Με τον dr Θάνο Μηλούση και Μανωλόπουλο στον πάγκο η Εθνική πήρε τη νίκη κόντρα στη Λευκορωσία στο Αλεξάνδρειο

Τρεις ημέρες μετά από την ήττα στο Νιούκαστλ από τη Μεγάλη Βρετανία, η Ελλάδα στάθηκε ξανά στα πόδια της. Νίκησε με 77-67 την Λευκορωσία στο «ζεστό» και φιλόξενο Αλεξάνδρειο, για να κάνει το 1-1 στον Β’ όμιλο της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023, πριν από τους αγώνες του Φεβρουαρίου με την Τουρκία.

Στο πάγκο της Εθνικής επέστρεψε τόσο ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Σωτήρης Μανωλόπουλος, όσο και ο Σερραίος γιατρός της ομάδας Θάνος Μηλούσης, που έχει αγωνιστεί στην Ολυμπιάδα Αλεξανδρούπολης κατά τις σπουδές του στην πρωτεύουσα του Έβρου. Ο Μηλούσης είχε ταξιδέψει και στο Νιουκαστλ αλλα με την ιδιότητα του οπαδού-«Πελαργού», ενώ αυτή τη φορά ασκούσε χρέη γιατρού όπως φαίνεται και στην φωτογραφία.

Υπό το βλέμμα του τεράστιου Νίκου Γκάλη και του σπουδαίου Ντέιβιντ Ίνγκραμ και σε μια πολύ όμορφη ατμόσφαιρα από τους Θεσσαλονικείς φίλους του μπάσκετ, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δυσκολεύθηκε να ματσάρει την ένταση και το πάθος των Λευκορώσων, που έκαναν θραύση στο επιθετικό ριμπάουντ, στο τέλος όμως τα κατάφερε χάρη στον καταπληκτικό Λεωνίδα Κασελάκη και τους Λούντζη, Αγραβάνη, Γόντικα που τον ακολούθησαν.