στο 56′ με την Πατεράκη μετά από κάθετη μπαλιά της Γονατά. Ενώ ωστόσο η ομάδα της Κομοτηνής πίεζε, η Νεννέ στο 65′ έκανε το 1-4. Το ίδιο σκηνικό με την Μπαμπαλή να μειώνει σε 2-4 στο 70’ με πέναλτι που κέρδισε από την Αβντόλι και να πιέζει για ακόμη ένα τέρμα, ωστόσο η Ογκίτσι που ήταν η κορυφαία του Βόλου έκανε στην αντεπίθεση το 2-5 στο 85’, έστω και μετά από δύο σπουδαίες αποκρούσεις της Κοκκίνη.

Ούτε και τότε όμως είχε τελειώσει το παιχνίδι. Η Μπαμπαλή στο 90′ με σουτ μέσα από την περιοχή μετά από μπαλιά της Ραϊνάκη που πήρε από την Κατσιγιάννη μείωσε σε 3-5 αλλά ένα γκολ στις καθυστερήσεις από νέο λάθος της άμυνας με την Νεννέ να πιέζει και να κλέβει την μπάλα, διαμόρφωσε το τελικό 3-6. Πρόκειται για ένα σκορ βαρύ για τις Κομοτηναίες αλλά δίκαιο όπως εξελίχθηκε η αναμέτρηση για την ομάδα του Βόλου που είχε και δύο -τρεις ακόμη καλές ευκαιρίες για ακόμα πιο ευρύ αποτέλεσμα.

Η συνέχεια πάντως γίνεται εξαιρετικά δύσκολη για την κορυφή αφού η χρονιά κλείνει για την Ροδόπη ’87 με τους αγώνες στη Θεσσαλονίκη με Λέοντες και εντός με την Βασίλισσα της Θράκης στο τοπικό θρακιώτικο ντέρμπι του γυναικείου. Διαιτητής ήταν Τόσκας με βοηθούς τους Ασικίδη και Διαλυνά.

ΡΟΔΟΠΗ ’87 (Περιβολοπούλου): Κοκκίνη, Σακκά (87′ Μπίτσεβα), Γοντζίδου (46′ Γιαμπούρη), Ηλιάδη, Δήμου, Ραϊνάκη, Γονατά (90′ Γεωργοπούλου), Πατεράκη, Γαρυφαλλίδου (68′ Μπαμπαλή), Καλαμπούκα (c).
ΒΟΛΟΣ 2004 (Κουσκούνη): Τσιλίκα, Καρακάνα, Παπασακελλαρίου, Αβντόλι (75′ Σαρηγιάννη), Παπαδοπούλου, Νεννέ, Ζήγρα (54′ Γκέκα), Ογκίτσι, Πανέρη (54′ Κέκου) Βέτσικα, Ιωακειμίδου.