Το ρίσκο Γιαννίκη με Λοντίγκιν και η έκπληξη Χριστοβασίλη πριν το περσινό ΑΕΚ – ΠΑΣ Γιάννινα

Ένας από τους παίκτες που επί των ημερών του Αργύρη Γιαννίκη στον πάγκο του ΠΑΣ Γιάννινα, φόρεσε τη φανέλα με τον ταύρο στο στήθος είναι και ο ιδιαίτερα αγαπητός στην Θράκη Γιούρι Λοντίγκιν.

Το ημερολόγιο έγραφε 20 Ιανουαρίου 2021, όταν ο 31χρονος τερματοφύλακας επέστρεφε στο ελληνικό πρωτάθλημα για λογαριασμό του ΠΑΣ Γιάννινα. Ο «Άγιαξ της Ηπείρου» αποτέλεσε τον τρίτο εν Ελλάδι σταθμό της καριέρας του έπειτα απ΄τις παλαιότερες θητείες σε Ξάνθη και Ολυμπιακό.

Παρεμπιπτόντως, πριν από τη μεταγραφή στον ΠΑΣ, ο Λοντίγκιν έκανε μια…ιχνηλάτηση προθέσεων σε «μεγαλύτερες» ελληνικές ομάδες (μεταξύ αυτών και στην ΑΕΚ) ωστόσο δεν συνάντησε πρόσφορο έδαφος.

Μια φορά, ο Γιαννίκης όχι απλά άναψε το «πράσινο φως» για την προσθήκή του στο ρόστερ του ΠΑΣ, αλλά μόλις επτά ημέρες μετά την ολοκλήρωση της μεταγραφής τον έριξε με το «καλημέρα» στα…βαθιά.

«Με ελάχιστες προπονήσεις στα πόδια του και χωρίς να προλάβει καλά, καλά να μάθει απ΄έξω όλα τα ονόματα των συμπαικτών του», όπως θυμαται το sdna, «ο Λοντίγκιν πήρε τα γάντια του βασικού τερματοφύλακα κι έκανε το ντεμπούτο του στις 27 Ιανουαρίου 2021 στο εκτός έδρας παιχνίδι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ».

Για την ιστορία ο ΠΑΣ πέτυχε σπουδαία νίκη (2-0) με γκολ των Κριζμάν και Λεό με την τύχη να του χαμογελά σε δύο περιπτώσεις με τους Μάνταλο και Ολιβέιρα να σημαδεύουν το δοκάρι.

Η απόφαση του Γιαννίκη να κρατήσει στον πάγκο τον μέχρι πρότινος βασικό τερματοφύλακα (Χουτεσιώτης) του ΠΑΣ και να δώσει την ευκαιρία στον Λοντίγκιν για το ντεμπούτο – εξπρές στην Καλογρέζα, ξάφνιασε πολλούς εντός των τειχών της ομάδας και μεταξύ αυτών και τον Γιώργο Χριστοβασίλη.

Ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΣ δεν έκρυψε την έκπληξή του στο pre game όταν πληροφορήθηκε την παρουσία του Λοντίγκιν στη βασική ενδεκάδα, θεωρώντας ολίγον τι πρόωρο το ντεμπούτο του κι έχοντας κατά νου πως η τελευταία επίσημη συμμετοχή του με την προηγούμενη ομάδα (Άρσεναλ Τούλα) καταγράφηκε έξι μήνες πιο πίσω και συγκεκριμένα στις 11 Ιουλίου 2020, στην αναμέτρηση κόντρα στην Ταμπόφ για το ρωσικό πρωτάθλημα.

Ωστόσο στο χορτάρι η επιλογή του Λοντίγκιν έβγαλε…ασπροπρόσωπο τον Γιαννίκη, με το νέο μεταγραφικό απόκτημα του ΠΑΣ να κρατάει ανέπαφη (έστω και με τη βοήθεια της τύχης) την εστία του. Εκτοτε ο Λοντίγκιν δεν έχασε την θέση του βασικού στον ΠΑΣ αλλά ο Γιαννίκης έφυγε και πλέον το βράδυ του Σαββάτου Γιαννίκης και Λοντίγκιν θα βρεθούν αντίπαλοι.