Super League 2: Μια 11άδα tips για τον αγώνα ΑΟ Ξάνθη – Θεσπρωτός (15:00, LIVE ThrakiSportS)

Τον Θεσπρωτό αντιμετωπίζει η ΑΟ Ξάνθη στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League 2 στο πρώτο εντός έδρας ματς της σεζόν για τους Θρακιώτες, που έχει πολλές ιδιαιτερότητες.

Όπβς κάθε φορά πριν από επίσημα ματς, το ThrakiSportS σας παρουσιάζει μια 11άδα tips για να πάτε προετοιμασμένοι να παρακολουθήσετε τον μεγάλο αγώνα.

1. Αυτό είναι το πρώτο εντός έδρας παιχνίδι πρωταθλήματος για τον ΑΟΞ. Αλλο ένα επίσημο ματς έχει δώσει στην έδρα του και αυτό ήταν για το Κύπελλο με τον Ιωνικό, όταν προηγήθηκε μεν αλλά ηττήθηκε τελικά και αποκλείστηκε. Διεξάγεται στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής.

2. Η Ξάνθη έχει δυο εβδομάδες να αγωνιστεί αφού την προηγούμενη 2η αγωνιστική είχε ρεπό. Ο Θεσπρωτός προέρχεται από σπουδαία νίκη επί του Πιερικού, της ομάδας δηλαδή που απέσπασε ισοπαλία και στέρησε βαθμούς από την Ξάνθη στην πρεμιέρα.

3. Σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι του πρωταθλήματος υπάρχει η μεγάλη ειδοποιός διαφορά ότι η Ξάνθη έχει άλλο προπονητικό τιμ. Ο Πορτογάλος Τζέιμι Μονρόι αποτελεί εδώ και δέκα μέρες παρελθόν και ανέλαβε ο Νίκος Κεχαγιάς. Τις τελευταίες ημέρες έγινε γνωστό ότι ως βοηθούς θα έχει τους Κώστα Μιχαηλίδη και Χάρη Παππά, λεπτομέρειες με ένα κλικ ΕΔΩ.

4. Αντίπαλος προπονητής είναι ο Χουαν Ραμόν Ρότσα, ο οποίος είχε διατελέσει στις αρχές του τρέχοντος αιώνα προπονητής και στον ΑΟΞ αλλά μόλις για… 39 ημέρες (θυμηθείτε το σχετικό θέμα με ένα κλικ ΕΔΩ). Μάλιστα τότε με κόουτς τον Ρότσα, ο Νίκος Κεχαγιάς ήταν αρχηγός της ομάδας (θυμηθείτε με ένα κλικ ΕΔΩ).

5. Στον αγωνιστικό τομέα υπάρχουν στην ομάδα της Ξάνθης επιστροφές σε σχέση με την πρεμιέρα, αφού ο Κεχαγιάς έχει στην διαθεσή του Τάσο Παπάζογλου και Ιμπραήμι, ωστόσο απουσιάζει από την αποστολή ο βασικός τερματοφύλακας Πολ Ιτσο. Μάλιστα, δεδομένου ότι υπήρχε ζήτημα, κλήθηκε και ο Τσομπανίδης από την Κ19. Αναλυτικά η αποστολή του ΑΟΞ με ένα κλικ ΕΔΩ.

6. Με πολλά προβλήματα και η αποστολή του Θεσπρωτού, καθώς η ομάδα ταλαιπωρήθηκε τις προηγούμενες ημέρες από θετικά κρούσματα κορονοϊού. Μπορεί ο Εβρίτης Σαραντίδης, που πέτυχε γκολ την περασμένη εβδομάδα, να μετέχει, όπως και οι τρεις Αργεντίνοι που έφερε ο Ρότσα, ωστόσο υπάρχουν και αρκετοί απόντες. Λεπτομέρειες με ένα κλικ ΕΔΩ.

7. Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι η αποστολή του Θεσπρωτού διέσχισε χθες όλη την Εγνατία Οδό από την Ηγουμενίτσα, προσπέρασε την Ξάνθη και τελικά κατέλυσε σε πολυτελές ξενοδοχείο της… Αλεξανδρούπολης. Η κίνηση αυτή οφείλεται στο γεγονός ότι ιδιοκτήτης της ομάδας είναι ένας Εβρίτης, ο οποίος και την υποδέχθηκε στην πατρίδα του. Λεπτομέρειες με ένα κλικ ΕΔΩ.

8. Προϊστορία δεν υπάρχει, ωστόσο για τους μπουκμέικερς είναι ξεκάθαρο φαβορί η Ξάνθη όχι απλά για τον αγώνα αλλά και για την κατάκτηση του τίτλου στον Βόρειο Όμιλο της SL2 παρόλο που είχε αυτό το στραβοπάτημα στην πρεμιέρα. Αντίθετα ο Θεσπρωτός είναι φαβορί για υποβιβασμό. Αναλυτικά οι αποδόσεις με ένα κλικ ΕΔΩ. Μάλιστα, έχει εμφανιστεί και ειδικό στοίχημα για το αν η Ξάνθη θα ολοκληρώσει αήττητη το πρωτάθλημα στην έδρα της, αναλυτικά με ένα κλικ ΕΔΩ.

9. Διαιτητής της αναμέτρησης έχει οριστεί ο Τσιάρας από την Καβάλα με βοηθούς τους Νατσιόπουλο από Μακεδονία και Μπάλιακα από Κοζάνη. Θυμηθείτε αναλυτικά όλους τους ορισμούς των διαιτητών της αγωνιστικής με ένα κλικ ΕΔΩ.

10. Η έναρξη έχει προγραμματιστεί στις 15:00 το μεσημέρι και όπως ανακοίνωσε η ΠΑΕ Ξάνθη, θα υπάρχει απευθείας τηλεοπτική κάλυχη από το επίσημο κανάλι της ομάδας στο YouTube για όσους δεν μπορέσουν να βρεθουν στο γήπεδο. Ωστόσο όσοι μένουν στην Ξάνθη θα έχουν την ευκαιρία μέχρι και την έναρξη του αγωνα να εξασφαλίσουν εισιτήριο σε προνομιακές τιμές, ενώ από την Τετάρτη άρχισε η διάθεση των καρτών διαρκείας. Μάλιστα έχει ανακοινωθεί δωρεάν είσοδος για ΑΜΕΑ αλλά και για όλα τα παιδιά κάτω των 16 ετών. Μόνο αρνητικό ότι την ίδια ώρα στην Ξάνθη θα διεξάγονται έξι παιχνίδια για την ΕΠΣ Ξάνθης αλλά και το μεγάλο ντέρμπι της Γ’ Εθνικής Αρης Αβάτου – Αλεξανδρούπολη.

11. Η τρίτη αγωνιστική της SL2 ξεκίνησε το Σάββατο με τρία παιχνίδια. Στο σημαντικότερο η ΑΕΛ που θεωρείται βασική αντίπαλος του ΑΟΞ για τον τίτλο ηττήθηκε με 1-0 από τον Ολυμπιακό Β’ ενώ στις Σέρρες ο Πανσερραϊκός ήρθε ισόπαλος 1-1 με τα Τρίκαλα όπου ανέλαβε προπονητής ο Εβρίτης Νίκος Ουσταμπασίδης και στο Καυταζόγλειο ο Ηρακλης ήρθε 0-0 με τον ΠΑΟΚ Β’. Σήμερα πέρα από το ΑΟΞ-Θεσπρωτός διεξάγονται και τα παιχνίδια Βέροια – Ολυμπιακός Βόλου, Απόλλων Πόντου – Νίκη Βόλου, Αναγέννηση Καρδίτσας – Αλμωπός Αριδαίας και Πιερικός – Καβάλα. Δείτε πως έχει διαμορφωθεί η βαθμολογία μετά τα χθεσινά ματς με ένα κλικ ΕΔΩ.