Γ’ Εθνική: Πατσιωριάδα! Έσπασε την κακή παράδοση με τον πρωτοπόρο ‘Αρη Άβατου η Αλεξανδρούπολη (+photos)

Του παέι φετος η Ξάνθη και έτσι η Αλεξανδρούπολη πέρασε μετά από τον Ορφέα και από την έδρα του πρωτοπόρου αλλά ελλειπή Άρη Αβάτου και με δύο γκολ των αδερφών Πατσιώρα επικράτησε με ανατροπή 1-2 στο Κουτσό και πλησιάζοντας στους δυο βαθμούς την κορυφή.


Αυτή ήταν η πρώτη νίκη σε 3 αγώνες για τους Εβρίτες που είχαν δυο ήττες με 1-0. Ο Άρης παρά την έλλειψη επιθετικών Γκέκα, Μελισσόπουλου, Ισπυρλίδη και Τσαπαρη, με το καλημέρα άνοιξε το σκορ και μόλις μόλις στο 3′ με εντυπωσιακό ψαλίδι του Πέτρου Σαρηγιαννίδη έκανε το 1-0 αφήνοντας εμβρόντητο τον Παπαδόπουλο. Η Αλεξανδρούπολη αντέδρασε και στο 15′ σε αντεπίθεση ο Ρουμπιές θα μπει στη περιοχή και θα κερδίσει πέναλτι που αμφισβήτησαν οι γηπεδούχοι. Ο Νταφόπουλος απέκρουσε ενστικτωδώς ψηλά στο κέντrο το πέναλτι του Κώστα Πατσιώρα με την μπάλα να χτυπά στο οριζόντιο δοκάρι και τον εβρίτη μέσο να παίρνει το ριμπαουντ και με κεφαλιά να κάνει το 1-1 . Στο 23′ ο Ρουμπιές βγήκε τετ α τετ με τον Νταφόπουλο αλλά ο τερματοφύλακας του Αβάτου έδιωξε σε κόρνερ. Στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου σε εκτέλεση φάουλ του Κώστα Πατσιώρα από τα πλάγια ο Άγγελος Πατσιώρας αφύλακτος πετάχτηκε μέσα στη περιοχή και έκανε το 1-2. Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Αβάτου πίεσε για την ισοφάριση έχασε μερικές ευκαιρίες χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα (φωτο Αλεξανδρούπολη FC).

Η Αλεξανδρούπολη που με τον Ζόραν Στοίνοβιτς στον πάγκο δείχνει βελτιωμένη από αγώνα σε αγώνα, κράτησε το σκορ και πήρε μεγάλη νίκη, εφτασε τους 10 βαθμούς και υποδέχεται στο ντέρμπι την καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος τον Πανδραμαικό θέλοντας να επαναλάβει όπως και πέρσι το τρίποντο. Από την άλλη το Άβατο παρά την ήττα παρέμεινε πρώτο με 12 βαθμούς και υποδέχεται τον Θερμαικό ελπίζοντας στις επιστροφές του στην επιθεση.

Παράπονα είχε για την φάση του πέναλτι και κάποια ακόμα σφυρίγματα η διοίκηση του Αβάτου από τον Λάπατα και τα εξεφρασε και μετά το τέλος του αγώνα στο κέντρο του γηπέδου. Δεν είχαν προβλήματα στο ματς οι Καρακασίδης και Γκιόσης επίσης της ΕΠΣ Θράκης.

ΑΡΗΣ ΑΒΑΤΟΥ (Μπέδρελης): Νταφόπουλος, Χασανογλού, Λεωντσάκος, Τενεκές, Κουτσούμπας, Φούντας, Σαρηγιαννίδης, Κωσταρέλης, Παπαδόπουλος, Βαφειάδης, Ψεμματάς

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ (Ζ. Στοΐνοβιτς): Παπαδόπουλος, Γεωργαντζόπουλος (27′ Σιδηρόπουλος), Χρ, Στοΐνοβιτς, Παπαγεωργίου, Γκαϊδατζής, Κ. Πατσιώρας, Αγγ. Πατσιώρας, Αμπραχαμιάν (88′ Τσιεγγελίδης), Ν. Στοΐνοβιτς (75′ Χριστοφορίδης), Καρακασίδης, Ρουμπιές (88′ Παγωνίδης)