Βραβεύθηκαν Μιχαλεντζάκης και Καλλιτσάρης για το νέο μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες

Ο Αλεξανδρουπολίτης Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης και ο προπονητής του Τάσος Καλλιτσάρης ήταν ανάμεσα στους βραβευθέντες της φετινής ετήσιας εκδήλωσης της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής στο Hilton.

Η εκδήλωση έγινε την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, όπως έχει χαρακτηριστεί η 3η Δεκεμβρίου. Μπορεί ο ίδιος ο Μιχαλεντζάκης να είχε δηλώσει δυσαρεστημένος από την εμφάνισή του στο Τόκυο, ήταν ωστόσο για ακόμα μια χρονιά ένα από τα τιμωμενα πρόσωπα. Και πως να μην είναι όταν ήταν από τους ελάχιστους πραολυμπιονίκες του Ριο που καταφεραν να ξαναπάρουν μετάλλιο, έστω και αν δεν ήρθε ένα χρυσό.

Το «παρών» έδωσαν από την κυβέρνηση ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης εκπροσωπώντας τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την ομιλία του Προέδρου Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής Γεώργιου Καπελλάκη και στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης ο οποίος ειπε: «Εκπροσωπώντας τον Πρωθυπουργό της χώρας, τον Κυριάκο Μητσοτάκη είμαι εδώ να σας πω ότι σύντομα θα ανακοινωθούν σύνολο θεσμικών παρεμβάσεων συνάμα έχουμε το μεγάλο πρότζεκτ το οποίο εξελίσσεται θα ανακοινωθούν με την έγκριση του Πρωθυπουργού μας και με την συνεπικουρία του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη αλλά και με την στενή συνεργασία του αγαπητού φίλου Δημάρχου Ραφήνας θα ανακοινώσουμε σε πολύ προχωρημένο στάδια ένα όνειρο σας ένα Παραολυμπιακό αθλητικό κέντρο».

Ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης και η Κατερίνα Πατρώνη και ο προπονητής Ανδρέας Κεραμυδάς άνοιξαν τον «χορό» των βραβεύσεων την οποία έκανε ο Λευτέρης Αυγενάκης. Ακολούθησαν ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος που τίμησε την Άννα Ντέντα και την Χριστίνα Ντέντα. Κατόπιν μια βράβευση ενός χορηγού, του Μεγάλου χορηγού, του ΟΠΑΠ που εκπροσωπήθηκε από την Ματίνα Τζούνου και βράβευσε ο πρόεδρος της ΕΠΕ Γεώργιος Καπελλάκης. Ο Θάνος Μωραίτης από τον Συριζα βράβευσε τον Νάσο Γκαβέλα, που απουσίασε γιατί έδινε εξετάσεις για το πτυχίο, και τον Σωτήρη Γκαραγκάνη που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο 100μ και τον προπονητή τους Νέστορα Κολοβό.

Ο Παραολυμπιονίκης Θανάσης Κωσταντινίδης απουσίασε και τον έπαινο του πήρε από την Ματίνα Τζούνου ο προπονητής του Θανάσης Τσιφτσόγλου. Η εκπρόσωπος της ΤΟΥΟΤΑ Ιωάννα Βασιλειάδου βράβευσε τον Παραολυμπιονίκη Στράτο Νικόλαιδη και τον προπονητή του Χρήστο Μητσόπουλο. Οι Λεόντιος Στεφανίδης, Γιώργος Τζούνης, Στέλιος Μαλακόπουλος Μανώλης Στεφανουδάκης και Σεν Τζόν Φερνάντες τιμήθηκαν από τον υπουργό Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη που απέσπασε το χειροκρότημα με τη ομιλία του. Η παραολυμπιονίκης Αλεξάνδρα Σταματόπουλου βράβευσε την Εθνική Τράπεζα.

Οι Παραολυμπιονίκες Γιάννης Σεβδικαλής, Στέλλα Σμαραγδή, Ζωή Μαντούδη, Μιχάλη Σείτης, ο Κωνσταντίνος Καμάρας ο Λάζαρος Στεφανίδης ο προπονητής Σωτήρης Αναστασιάδης παρέλαβαν τα βραβεία τους από τον εκπρόσωπο των ΕΛΠΕ Σωτήρη Αναστασιάδη. Η Ιωάννα Βασιλειάδου, εκπρόσωπος της ΤΟΥΟΤΑ παρέλαβε το βραβείο της από τον Παραολυμπιονίκη Δημήτρη Μπακοχρηστό. Στη συνεχεια, ο Εβρίτης Παραολυμπιονίκης Δήμος Μιχαλεντζάκης και ο προπονητής του Αναστάσιος Καλλιτσάρης βραβεύτηκαν από την Φιλίππα Μιχάλη, CEO της ALLIANZ.

