Κύπελλο Ελλάδος: «Γκάφα» στην κλήρωση «χάρισε» ένα τρόπαιο στην Ξάνθη όπως και στην Δόξα Δράμας! Τα οκτώ ζευγάρια της 6ης φάσης

Πραγματοποιήθηκε νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης (18/11) στις εγκαταστάσεις της ΕΠΟ, η κλήρωση της 6ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος 2021-22, χωρίς θρακιώτικη συμμετοχή μετά και τον αποκλεισμό του ΑΟΞ από τον Ιωνικό.

Οι αγώνες αυτής της φάσης θα είναι διπλοί και θα διεξαχθούν 30/11 & 01 – 02/12 και 21-22-23/12.

Αναλυτικά τα «ζευγάρια»:
AEΛ-ΠΑΟΚ
Αρης-ΟΦΗ 
ΑΕΚ-Κηφισιά 
Λεβαδειακός-Ολυμπιακός 
Παναθηναϊκός-Βόλος 
Αγιος Νικόλαος-Αναγέννηση Καρδίτσας 
Λαμία-Ιωνικός 
Νίκη Βόλου-Παναιτωλικός 

Πάντως αυτό που ξεχώρισε κατά την διάρκεια της κλήρωσης και συζητείται έντονα είναι η μεγαλοπρεπέστατη γκάφα του προέδρου της Επιτροπής Κυπέλλου Κωνσταντίνου Νίκα, διαδόχου στην θέση του προέδρου της ΕΠΣ Θράκης Μάνου Γαβριηλίδη.

Πριν μπει στα διαδικαστικά της διοργάνωσης, αποφάσισε να ενημερώσει τον κόσμο για τους νικητές του Κυπέλλου όλων των προηγούμενων χρόνων. Σε ένα θεσμό που έχει διεξαχθεί 79 φορές, ο Νίκας… κατάφερε να βγάλει διπλάσιο αριθμών κυπελλούχων, χαρίζοντας… απλόχερα παραπάνω τρόπαια σε κάθε ομάδα.

Σύμφωνα με τον Νίκα, ο ΠΑΟΚ έχει 21 τρόπαια και όχι 8, η ΑΕΚ έχει 26 και όχι 15, ο Ολυμπιακός έχει 42 και όχι 28, ο Παναθηναϊκός 29 και όχι 18. Ακόμα, ο Ατρόμητος έχει πάρει δύο Κύπελλα Ελλάδας (δεν έχει κανένα), ο Πανιώνιος έξι (έχει 2), ο Ηρακλής πέντε (έχει 1), η Λάρισα τέσσερα (έχει 2), ενώ Κύπελλο έχει κατακτήσει και η Ξάνθη όπως και η Δόξα Δράμας, ο Αθηναϊκός, ο Ιωνικός, ο Απόλλων Σμύρνης και ο Πιερικός.

Φυσικά, τα τρόπαια που χάριζε ο πρόεδρος της Επιτροπής Κυπέλλου δεν είναι τα αληθινά. Το γεγονός ότι βγήκαν διπλάσια οφείλεται στο ότι μπέρδεψε τις συμμετοχές σε τελικό με τους κυπελλούχους. Κάπως έτσι βρέθηκε δια στόματος του προέδρου της Επιτροπής Κυπέλλου να έχει κατακτησει την κούπα και η Ξάνθη. Μάλιστα, η γκάφα μεταδόθηκε τηλεοπτικά από το live streaming της ΕΠΟ αλλά μετά την διαπίστωση του λάθους το βίντεο εξαφανίστηκε από κανάλι στο YouTube της Ομοσπονδίας.