Δε τα κατάφερε η Εθνική στο Νιουκάστλ παρόντων Γιάννη Πεταλωτή και Νίκου Νικολόπουλου

Την ήττα με 78-69 από τη Μεγάλη Βρετανία γνώρισε η Εθνική Ελλάδος στην πρεμιέρα των προκριματικών για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2023, παρουσία του Γιάννη Πεταλωτή και του Νίκου Νικολόπουλου στην Αγγλία.

Δεν έφεραν γούρι στην «Επίσημη Αγαπημένη» ο νέος γενικός γραμματέας της ΕΟΚ και πρώην πρόεδρος της ΕΚΑΣΑΜΑΘ Νίκος Νικολόπουλος, αλλά και ο πρόεδρος του ΓΑΣ Κομοτηνή και μέλος του νέου ΔΣ της ΕΟΚ, στο πρώτο τους ταξίδι μαζί με την Εθνική.

Όπως φαίνεται και στη φωτογραφία, Νίκος Νικολόπουλος και Γιάννης Πεταλωτής όχι μόνο ταξίδεψαν μαζί με την Εθνική και τον νέο πρόεδρο της ομοσπονδίας Βαγγέλη Λιόλιο, αλλά έζησαν μαζί του και όλο το παιχνίδι. Στη φωτογραφία φαίνονται οι τρεις τους μαζί με άλλα μέλη του νέου ΔΣ της ομοσπονδίας, κάποιοι με και κάποιοι χωρίς μάσκα, μιας και στην Αγγλία, δεν ήταν απαραίτητο να τη φορέσουν παρ’όλο που ο αγώνας ήταν σε κλειστό στάδιο (στη δεύτερη σειρά αριστερά ο Νίκος Νικολόπουλος και μπροστά δεξιά ο Γιάννης Πεταλωτής, με τον Βαγγέλη Λιόλιο στη κορυφή).

Η Εθνική μας ομάδα ξεκίνησε καλά και το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με απόλυτη ισορροπία στο σκορ (23-23), ενώ το δέυτερο με ελαφρύ προβάδισμα υπέρ της, αφού πήγε στα αποδυτήρια με το υπέρ της 33-38.

Στην επανάληψη από νωρίς ανέβασε τη διαφορά σε διψήφιο νούμερο και συγκεκριμένα έφτασε να προηγείται με 15 πόντους, δείχνοντας να καθαρίζει το ματς. Οι Άγγλοι, όμως είχαν απάντηση και όχι μόνο κατάφεραν να μειώσουν αρχικά στον πόντο πριν το τελευταίο δεκάλεπτο, αλλά και να γυρίσουν το παιχνίδι και να προηγηθούν ακόμα και με +12. Στο τέλος η Εθνική μας ομάδα, παρά την προσπάθεια κατάφερε μόνο να μειώσει στο τελικό 78-69.