Η Παραολυμπιονίκης Αλεξάνδρα Σταματοπούλου και ο προπονητής της Μιχάλης Νικόπουλος τιμήθηκαν από τον Γιώργο Βαρδακαστάνη, πρόεδρο της ΕΣΑΜΕΑ. Οι Παραολυμπιονίκες Μπάμπης Ταιγανίδης. Δημήτρης Καρυπίδης, Αρης Μακροδημήτρης, Γιάννης Κωστάκης και οι προπονητές Γιάννης Αλεξάκης, Παναγιώτης Παιπέτης, Γιώργος Τυλιγαδάς βραβεύτηκαν όλοι από τον Αντιπεριφερειάρχη Νίκο Πεππά. Ο Σωτήρης Αναστασιάδης εκπρόσωπος των ΕΛΠΕ τιμήθηκε από τον Παραολυμπιονίκη Μανώλη Στέφανουδακη, μέλος της Διοίκησης της ΕΠΕ.

Οι Παραολυμπιονίκες Ευθυμία Γκουλή, Μαρία Τσάκωνα, Παναγιώτη Χρηστάκη, Γεράσιμος Λίγνος και Κωνσταντίνος Καραούζας τιμήθηκαν από τον πάτερ Αντώνιο από την Αρχιεπισκοπή Αθηνών. Η Παραολυμπιονίκης Άννα Ντέντα και η βοηθός της Χριστίνα Ντέντα τίμησαν την εκπρόσωπο του καναλιού Νova Κική Σιλβεστριάδου. O Παραολυμπιονίκης Δημήτρης Μπακοχρήστος τιμήθηκε από τον Ροδιανό Ασημακόπουλο, εκπρόσωπο της ΝΕΑΣ ΟΔΟΥ. Οι Παραολυμπιονίκες Πασχάλης Κουλούμογλου, Γκρέμης Μωυσιάδης και Κώστας Δήμου που είναι στη Τιφλίδα τιμήθηκαν από τον πρόεδρο του ΠΣΑΤ Γιάννη Θεοδωρακόπουλο και τα βραβεία πήρε ο προπονητής τους Αναστάσιος Τσακμάκης.

Ο Παραολυμπιονίκης Γρηγόρης Πολυχρονίδης με την Κατερίνα Πατρώνη βράβευσαν την CEO Φιλίππα Μιχάλη. Η εκπρόσωπος της ΝΟVA Κική Σιλβεστριάδου έδωσε τα βραβεία στον προπονητή Δημήτρη Καζάγλη και στον Παναγιώτη Τριανταφύλλου, που άνοιξε τον χορό των μεταλλίων στο Τόκιο. Ο Παραολυμπιονίκης Βασίλης Ντούνης ήταν ο επόμενος και τιμήθηκε από την πρόεδρο της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ Ιωάννα Καρυοφύλλη.

Ο Δήμος Μιχαλέντζακης τίμησε τον εκπρόσωπο του ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΥ Γιάννη Βασιλάκο. Η Παραολυμπιονίκης Δώρα Ποιμενίδου τιμήθηκε από τον Γενικό γραμματέα κοινωνικής αλληλεγγύης και καταπολέμηση της φτώχειας Γιώργο Σταμάτη. Οι Παραολυμπιονίκες Κατερίνα Ελ Λατίφ, και Νίκος Παπαγγελής μαζί με τον προπονητή τους Γιώργο Βαρβεράκη βραβεύτηκαν από τον Δήμαρχο Ραφήνας Μπουρνούς.

Ο Παραολυμπιονίκης Μάριος Χατζηκυριάκος και ο προπονητής του Πολυχρόνης Πολίτσης βραβεύτηκαν από την πρόεδρο των νεφροπαθών Δήμητρα Ρακά. Ο Σωτήρης Γαυλόγαυρος πήρε το βραβείο από τον προπονητή του Νικόλαο Βουδούρη, ο οποίος το παρέλαβε από τον ταμία της ΕΠΕ και πρόεδρο του Ηρόδικου Ανδρέα Κατσαρό, όπως και ο Παραολυμπιονίκης Διαμαντής Στέφανος που ήταν μαζί με τον προπονητή του Γιώργο Κόντο και το παρέλαβε από τον Ιωσήφ Σταυρακάκη, πρόεδρο της ομοσπονδίας κωφών.

Η Αρχηγός της Ελληνικής αποστολής Αναστασία Γκούφα τιμήθηκε από την Ντόρα Πάλλη, πρόεδρο του Μοντέρνου Πεντάθλου και υποδιευθύντρια του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας και κόρη της πρώην υπουργού Φάνης Πάλλη Πετραλιά. Η αθλήτρια πρόσφυγας Αλία Ισα με τον προπονητή της Διονύση Κουμπάρη πήραν τα βραβεία τους από την Βούλα Κοζομπόλη, πρόεδρο της ΕΘΝΟΑ. Τελος, ο Παραολυμπιονίκης Αντώνης Τσαπατάκης, ο οποίος «έκλεισε» τις βραβεύσεις τιμήθηκε από τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταικούρα. Ο Τσαπατάκης έκανε προσκλητήριο σε άλλα ανάπηρα άτομα να ασχοληθούν με το αθλητισμό