Με τον πρόεδρο του Ηρόδικου Ανδρέα Κατσαρό και τον πρόεδρο του Περπατώ Αλεξ Ταξιλδάρη το νέο ΔΣ της Ελληνικής Παραολυμπιακός Επιτροπής

Πραγματοποιήθηκε στις αρχές της εβδομάδας η συνεδρίαση της Ολομέλειας της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής και τα 11 μέλη της εξέλεξαν ως νέο Πρόεδρο τον χρυσό Παραολυμπιονίκη Γεώργιο Καπελλάκη.

Ο Γεώργιος Καπελλάκης γεννήθηκε στις 26 Νοεμβρίου του 1973 στο Ηράκλειο της Κρήτης όπου και κατοικεί μέχρι σήμερα. Είναι παντρεμένος και έχει ένα παιδί. Έχει σπουδάσει τουριστικά επαγγέλματα. Ξεκίνησε να ασχολείται με την κολύμβηση μετά το ατύχημά του.

Ο Γιώργος Καπελλάκης αγωνιζόταν στον αθλητικό σύλλογο «Μεγαλόνησος στο άθλημα της κολύμβησης στην κατηγορία S2. Πρώτη μεγάλη διοργάνωση στην οποία διακρίθηκε ήταν οι Παραολυμπιακοί Αγώνες το 2004, που διεξήχθησαν στην Αθήνα, όπου και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα 50 μέτρα ύπτιο.

Στους Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο το 2008 κατέκτησε τέσσερα μετάλλια. Χρυσό στο αγώνισμα 50 μέτρα ελεύθερο με νέο πανευρωπαϊκό ρεκόρ, ασημένιο στα 100 μέτρα ελεύθερο, χάλκινο στα 200 μέτρα της ίδιας κατηγορίας και χάλκινο στα 50 μέτρα ύπτιο.

Το 2009 στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης στα 50μ ύπτιο και ψηφίστηκε από τους αθλητικούς συντάκτες στην Ελλάδα ως κορυφαίος αθλητής με αναπηρία. Σήμερα είναι πρόεδρος του Σωματείου Μεγαλόνησος και μέλος του ΔΣ της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες.

Στη νέα εκτελεστική επιτροπή μετέχει ως ταμίας ο πρόεδρος του Ηρόδικου Κομοτηνής Ανδρέας Κατσαρός, ενώ τις δημόσιες σχέσεις έχει αναλάβει ο Κομοτηναίος παραολυμπιονίκης Άλεξ Ταξιλδάρης, πρόεδρος του Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία Νομού Ροδόπης “Περπατώ”.

Η Σύνθεση της Ολομέλειας της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής όπως συγκροτήθηκε στις 15/11/2021 έχει ως εξής:

Α. ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Πρόεδρος: Καπελλάκης Γεώργιος
Α’ Αντιπρόεδρος: Τσιβίλης Αθανάσιος
Β’ Αντιπρόεδρος: Καρυοφύλλη Ιωάννα
Γενικός Γραμματέας: Τζαμούσης Χρήστος
Ταμίας: Κατσαρός Ανδρέας
Έφορος Αθλημάτων: Στεφανουδάκης Εμμανουήλ
Δημόσιες Σχέσεις: Ταξιλδάρης Αλέξανδρος Χέλμουτ

Β. ΜΕΛΗ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ Ε.Π.Ε.
• Γκούφα Αναστασία
• Σιάχος Κωνσταντίνος
• Θεοδωρίδου Θωμαή
• Αλβανός Παρασκευάς

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!