Πρωτοπορούν Δήμος Κομοτηνής και Πανεπιστήμιο Θράκης για την προστασία από την Covid-19 κατά την διεξαγωγή αθλητικών δρωμένων στο Κλειστό

Tο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκηςσε συνεργασία με τον Δήμο Κομοτηνής «πρωτοπορούν στην εποχή της πανδημίας προς όφελος των δημοτών και των φοιτητριών/των με στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας, ειδικότερα κατά τη διεξαγωγή αθλητικών δρωμένων» αναφέρει σε σχετική του ανακοίνωση ο Δήμος Κομοτηνής.

Στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο συστήθηκε ερευνητική ομάδα με επιστημονικά υπεύθυνο τον αναπληρωτή καθηγητή του ΤΕΦΑΑ Θανάση Χατζηνικολάου και μέλη την αντιπρύτανη του Δημοκρίτειου καθηγήτρια Μαρία Μιχαλοπούλου, τους καθηγητές από το Τμήμα Ιατρικής, αναπληρωτή καθηγητή Πασχάλη Στειρόπουλο και επίκουρο καθηγητή Γιάννη Καρακασιλιώτη καθώς και την επίκουρη καθηγήτρια από το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών Ελευθερία Κατσίρη.

Η διεπιστημονική επιτροπή έχει σαν στόχο να συμβάλλει στην ανάπτυξη στρατηγικών προστασίας των αθλητριών/τών που συμμετέχουν και του κοινού που παρακολουθεί τα αθλητικά δρώμενα από τη μετάδοση μολυσματικών ασθενειών όπως η COVID-19.

Οι δυο πλευρές υπέγραψαν προγραμματική σύμβαση για την εκπόνηση του έργου µε τίτλο «Έλεγχος παρακολούθηση των περιβαλλοντικών µεγεθών σε αθλητική εγκατάσταση εσωτερικού χώρου, κατά τη διάρκεια προπονήσεων και αγώνων, µε σκοπό την αποφυγή µετάδοσης ιώσεων και λοιµώξεων µέσω του αναπνευστικού συστήµατος». 

Το έργο θα υλοποιηθεί στο Κλειστό Γυμναστήριο Κομοτηνής, όπου διεξάγονται κυρίως αγωνες μπάσκετ (μεταξυ άλλων του Ηρόδικου στην Α2 Ανδρών με Αμαξιδιο, ΓΑΣ Κομοτηνή στην Β’ Εθνικη αλλά και των Αίαντα, Δημοκριτείου και ΑΕ Κομοτηνής στην ΕΚΑΣΑΜΑΘ και στα αναπτυξιακά) αλλά και βόλεϊ (κυρίως από Ακαδημία και ΑΕ Κομοτηνής στις αναπτυξιακές κατηγοριες της ΕΣΠΕΘΡ).

Στην υπογραφή της σύμβασης το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο εκπροσώπησε ο πρύτανης Αλέξανδρος Πολυχρονίδης και τον Δήμο Κομοτηνής ο δήμαρχος Γιάννης Γκαράνης.