Τέλος τα self test πριν τους αγώνες ακόμα και για τα παιδιά! Υποχρέωση για PCR ή RAPID ακόμα και για αθλητές έως 15 ετών

Η παραλλαγή Ομικρον του κορονοϊού έχει προκαλέσει ανησυχία στους ειδικούς και αυτό έχει ως συνέπεια αλλαγές και στο υγειονομικό πρωτόκολλο για την διεξαγωγή αθλητικών αγώνων.

Υπενθυμίζεται ότι από 30/11/2021 η υποχρέωση για PCR ή RAPID Test αφορά ΚΑΙ τους αθλητές/αθλήτριες έως 15 ετών (αντί του Self-Test που προβλεπόταν μέχρι σήμερα).

Σύμφωνα με το Αγωνιστικό Υγειονομικό Πρωτόκολλο, ο προληπτικός έλεγχος για τους αγώνες μπορεί να είναι:
Μοριακός (RT-PCR) έως 72 ώρες πριν τον αγώνα
ή Άμεσο τεστ αντιγόνου (Rapid Antigen Test, RAT) έως 48 ώρες πριν τους αγώνες.

Συστήνεται το άμεσο τεστ αντιγόνου να γίνεται την ημέρα του αγώνα ή αν αυτό δεν είναι δυνατόν, το τελευταίο 24ώρο πριν τον αγώνα.

Αν υπάρχουν διαδοχικές μέρες αγώνες, π.χ. Παρ-Σαβ-Κυρ, προβλέπεται ένα τεστ πριν τον πρώτο αγώνα. Αν οι αγωνιστικές μέρες είναι πάνω από τρεις, τότε μπορεί να γίνεται 1 τεστ ανά τρία 24ωρα.

Από τους προληπτικούς ελέγχους με τεστ αντιγόνου COVID-19, εξαιρούνται όσοι προσκομίζουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης (εκδίδεται 30 ημέρες μετά τον πρώτο θετικό έλεγχο και ισχύει έως 180 ημέρες μετά τη νόσηση).