Γκαράνης, Λεχούδης, Ζωγράφου και Ταπατζάς έδωσαν αίμα στο Νέο Σιδηροχώρι – Συγκεντρώθηκαν 53 φιάλες

Άλλη μια χρονιά το Νέο Σιδηροχώρι δεν ξέχασε να δώσει λίγο από τον χρόνο του και να δώσει ζωή. Ο οικισμός του Δήμου Κομοτηνής το πρωί της Κυριακής 28/11 έδωσε λίγο από το αίμα του και κατάφερε να συγκεντρώσει συνολικά 53 φιάλες αίματος.

Ήταν η 22η εθελοντική αιμοδοσία του Νέου Σιδηροχωρίου και το παρόν έδωσαν αυτοδιοικητικοί, τακτικοί εθελοντές αιμοδότες και κάτοικοι του χωριού – αρκετοί έχοντες σχέση και με τα αθλητικά δρώμενα.

Ο δήμαρχος Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης, ο αντιδήμαρχος Καθημερινότητας και μπασκετμπολίστας του ΓΑΣ και του Ηρόδικου Κίμωνας Λεχούδης, ο αντιδήμαρχος Παιδείας Γιάννης Κυριαζής, o αντιδήμαρχος Τουρισμού και πρόεδρος της Αναγέννησης Ποντίων Θρυλορίου Πέτρος Ζωγράφου, ο περιφερειακός σύμβουλος Ροδόπης, παλιος αντιδήμαρχος και παλαιμαχος διαιτητής και νυν παρατηρητής διαιτησίας στην SL1 Μανώλης Ταπατζάς και ο δημοτικός σύμβουλος Κώστας Μάϊνας ήταν εκεί, προωθώντας το μήνυμα της εθελοντικής αιμοδοσίας και το πόσο σημαντική είναι αυτή για ολόκληρη την κοινωνία.

Η αιμοδοσία έγινε με τη συνεργασία του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ροδόπης και της αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής «Σισμανόγλειο». Ο Κυριάκος Κυριαζής πρόεδρος Μορφωτικού Ομίλου Νέου Σιδηροχωρίου και συνυπεύθυνος αιμοδοσίας του Νέου Σιδηροχωρίου μιλώντας στον «Χρόνο» πληροφόρησε ότι η αιμοδοσία στον οικισμό ξεκίνησε το 2011 και συνήθως συγκεντρώνονται 60-70 μονάδες αίματος. 

«Έρχονται εθελοντές να δώσουν αίμα από τα όμορα χωριά και από την Κομοτηνή. Ευχαριστούμε πρώτα τους αιμοδότες, γιατί χωρίς αυτούς δεν θα γινόταν τίποτα. Κάνουμε έκκληση στο κόσμο –γιατί είναι το μόνο πράγμα που μας έμεινε και χωρίς κόστος- να δίνουν αίμα γιατί οι ανάγκες είναι τόσο μεγάλες που δεν μπορούμε ούτε εμείς να τις φανταστούμε που ασχολούμαστε με το αντικείμενο» είπε ο κος Κυριαζής. 

Η εθελόντρια της ομάδας αιμοδοσίας του Νέου Σιδηροχωρίου  Δόμνα Ταρσή χαρακτήρισε την αιμοδοσία ως θεσμό για τον οικισμό. «Είναι ημέρα γιορτής για εμάς και έρχονται από όλα τα διπλανά  χωριά. Γίνεται δύο φορές τον χρόνο τέλος Μαΐου και τέλος Νοεμβρίου» είπε η κα Ταρσή. Στον επίλογό της έκανε έκκληση  σε όποιον μπορεί να αιμοδοτήσει να το κάνει και να προσφέρει λίγο από τον χρόνο και το αίμα του.