Η Sunlight μέγας χορηγός στον φετινό 7ο Δημοκρίτειο Ημιμαραθώνιο – Συμμετείχε με ομάδα 85 δρομέων-εργαζομένων της

Η Sunlight, μέλος του Ομίλου Olympia, υποστήριξε για ακόμη μία χρονιά τον Δημοκρίτειο Ημιμαραθώνιο Ξάνθης που πραγματοποιήθηκε στις 27 και 28 Νοεμβρίου.

Στηρίζοντας διαχρονικά τις τοπικές κοινωνίες στις οποίες δραστηριοποιείται, καθώς στην Ξάνθη λειτουργεί η βασική της παραγωγική μονάδα, η εταιρεία συμμετείχε ενεργά στη διοργάνωση ως χορηγός και με ομάδα 85 δρομέων.

Η Sunlight βρίσκεται σταθερά στο πλευρό των τοπικών φορέων που διοργανώνουν τον Ημιμαραθώνιο της Ξάνθης, μια επιτυχημένη αθλητική διοργάνωση που κάθε χρόνο κερδίζει όλο και περισσότερες συμμετοχές. Με προτεραιότητα την υγεία και ευεξία, και πιστή στις αρχές του αθλητικού πνεύματος, η ομάδα της Sunlightσυμμετείχεστον αγώνα με 85 εργαζόμενους.

Οι δρομείς της έτρεξαν με το μήνυμα“RiseandRun” και σημείωσαν εξαιρετικά αποτελέσματα, με έναν μάλιστα να τερματίζει στην 7η θέση του αγώνα των 21 χλμ.

Ο Δημοκρίτειος Ημιμαραθώνιος συγκεντρώνει κάθε χρόνο στην πόλη της Ξάνθης εκατοντάδες δρομείς – μέλη της τοπικής κοινωνίας και επισκέπτες, αθλητές και ερασιτέχνες, ενήλικους, οικογένειες και έφηβους. Ο φετινός αγώνας διοργανώθηκε από τους XanthiRunners και τον Α.Π.Σ. Διομήδη Ξάνθης, με τη συνδιοργάνωση της ΠΕ Ξάνθης και των Δήμων Ξάνθης και Αβδήρων. Στην άρτια διεξαγωγή και επιτυχία της διοργάνωσης συνέβαλαν επίσης πλήθος εθελοντών, η αστυνομία, καθώς και τοπικοί φορείς.

Διατηρώντας την κύρια παραγωγική της μονάδα για περισσότερα από 30 χρόνια στην περιοχή, η Sunlight αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους εργοδότες της Ξάνθης συγκεκριμένα και της Θράκης γενικότερα, με πάνω από 1.000 εργαζόμενους συνολικά στα δύο πρότυπα εργοστάσιά της στο Νέο Όλβιο Ξάνθης και την Κομοτηνή. Με διεθνή προσανατολισμό, η εταιρεία κατατάσσεται μεταξύ των μεγαλύτερων παραγωγών ολοκληρωμένων και τεχνικά προηγμένων λύσεων αποθήκευσης ενέργειας. Από το υπερσύγχρονο εργοστάσιο της Sunlight στην Ξάνθη, το 98% της παραγωγής εξάγεται σε περισσότερες από 100 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Σχετικά με τη Sunlight 

Η Sunlight είναι μέλος του Ομίλου Olympia, ενός διεθνούς επενδυτικού Ομίλου με παρουσία σε 10 χώρες. Με 30 χρόνια εμπειρίας στην αγορά αποθήκευσης ενέργειας, η SUNLIGHT αποτελεί μία από τις πιο πρωτοπόρες εταιρείες στην παγκόσμια παραγωγή βιομηχανικών μπαταριών και συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας, με εξαγωγές σε 100 χώρες και υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις κι εργοστάσια παραγωγής σε Ελλάδα, Ιταλία και ΗΠΑ. Με περισσότερα από 12 χρόνια εμπειρίας σε τεχνολογίες λιθίου, μία κορυφαία επιστημονική ομάδα και δύο R&D κέντρα, η Sunlight επενδύει στην έρευνα και την ανάπτυξη εφαρμογών για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τις μεταφορές, τις υπηρεσίες logistics, τα οχήματα αυτοματοποιημένης καθοδήγησης (AGVs), όπως και τη ναυτιλία. Η εταιρεία ήδη έχει αναπτύξει τις πρωτοποριακές μπαταρίες λιθίου Li.ONFORCE, οι οποίες πετυχαίνουν 35% εξοικονόμηση ενέργειας και καλύπτουν τις αυξανόμενες απαιτήσεις της βιομηχανίας Υλικών και Logistics. Με την προσέγγιση κυκλικής οικονομίας της εταιρείας να αποτελεί σημείο αναφοράς για τον κλάδο, στόχος της Sunlight είναι ανάπτυξη εξειδικευμένης καινοτομίας στην αλυσίδα αξίας του τομέα των μπαταριών και πιο φιλικών για το περιβάλλον λύσεων αποθήκευσης που κάνουν τη βιώσιμη ενέργεια πιο προσβάσιμη, αξιόπιστη και καθαρή. Ως εταιρεία που διαθέτει προσαρμοστικότητα και ευελιξία, συνδυάζει τα «Μεγάλα Δεδομένα» (BigData) με τις εξελίξεις της τεχνολογίας (όπως MachineLearningCustomerPersonalization), με στόχο να δημιουργήσει πρωτοποριακά προϊόντα που εξυπηρετούν τους πελάτες και βελτιώνουν τη ζωή όλων.